Abortus, hitno potreban savet!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

sunnyday
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 08, 2008 11:52 am

Post od sunnyday »

Evo na ovom sajtu mozete videti kako izgleda abortus i kako se ponasa beba za vreme abortusa posto je snimana ultrazvukom istovremeno,ovo je toliko jezivo da stvarno ne znam ko bi mogao uraditi abortus videvsi ovako nesto.POgledajte svi,jer svo zlo dolazi od neznanja,saznajte....

http://www.silentscream.org/
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Jao, pa dokle?

Ova tema je zrela za kljuch!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
pile1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2008 3:12 am

Post od pile1 »

definitivno, devojka je do sad i abortirala mozda!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 9:57 am

Post od Bee2 »

<b>Bee</b>, genijalan si! To ti moj suprug poruиuje.

Pozdravi supruga! I moja supruga prati ovaj forum ali ona je malo kriticnija od tvog supruga :D :D :D
A ja mislim da nisam nista revolucionarno rekao. Trudim se oko istine i spreman sam da pokusam na milion nacina i u milion poza :D Nekad se malo nasalim.

Nikome nije stalo zapravo, tuрe su to brige - tako se oni postavljaju, reиenice su prazne, bezoseжajne, dlanom o dlan tresnu i ne tiиe ih se viљe. Иitava komunikacija sa njima bi se temeljila na pukim uveravanjima i razuveravanjima i praznim nadmudrivanjima. Nema tu istinski dobre namere, to je problem. Prepoznajem ovde one koji su na poslu manji od mahovog zrna i ne smeju da zucnu, a ovde buиu i ћele da vladaju. Ubeрena sam, da se naрemo licem u lice, ne bi takvi imali hrabrosti da puљtaju tako otrovne ћaoke i da su u privatnom ћivotu teљko suprotstavljaju. Zato sebi ovde daju oduљka, sakriveni iza nikova druge nazivaja perverznjacima, vraиarima, pokvarenjacima i smatraju da su dobro i inteligentno zakljuиili.

Drago mi je da ste nasli malo vremena da procitate sta sam napisao. U potpunosti se slazem sa onim delovima vase poruke gde mene ne spominjete. Apsolutno. Vi ste dobro sagledali stvarnost. Prepoznajete mnoge svakodnevne zamke. Ljudi su stravicno ogrubeli, ohladnili.

Odlicno ste primetili to za "nikove". Nikovi su maske, a ljudi kada stave masku onda sebi dozvoljavaju nesto sto inace sebi nikada ne bi dozvolili. Ili obucete beli mantil i postanete dr Dzekil i Mr Hajd! Ili obucete sportski dres i lupkanje po guzi pred hiljadama navijaca vam postane sasvim normalna stvar, a bez dresa bi to bio skandal za koga bi vas isti ti navijaci pristojno "udesili". Maska je jako, jako cudna i bolesna stvar.

Nikada necu prestati da se cudim tim ljudima koji tako dlanom o dlan resavaju dilemu o zivotu i smrti ili neka druga vazna pitanja npr. zdravlja... Ne smem to sebi niposto dozvoliti, da prestanem da se cudim i zgrozavam. Kad prestanem, postacu jedan od njih.

Koliko samo, naizgled malih sluиajnosti, moћe uticati da se иitava sudbina иovekova iz korena preokrene... I moj ћivot svedoиi o tome. Nema smisla ovde razgovarati o tim dubljim stvarima.

Posto ne verujem u slucajnosti, ja cvrsto verujem u to sto kazete da male, male stvari i postupci mogu da uticu na covekov zivot. Nesto naocigled nebitno i beznacajno moze da preokrene covekov zivot iz korena. Zato ne propustam da kazem po koju rec o vrednostima iza kojih bismo svi mogli da stanemo. Zivot je cudo, svetinja, treba ga cuvati, braniti, negovati, potruditi se oko bremena drugih.

Ipak, ko zna, ja uvek u to verujem, niљta nije za dћabe, neke tvoje divne reиi, nekada, nekome, ko ih sluиajno otkrije mogu doneti neprocenjivo blago, ili priиiniti radost, doneti nadu. Meni se to upravo ovih dana i dogodilo, neko je pronaљao neљto љto sam napisala i bio je jako dirnut i obradovan.

Ja sam zapazio nepravdu i koliko ljudi znaju da budu "zlocudni", a posto svi imaju pravo da pisu, morao sam da odreagujem. Uvek se obradujem kad vidim da neko brani zivot, istinu, veru, slobodu, a posebno ugrozeno bespomocno bice.

Himna ljubavi

Ako jezike covecje i andjeoske govorim a ljubavi nemam,
onda sam kao zvono koje jeci, ili kimval koji zveci.

I ako imam dar prorostva i znam sve tajne i sve znanje,
i ako imam svu veru da i gore premestam,
a ljubavi nemam, nista sam.

I ako razdam sve imanje svoje, i ako predam telo svoje da se sazeze,
a ljubavi nemam, nista mi ne koristi.

Ljubav:
dugo trpi,
blagotvorna je,
ljubav ne zavidi,
ljubav se ne gordi,
ne nadima se.
Ne cini sto ne pristoji,
ne trazi svoje,
ne razdrazuje se,
ne misli o zlu.
Ne raduje se nepravdi,
a raduje se istini.
Sve snosi,
sve veruje,
svemu se nada,
sve trpi.
Ljubav nikad ne prestaje,
dok ce prorostva nestati, jezici ce zamuknuti, znanje ce prestati.
Jer delimicno znamo, i delimicno prorokujemo.
A kada dodje savrseno, onda ce prestati sto je delimicno.

Kad bejah dete, kao dete govorah, kao dete misljah, kao dete razmisljah; a kad sam postao covek, odbacio sam sto je detinjsko.

Jer sad vidimo kao u ogledalu, u zagonetki, a onda cemo licem u lice;
sad znam delimicno, a onda cu poznati kao sto bejah poznat.

A sad ostaje vera, nada, ljubav, ovo troje,
ali od njih najveca je ljubav.

Morao sam da ostavim ove biblijske stihove, mozda ce to biti nekome prvi put da procita ove strasne reci. Pa bolje i ovako digitalno, falicnom latinicom, nego nikako.

Poslacu vam email na PP, da ostanemo u kontaktu.
Jos jedan pozdrav vam i vasem suprugu od NAS!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

tamaraft napisao:Jao, pa dokle?
Ova tema je zrela za kljuch!
A jeste li vi zreli?
Vi ste neki partibrejker ovde?
Pustite ljude nek pisu. Evo da se Sunny nije javila ne bi nikada saznao za ovaj dobar link.
Sad sam ga uvrstio u moju kolekciju i ceka neku novu temu!!!
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

pile1 napisao:definitivno, devojka je do sad i abortirala mozda!
Jao Pile, lakse malo. Sledice mi se krv u zilama od tvojih reci. Zamalo slog da dobijem kad sam procitao! Pa sta tebi pada na pamet?!
Pa nije to video igra ili kladionica pa da nagadjamo ko je vec "abortirao" a ko nije.

Brrrrrrr..... kakvih ima hladnih zenski, da se sledis...

"definitivno"
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Post od pezza »

Samo da vas pozdravim sve, a posebno starog borca za pravo na ubistvo, Donku. (Donka, Donka... Još uvek ništa shvataš?)

Draga violeta_m, nadam se da ćeš dobro razmisliti i odlučiti da ipak ne napraviš grešku.

Ako ne znaš kako izgleda abortus, pored onog silentscream što su ti već preporučili, pogledaj ovaj snimak i fotografije abortusa: http://www.abortionno.org/
http://www.abortionno.org/Resources/pictures.html

A posle toga pogledaj nešto mnogo lepše i vedrije:

http://www.youtube.com/v/M3WvDJ6RnKE&hl=en&fs=1

Svako dobro - neka živi! :)
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
jeleko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:50 pm

Post od jeleko »

Ovo je strašno! Neki bi očigledno trebali da prouce razvoj deteta od začeća do rodjenja,i da se obaveste kada se sta razvija! Onda bi mozda i shvatili da se ne radi o ubijanju deteta!
Vec sam pisala na slicnoj temi da je abortus NAJGORI moguci vid kontracepcije.Ali mnogo vise je lakomisleno roditi nezeljeno dete i lomiti na njemu bes i ocajanje zbog svojih neostvarenih zivotnih ambicija,ili nemati mogucnosti detetu pruziti zivot kakav zasluzuje. E meni je takve dece mnogo vise zao,jer njihovo UBIJANJE traje godinama!!!
Svako zna da li i koliko moze pruziti svom detetu,i na osnovu toga neka i odlucuje! Deca treba da budu SRETNA,VOLJENA I ZADOVOLJNA!!!
pezza
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 12:16 am

Post od pezza »

Pa, rešenje je jednostavno: nemoj biti egoista i iskaljivati se na detetu, jer nije ono krivo što je začeto. Pobedi egoizam i nauči da voliš i sve će biti u redu, deca će postati voljena. I ne samo deca, nego i ostali pored tebe.

A ako ne želiš decu, pa i to je jednostavno rešiti! Ili nemoj da se igraš odraslih (da imaš seksualne odnose), ili nauči šta je kontracepcija. To se zove odgovorno i zrelo ponašanje. 8)

A onaj ko je sposoban da ubije dete u stomaku, sposoban je i van njega.
I obrnuto, ko nije sposoban da ubije bebu u stomaku, znači da mu srce nije mrtvo i razum pomućen i zamračen od egoizma, i da je sposoban da saoseća (=voli) i da da i drugom čoveku šansu da živi (takođe definicija ljubavi). Takav je sposobniji za veoma(!) ozbiljan "posao" roditeljstva, nego onaj što razmišlja samo o svom interesu i spreman je da bukvalno "gazi preko mrtvih" da bi ostvario svoje ciljeve.

U ovome leži sva problematika ljudskog roda - u egoizmu (=nedostatku ljubavi).
To je problem svih problema.
Slika U Srbiji se svake godine ubije 150.000-200.000 nerođenih beba... To je pravi prenatalni genocid... Slika
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

jeleko napisao:Ovo je straљno! Neki bi oиigledno trebali da prouce razvoj deteta od zaиeжa do rodjenja,i da se obaveste kada se sta razvija! Onda bi mozda i shvatili da se ne radi o ubijanju deteta!
Vec sam pisala na slicnoj temi da je abortus NAJGORI moguci vid kontracepcije.Ali mnogo vise je lakomisleno roditi nezeljeno dete i lomiti na njemu bes i ocajanje zbog svojih neostvarenih zivotnih ambicija,ili nemati mogucnosti detetu pruziti zivot kakav zasluzuje. E meni je takve dece mnogo vise zao, jer njihovo UBIJANJE traje godinama!!!
Svako zna da li i koliko moze pruziti svom detetu,i na osnovu toga neka i odlucuje! Deca treba da budu SRETNA,VOLJENA I ZADOVOLJNA!!!
Evo ja usvajam svako nevoljeno dete samo Jelo PUSTI GA DA SE RODI!
Molimo te svi!!! Dopusti detetu da se rodi, a posle NIJE TVOJA BRIGA.
Nemoj unapred da presudjujes o tudjem zivotu! Ti ne znas sta ce biti sutra sa tvojim zivotom. Ti ne znas kako ces se sutra probuditi ali zato PREDVIDJAS i PROCENJUJES kako ce biti detetu. Pa moze da mu bude i bolje nego tebi a moze i gore. Ali SACEKAJ da vidis kako ce biti. Nemoj ga ubiti pre nego sto se rodi.

Ni ti nemas zivot kakav zasluzujes, pa sto bi onda tvoje dete imalo? Sto tebi ne "uskratimo" pravo na zivot? Hajde da te maknemo sto mucic muku i spajas kraj sa krajem svakog meseca. Nisi onda ni ti za zivot ako cemo tako?!

Samo dete koje je RODJENO moze d abude SRETNO, VOLJENO I ZADOVOLJNO. Mrtva beba ne moze da bude ni sretna, ni voljena ni zadovoljna. Znaci, potrebno je da dete bude ZIVO!!! To je minimum Jelo.
Razmisli jos jednom, molimo te svi. I pazi sta pises, svaka rec nam se broji. Svaka tvoja rec, pa i MISAO moze da izazove pravi zemljotres u svetu ili necijem zivotu.
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

jeleko napisao:Neki bi oиigledno trebali da prouce razvoj deteta od zaиeжa do rodjenja,i da se obaveste kada se sta razvija! Onda bi mozda i shvatili da se ne radi o ubijanju deteta!
Pa jesi li ti onda proucila najsvezija naucna istrazivanja KAD se sta razvija kod novog coveka? I? I? Kad se sta razvija? Sta kazu tvoja saznanja? Da vidimo iz kog si veka Jelo?

Ako jos neko od citalaca ima neka saznanja o temi, nek se javi, da vidimo kad se sta razvija. Ima ljudi koji to jos neznaju. To je nas zajednicki propust.

Hajde, reci kad covek postaje "zivo" bice? Sta to treba u coveku da se razvije pa da postane slobodno zivo bice???
Po tvojim saznanjima. Pa da uporedimo, ima li to logike. Vredi razmisljati Jelo, nije to tabu. Tabu je hemijski sastav i posledice neke vakcine, ali "abortusi" nisu tabu.
jeleko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:50 pm

Post od jeleko »

U 21. sam veku i zivim u skladu sa tim. Sto se tice razvoja: starost trudnoce se racuna od prvog dana poslednje menstruacije,iako je do oplodnje doslo tek nakon 10-15 dana.Spajanjem polnih celija nastaje zigot iz koga ce se kasnije razviti sve celije i organi u toku prvog trimestra (12 nedelja). U 6.-7. nedelji pocinje da kuca srce ploda,s tim da na to nervni sistem nema nikakav uticaj,jer je nerazvijen.Jos uvek nisu formirane ruke i noge,naziru se njihovi zaceci. U 9.-10. nedelji pocinju i prvi pokreti,koji se mogu videti na uz. Sada se vide i noge i ruke. U 12. nedelji zavrseno je formiranje organa. S tim sto se nervni sistem i pluca i dalje razvijaju,skoro do samog rodjenja. Sa 18.-20. nedelja pokreti bebe postaju osetljivi i za majku.U 24. nedelji beba postaje svesna okoline i razvijaju se cula.I sada u slucaju potrebe beba bi imala dobre izglede da prezivi i van materice,ali uz dobru 24-casovnu intenzivnu negu.Naravno prirodno je da beba jos 12-16 nedelja boravi u maminom stomaku, da raste i da bude potpuno spremna za zivot van materice.
Eto to bi bio u kratkim crtama razvoj bebe. Valjda je ,,neko,, na osnovu ,,necega,, postavio granicu tj . nedelju trudnoce do kada je moguce vrsiti abortus, i zbog cega se posle 10. nedelje ne vrsi abortus.
Nemam nameru da se svadjam sa nekim,iako svi zastupnici teorije abortus-ubistvo imate veoma izrazen napadacki stav. Ali kako ovde na forumu ,tako i u zivotu ,svako ima pravo na svoje mislljenje i svoje odluke!
Inace ja sam u 19. nedelji trudnoce. I presrecna sam zbog toga,brojim dane od jednog do drugog uz-cnog pregleda,kako bih videla moju bebu i uzivala u njegovim pokretima i otkucajima srca! I dozivljaj je kao nijedan do sad: jedinstven i neverovatan. I zao mi je sto je neko,iz bilo kog razloga, primoran da sebi uskrati ove osecaje. I naravno, da moje misli proisticu samo iz trenutne situacije i ja bih bila protiv abortusa. Ali razmisljam puno sire, i vracam se u proslost,pre 3.-4. godine kada sam bila na polovini studija,roditelji me skoluju od svojih penzija,imam jedva dovoljno za sebe,momak isto tako... i da mi se tada desila trudnoca verovatno ne bih puno razmisljala.A razmisljam i o buducnosti: moj muz i ja smo sada na ,,svojim nogama,, i imamo dobre izglede da nasoj bebi pruzimo sve potrebno,prvenstveno veliku kolicinu ljubavi!!!
Bee2
-koliko si do sada usvojio nevoljene i nezeljene dece?Puni su ih domovi za nezbrinutu decu!

-ako deca nisu briga svojih roditelja,postaju socijalni slucajevi! Itekako su deca briga onoga ko ih je doneo na svet, i da se o tome tako razmislja, u mnogo manjoj meri bi bilo maloletnicke delikvencije i ostalih oblika asocijalnog ponasanja. A upravo takva deca poticu iz nesredjenih porodica![/b]
Zaključana tema