Sport i Zeludacna kila
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 4:34 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Cao
I ja se pitam kako presadjuju bubrege,srca i ostale organe,a ne umeju da srede jednu hiatus herniu.Jedini moj racionalan odgovor je,hiatus herniu niko ne racuna u ozbilju bolest pa stoga i nisu nesto mnogo zainteresovani za njeno izlecenje.I sama si videla da nsiu nesto zainteresovani za pacijente sa ovim simptomima.Negde sam procitao da 20 posto ljudi pati od refluksa,gorusice i hiatus hernie.Imam slicne simtome kao ti,samo sto sam na refluks navikao,i naucio sam kako treba da jedem spavam itd...Meni veci problem pravi sama hernia,kad se najedem ili odtreniram ona ima obicaj da se popne i pocne da me pritiska,dobijam subjektivan osecaj gusenja i ako objetivno ja mogu da uzmem dovoljno vazduha.Meni su rekli ako bih ostavio cigarete da bi se mozda potpuno izlecio,zato sto nikotin opusta nerve na kardiji i ona ostaje otvorena,jer meni kardija nije stalno otvorena nego povremeno(ovo nisam ni ja razumo kako je nekad zatvorena a nekad otvorena). Nije ni meni lepo da budem u ovom stanju,mald sam zelim da treniram bez tegoba ali mi se neda,nekako sam se i navikao na herniu,pa se trudim da ne obracam panju na probleme koje pravi.
Re: Cao
[quote="temporary"]Meni su rekli ako bih ostavio cigarete da bi se mozda potpuno izlecio,zato sto nikotin opusta nerve na kardiji i ona ostaje otvorena,jer meni kardija nije stalno otvorena nego povremeno(ovo nisam ni ja razumo kako je nekad zatvorena a nekad otvorena). [/quote=temporary]
Pa evo ja sam malo proucavala po netu i mislim da sam provalila kako to funkcionise. Mislim da je u vecini slucajeva fizicka povreda, verovatno misica dijafragme. Citav taj sisitem je kreiran tako da podnese tj odoli intraabdominalnom pritisku, a kad dodje do povrede onda jednostavno ne moze vise da izdrzi pritisak, sad koliko je kome ostecenje, veci ili manji pritisak. U mom slucaju i najmanji, npr sam udah pravi mali pritisak jer se dijafragma prilikom udaha spusta, ja npr ne smem da se nasmejem malo jace odmah krene prokleti osecaj povracanja i reflux.
Primetila sam da ima dosta slucajeva kod zena posle porodjaja a to je veliki pritisak, i inace u statistikama stoji da je cesce kod zena mozda bas zato. Ja tacno znam kad je meni pocelo, nakon sto sam radila jednu joga vezbu, koja je na principu poluge, i ima upozorenje da se nikako ne sme naprezati, ali ko jos obraca paznju na to
Dakle, maximalno sam se naprezala i nakon toga je sve pocelo, 15 dana me je bolelo kad jace udahnem ili se nasmejem, ali ja sam nastavila da vezbam za inat, budala. Bol je prosao ali sve ostalo nije nego je sve gore, retko kad me zaboli. Kad sam to ispricala doktoru rekao mi je da imam gastritis
Helou? Ja mu kazem da imam utisak da mi se jednostavno ne zatvara zeludac i sve se vraca nazad, on me pogleda kao da sam odlepila i kaze 'Ne znam ja sta se tu zatvara, ne zatvara ajde ne izmisljaj???' Onda odem kod privatnog na gastroskopiju.
Ako je tebi stvarno problem u nervima, i ako moze da se sredi tako da bacis cigare, pa to je super, i daj Boze da tako i bude! Ja recimo ne pusim ko zna sta bi bilo kad bi
Pa evo ja sam malo proucavala po netu i mislim da sam provalila kako to funkcionise. Mislim da je u vecini slucajeva fizicka povreda, verovatno misica dijafragme. Citav taj sisitem je kreiran tako da podnese tj odoli intraabdominalnom pritisku, a kad dodje do povrede onda jednostavno ne moze vise da izdrzi pritisak, sad koliko je kome ostecenje, veci ili manji pritisak. U mom slucaju i najmanji, npr sam udah pravi mali pritisak jer se dijafragma prilikom udaha spusta, ja npr ne smem da se nasmejem malo jace odmah krene prokleti osecaj povracanja i reflux.
Primetila sam da ima dosta slucajeva kod zena posle porodjaja a to je veliki pritisak, i inace u statistikama stoji da je cesce kod zena mozda bas zato. Ja tacno znam kad je meni pocelo, nakon sto sam radila jednu joga vezbu, koja je na principu poluge, i ima upozorenje da se nikako ne sme naprezati, ali ko jos obraca paznju na to

Ako je tebi stvarno problem u nervima, i ako moze da se sredi tako da bacis cigare, pa to je super, i daj Boze da tako i bude! Ja recimo ne pusim ko zna sta bi bilo kad bi