Problem oko anusa

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Kristijan_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 04, 2013 12:37 pm

Problem oko anusa

Post od Kristijan_ »

Zelim da potrazim savet ovde pre nego sto posetim lekara,jer ne znam gde otici i ne znam sta mi je tacno..Ovako,pre 2 god,isao sam na neko dugo putovanje busem,vozili smo se 40h sa kratkim pauzama,nakon tih 40h otisao sam da obavim veliku nuzdu i prvi put sam mi se uz stolicu pojavila i krv,ali ne krv u stolici,nego kako sam se brisao,izvinite na izrazu,na papiru sam primetio krv i neko peckanje oko anusa..to je bilo samo tada,ne mogu reci da je bilo obilno,ali eto bilo je :D nakon toga nisam imao problema,i evo znaci 2god od tada,kada god imam dijareju,znaci nekih 4-5 velikih nuzdi u toku dana,pojavi se pecenje i malo krvi oko te bradavice,to mi je kao naduvena bubuljica,tako bih je opisao,znaci pecenje se pojavi samo tada i malo krvi opet nije u stolici nego na papiru,mozda ukupno 2-3 kapljica kada me tako uhvati,jako slabo,znaci samo kada imam bas cestih odlazaka u wc,mnogo manje nego kada mi se prvi put desilo na putovanju,da li je ovo za brigu i da li trebam otici kod lekara?znam da nije normalno i da trebam da se javim lekaru,ali ja nemam nikakvih drugih tegoba osim tada kada dobijem dijareju i imam ceste velike nuzde,ali,iskren da budem,neprijatno mi je puno jer je na tom mestu,i zato uvek to odlazem,imam 21god.Hvala unapred :)
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 29, 2008 12:34 am

Re: Problem oko anusa

Post od Mihajlobre »

Kristijan_ napisao:Zelim da potrazim savet ovde pre nego sto posetim lekara,jer ne znam gde otici i ne znam sta mi je tacno..Ovako,pre 2 god,isao sam na neko dugo putovanje busem,vozili smo se 40h sa kratkim pauzama,nakon tih 40h otisao sam da obavim veliku nuzdu i prvi put sam mi se uz stolicu pojavila i krv,ali ne krv u stolici,nego kako sam se brisao,izvinite na izrazu,na papiru sam primetio krv i neko peckanje oko anusa..to je bilo samo tada,ne mogu reci da je bilo obilno,ali eto bilo je :D nakon toga nisam imao problema,i evo znaci 2god od tada,kada god imam dijareju,znaci nekih 4-5 velikih nuzdi u toku dana,pojavi se pecenje i malo krvi oko te bradavice,to mi je kao naduvena bubuljica,tako bih je opisao,znaci pecenje se pojavi samo tada i malo krvi opet nije u stolici nego na papiru,mozda ukupno 2-3 kapljica kada me tako uhvati,jako slabo,znaci samo kada imam bas cestih odlazaka u wc,mnogo manje nego kada mi se prvi put desilo na putovanju,da li je ovo za brigu i da li trebam otici kod lekara?znam da nije normalno i da trebam da se javim lekaru,ali ja nemam nikakvih drugih tegoba osim tada kada dobijem dijareju i imam ceste velike nuzde,ali,iskren da budem,neprijatno mi je puno jer je na tom mestu,i zato uvek to odlazem,imam 21god.Hvala unapred :)
To su vam hemoroidi. Pogledajte ovaj post.
http://www.doktor.rs/forum/gastroentero ... 9-480.html
Kristijan_
Novi član
Novi član

Post od Kristijan_ »

Znam druze,ali da li trebam otici kod lekara? Msm to se meni desi jednom u 2-3mes..
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mihajlobre »

Kristijan_ napisao:Znam druze,ali da li trebam otici kod lekara? Msm to se meni desi jednom u 2-3mes..
Svakako bih se posavetovao sa lekarom.
Kristijan_
Novi član
Novi član

Post od Kristijan_ »

A neprijatno mi je :( nisam bas upucen u to,znam da se to resava hranom,da nije preporucljivo dugo sedenje na solji itd,ja imam vise tih drugih simptoma,svrab nakon nuzde itd a ne krv,naravno da imam redovnu higijenu,ne posle svake nuzde,ali tusiranje jednom dnevno obavezno..ne znam :(
Mihajlobre
Aktivan član
Aktivan član

Post od Mihajlobre »

Kristijan_ napisao:A neprijatno mi je :( nisam bas upucen u to,znam da se to resava hranom,da nije preporucljivo dugo sedenje na solji itd,ja imam vise tih drugih simptoma,svrab nakon nuzde itd a ne krv,naravno da imam redovnu higijenu,ne posle svake nuzde,ali tusiranje jednom dnevno obavezno..ne znam :(
Mogu ti preporuciti melem koji ja proizvodim. Ako si zainteresovan, posalji mi poruku. Garantujem da ce vas bol i svrab napustiti vec nakon drugog mazanja.
Odgovori