nadutost u stomaku posle jela i tvrda stolica

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

whysoserious
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 15, 2012 5:00 pm

nadutost u stomaku posle jela i tvrda stolica

Post od whysoserious »

kao sto kaze naslov,vec sam ostavljao pitanje,eli evo opet u utorak idem na pretrage al hajde da pitam i ovde.... Kad god jedem stomak mi se naduje,i ne mogu da jedem kao i ranije,gladan sma ja,ali mi se nekako stomak preblokira!,stolica mi je mnogo redja nego ranije,i tvrda,klikerasta....sta bi moglo ovo da bude!?
vasa
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jul 12, 2005 1:46 pm

Re: nadutost u stomaku posle jela i tvrda stolica

Post od vasa »

Ja sam imao slicne tegobe i pronadjena mi je Helikobakterija i kolitis debelog creva---
Pijem lekove za kolitis vec godinu dana-stanje se sasvim malo popravilo--moram na kolonoskopiju ponovo za koji mesec-a za helikobakteriju sam uzimao 2 puta trojnu terapiju al mi posle druge terapije opste stanje bilo bas lose i vise nisam ni kontolisao a i moj gastroenterolog ne pridaje paznju helikobakteriji vec leci kolitis.
Uzimao sam i ranisan par meseci i dosta mi je stanje u zelucu bolje-mada i dalje ne jedem ljuto-kiselo itd.
NA SVE MOGUCE NACINE SAM SE RASPITIVAO ZA TU TVRDU STOLICU_KAO BRABONJCI al nisam nasao odgovor--jedino mi je pomoglo kad jedem MUSLE-bar 2 puta nedeljno-mada i sad imam svaki 3. dan stolicu al nije tako tvrda-pokusaj sa MUSLAMA-
Tkodje mislim da ima uticaja hrana-kad sam jeo junetinu i mlecne proizvode cini mi se da je tvrdja stolica-a i neki lekovi cini mi se da doprinose.
MilosApo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 20, 2013 12:34 am

Post od MilosApo »

ja imam stalno meku stolicu vodenu tacnije... Svako jutro mi se ide u wc oko 9-10 sati to nije normalno zamislite da se nadjem u gradu u to vreme i da mi se ide uzas...
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Колико дуго? Од када?
MilosApo
Novi član
Novi član

Post od MilosApo »

od dosta dugo oko godinu dana...
MilosApo
Novi član
Novi član

Post od MilosApo »

lose sam se izrazio nije stalno meka ali u dosta slucajeva jeste.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Вероватно је тебе кандида дохватила и овамо и онамо.

За црева једино да ти препоручим ацидофилно млеко које прави Завод за млекарство у Београду и домаћи кефир (сам да га правиш). Док то не набавиш, топло ти препоручујем неки пробиотик, а најрадије овај доле. Добро би ти дошао и јак црни чај. За цео дан да попијеш две шоље чаја, али увек по мало - не одједном.

Slika
MilosApo
Novi član
Novi član

Post od MilosApo »

neako neverujem da je to posto ja slatko ne jedem skoro uopste .
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Није само слатко узрок кандиде. Сасвим је довољно да лошом храном закиселиш организам.

Свакако нема везе шта је узрок јер је вероватно упала у питању. Не може ти ни у ком случају шкодити да пијеш оно што сам ти написао.
MilosApo
Novi član
Novi član

Post od MilosApo »

de da nadjem onaj lek a a. sto si poslao sliku?
Mauldin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 09, 2013 10:47 pm

Post od Mauldin »

Da ne bih otvarala novu temu i ja bih da pitam koji uzrok moze biti tvrde stolice u vidu brabonjaka? Vec godinu dana konstantno sta god da jedem imam tvrdu stolicu u vidu brabonjaka i krenuo je stomak da mi se duje kao da sam se ugojila a isto se hranim kao i svi u kuci i ishrana mi je sita od kad znam za sebe.
Korisnikov avatar
aa aca
(!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

MilosApo napisao:de da nadjem onaj lek a a. sto si poslao sliku?
То углавном може да се нађе по продавницама спортске исхране. Ја купујем у Панспорту.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Korisnikov avatar
aa aca
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 7:41 pm

Post od aa aca »

Mauldin napisao:Da ne bih otvarala novu temu i ja bih da pitam koji uzrok moze biti tvrde stolice u vidu brabonjaka? Vec godinu dana konstantno sta god da jedem imam tvrdu stolicu u vidu brabonjaka i krenuo je stomak da mi se duje kao da sam se ugojila a isto se hranim kao i svi u kuci i ishrana mi je sita od kad znam za sebe.
Вероватно не пијеш довољно воде. Колико често имаш столицу?
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Mauldin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 09, 2013 10:47 pm

Post od Mauldin »

Pa redovno i to cesto i vise puta na dan ali mi je poprilicno mucno i stvaraju mi se hemoroidi zbog tvrde stolice. Probala sam i sa vecim unosom tecnosti i nista samo cesce praznim besiku.
Razmisljala sam da je mozda od previse sedenja jer mi je posao takav da sam skoro ceo dan na stolici pa sam uvela vezbe za istezanje i oblikovanje tela posto sam malo zabusavala zadnjih godinu dana pa sam negde povezala da mozda ima sa tim veze.
Elem, mene jedino brine da nije uzork neki drugi organ tipa jetre i tako to !?
Nataš@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 27, 2005 10:52 pm

Post od Nataš@ »

Mauldin napisao:Da ne bih otvarala novu temu i ja bih da pitam koji uzrok moze biti tvrde stolice u vidu brabonjaka? Vec godinu dana konstantno sta god da jedem imam tvrdu stolicu u vidu brabonjaka i krenuo je stomak da mi se duje kao da sam se ugojila a isto se hranim kao i svi u kuci i ishrana mi je sita od kad znam za sebe.
Gljivice, paraziti... Hemoroidi ukazuju na previše opterećenu jetru. Teško je reći šta je uzrok bez pregleda. A pregleda ima raznih...
Odgovori