Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.
Mauldin, количина дневног уноса воде се систематски повећава дуже времена јер организам мора да се навикне на то да располаже са више воде. Нагло повећање уноса воде има супротан ефекат. Такође унос диуретичких супстанци има супротан ефекат (неки чајеви, сокови, газирано...) Прочитај шта сам о води писао на мом сајту.
Пробај да сваки дан поједеш по шољу-две куване немлевене пшенице. То треба да буде довољан баласт да задржи воду у себи. Само не смеш да је мељеш, као што написах. И немој да је сажваћеш до изнемоглости. Добро би ти дошао и домаћи кефир.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Hvala na savetima. Ja bih da izbegnem odlazak u Dom zdravlja i tome slicno jer cu dobiti cir na zeludcu s obzirom na cekanje i maltretiranje a vremena pride nemam tako da dok mogu probacu nesto alternativno.
Psenicu cu probati. Kefir sam probala i od njega mi se povraca, mnogo mi je groznog ukusa. A sto se vode tice, da znam da je malo unosim, prosto nisam zedna ali verujem da tu moze biti problem iako smatramd a covek treba da osluskuje svoje telo i da unosi ono sto mu organizam trazi.
Ја написах: домаћи кефир. Ти си пила онај из радње, јел да?
Ако је организам запуштен, онда је поремећен и систем сигнализације. Ако пијеш мало воде, ти си га озбиљно пореметила, тако да немој да очекујеш сигнале. И да те подсетим да погледаш шта сам о води писао на мом сајту. Тамо имаш и о кефиру.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Ne, domaci kefir sam probala jer moji to piju ali meni je previse grozan a verujem da jeste dobar.
Nije organizam zapusten, sasvim je u pristojnom stanju. Imam obroke na vreme, spavam dovoljno, jedem sve gruper namirnica ali vodu oduvek slabo unosim, prosto mi organizam ne trazi da unosim. Verovatno je rse slabo i znojim, jednostavno takav mi je organizam. Ali probacu da unosim malo vise voca i povrcna odnosno vlaknaste hrane i vodu mada vec sam probala i nista.
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: . Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.
Posle dužeg vremena opet su mi se pojavili problemi sa tvrdom stolicom,pre mesec dana pa opet danas-baš je bilo nezgodno.Morao sam sam da se snalazim jer sam imao nagon ali nikako da izadje. Toliko sam se mučio i napinjao da me temperatura uhvatila i šta ću, navučem rukavice-namažem mašću i prstom pomogao i vadio stolicu.
Kakvo olakšanje,iako je možda nekom i smešno al nisam znao šta drugo,onom ko ima slične probleme nije sigurno smešno.
E SAD
Pokušavao sam analizirati ishranu,baš sam jeo vlaknastu hranu pa i suve šljive,nakon prethodnog puta i nije bilo problema do danas,no,pre nekoliko dana sam dosta jeo i mlečne proizvode-sir i kefir (pre 3 dana baš dosta kefira ujutru a popodne picu sa puno sira), najverovatnije zbog toga je došlo do ovog problema,to sam i ranije primetio da mi mlečni proizvodi baš ne odgovaraju kao ni junece meso a i to sam jeo i pored kupusa i suvih šljiva mislim da je to uzrok.Zbog ovog vremena skoro da i nisam izlazio iz stana pa i to može dodatno da pogorša.
Čak sam i musle jeo pre 6 dana,a znam da bi trebalo češće ito sa sasvim malo mleka-više vode.Vodu nikad nisam puno pio i kad sam pokušavao nije mi prijalo niti sam primetio neki efekat. NADAM SE DA ĆE OVO ISKUSTVO NEKOM POMOĆI AL SVAKI SAVET JE DOBRO DOŠAO.
Posle par meseci opet mi se pojavila tvrda stolica al nekako kao od grumenčića kao brabonjkasta i jedva izašlo napolje.
Pošto sam sad pročitao i prethodni moj post vidim da je najverovatnije opet od sira jer sam opet jeo više sira nego inače. Ja ga zapravo izbegavam ali ponekad se desi da zaboravim ili mislim da nije možda više to problem.
Takođe nisam baš jeo voća ovih dana i možda je to dodatno pojačalo problem.
Možda je još kod nekoga problem sličan a i ne zna da jeste.
SREĆNO
Ма да Васо, пио си кефир и најео се здраве пице са пуно којекаквог сира и онда ти кефир крив. А вероватно си купио онај фабрички здрави кефир из продавнице.
А и вода ти не прија, па вероватно није здрава и ничему не служи.
Стварно не знам како си уопште жив када много тога радиш наопако. А тек што ти је начин размишљања, убило се.