Muka,povracanje...Potrbna pomoc!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Muka,povracanje...Potrbna pomoc!
Vec deset meseci mi je muka,manje jedem ne zato sto ne zelim,vec zato sto mi je muka i ako pojedem malo vise povraca mi se ili povratim.Smetaju mi mirisi nekih hrana.I naravno smrsala sam nekih 6 kg.A inace sam bila mrsava.Krvna slika mi je u redu.Isla sam kod gastroenterologa.Prvi mi je prepisao klometol i ranisan i nisu mi pomogli.Onda sam radila gastroskopiju i to je bilo u redu.Napisao mi je da imam anorexiju i dao eglonil.Pila sam i njega ni to mi nije pomoglo.Onda sam otisla kod psihijatra.Radila testiranja,razgovarala s a psihijatrom i tu je sve bilo u redu.Ne znam vise sta da radim ni gde da idem?Da li neko moze da mi pomogne?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iskreno, ja bih Vas ponovo poslao kod psihijatra i/ili kod psihologa. I dao bih Vam neuroleptike i antidepresive.
Sve najbolje!
PS: Jeste li probali da uzmete Torecan pola sata pre jela, a Cisap uz jelo...?
Sve najbolje!
PS: Jeste li probali da uzmete Torecan pola sata pre jela, a Cisap uz jelo...?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
A zasto mislite da bi trebala opet kod psihijatra?Niti sam depresivna niti bilo sta slicno.Vec sam bila i radila testiranja kod psihologa i razgovarala sa psihijatrom.Pitali su :"Sta da radimo sa tobom kad si toliko normalna?"Nisu mi prepisali nikakvu terapiju,a u dijagnozi pise dispepsija.Koliko ja znam to nije psihicki poremecaj!?
odg.
Jel ta dijagnoza anoreksije potvrdjena? Ako jeste cudi me da psihijatri nece da te lece. Dijagnozu dispepsije imam i ja
i po mom iskustvu cini mi se da ili ta oblast nije dovoljno ispitana, ili nas doktori ne shvataju ozbiljno ili ne postoje lekovi koji deluju direktno na sustinu problema (ako nisam u pravu molim neka me neko ispravi). I meni uglavnom kazu da je to nesto u psihi, ali kad odem kod onog ko je za to strucan (psihijatra) on se ne slaze. Na moje insistiranje psihijatar mi je prepisao nekoliko razlicitih lekova(ksalol, zoloft, eglonil, rivotril) i nista nije delovalo iako sam postovala terapiju do kraja. Takodje imala sam i nekoliko terapija lekovima za zeludac i nijedan mi nije pomogao, npr. od klometola mi je bilo jos vise muka. Ako neko zna nesto o lecenju funkcionalne dispepsije, hiatus hernije, GERD-a, kaskadnog zeluca, a da to ne podrazumeva terapiju klometolom, ranisanom, omeprazolom, kontrolokom, famotidinom, lansoprazolom, gelusil-lakom, cisapom, pankreatinom, motiliumom, domperidonom, valpinaxom(ottatropina metilbromuro+diazepam) molim neka mi odgovori. Da li postoji neka druga mogucnost lecenja, alternativna, mozda cajevi(i njih sam dosta koristila ali mozda ima nesto za sta ne znam), u krajnjem slucaju hirurska intervencija? Takodje i mesto na donjem delu vrata(iznad kljucne kosti) mi je bolno na dodir, jel je i to od kiseline ili moram posebno da proverim? Hvala unapred na odgovorima 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
- Kontakt:
Anorexia je neuroloski poremecaj ili sto bi se reklo: sve je to u tvojoj glavi. Dr Ivica je u pravu za psihijatra jer samo on moze tu da ti pomogne. Ali najvise mozes da pomognes ti sama sebi. Jedi ono sto ti prija, manje obroka, cesce, setaj posle jela, bavi se sportom. Probaj da ne mislis toliko na to, treba da se opustis. Anorexia najcesce nastaje kod mladih devojaka koje nisu zadovoljne svojim izgledom i hoce da smrsaju tako sto ce drzati dijetu. Unose manje hrane, muce organizam smrsaju i vise nego sto treba (vise nego sto su htele) i onda se posle jako tesko vracaju na normalan rezim ishrane.
Probaj malo da se bavis fizickim aktivnostima i videces kako ce da ti se vrati apetit.
Zdravlje pre svega!
Probaj malo da se bavis fizickim aktivnostima i videces kako ce da ti se vrati apetit.
Zdravlje pre svega!
Nista nije nemoguce.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
- Kontakt:
Anorexia je neuroloski poremecaj ili sto bi se reklo: sve je to u tvojoj glavi. Dr Ivica je u pravu za psihijatra jer samo on moze tu da ti pomogne. Ali najvise mozes da pomognes ti sama sebi. Jedi ono sto ti prija, manje obroka, cesce, setaj posle jela, bavi se sportom. Probaj da ne mislis toliko na to, treba da se opustis. Anorexia najcesce nastaje kod mladih devojaka koje nisu zadovoljne svojim izgledom i hoce da smrsaju tako sto ce drzati dijetu. Unose manje hrane, muce organizam smrsaju i vise nego sto treba (vise nego sto su htele) i onda se posle jako tesko vracaju na normalan rezim ishrane.
Zdravlje pre svega!
Zdravlje pre svega!
Nista nije nemoguce.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 12:45 am
-
- Stalni član
Nije potvrdjena dijagnoza.Isla sam i juce kod psihijatra i ona je bukvalno napisala da nemam anorexiju.Ja sam joj trazila neku terapiju cisto da ne razmisljam o svemu tome sto me muci a ona nije htela da mi da.Radila sam neki test opet i nista.Ona ne vidi neki psihicki problem.Nikad nisam zelela da smrsam niti drzala dijetu.Jedem ono sto mi prija i sto mogu da podnesem,ali mi dosta toga ne prija.Setam,trcim,vezbam...Ali meni je i dalje muka.
A koji su tvoji simptomi dispepsije?I ja sam pila klometol,ranisan..I nista mi ne pomaze.I stvarno ne znam sta da ti preporucim.
A koji su tvoji simptomi dispepsije?I ja sam pila klometol,ranisan..I nista mi ne pomaze.I stvarno ne znam sta da ti preporucim.
I moji su simptomi isti, stalno mi je muka samo sto ne povracam i nisam mrsava(170cm, 60kg), otkako mi je to pocelo smrsala sam nekih 5 kg. Vise mi je muka kad sam umorna, mozda ujutru vise nego uvece. Kad bi postojao neki test kojim moze da se proveri zdravlje celog organizma ja bih to uradila. Za sada me doktori salju na pojedinacne testove za svaki organ, a to mi oduzima mnogo vremena i energije i za sada nikud ne vodi. Mislim da je problem savremene medicine sto ne posmatra organizam kao celinu, verovatno se zato sporo stize do rezultata.
-
- Stalni član
Mislim da imamo isti problem.I meni je ujutru najgore,preko dana mi bude malo bolje,ali nije to to.Ne povracam ni ja cesto.Ponekad samo i to ako ne prestanem a jedem kad osetim muku.I ponekad i na miris neke hrane. Nema vee to sto sam ja bila mrsava,vec je problem sto sam smrsala vise od 5 kg.I sto me muci ta muka.I to sto mi pola hrane ne prija uopste.Sta si ti sve ispitivala?Meni je sad nutricionista predlozio neke digestivne enzime,pa da probam to.Kao sigurno ce mi pomoci.Pocela sam da ih pijem.Videcu za nekoliko dana sta ce biti.Ona kaze da ce mi za 7 dana biti bolje.Nadam se.Pa ako bude onda da i ti probas tako.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 5:14 pm
Maki , ovo je odgovor vise na Cacino pitanje. Ustvari postoji metoda kojom se odjednom ispita ceo organizam i za tu metodu postoji aparat. Metoda je potpuno bezbedna i bezbolna, ne koristi nikakve zrake i neke druge potencijalno skodljive sile. Ovom metodom se Skenira bioenergija citavog tela, i na osnovu poremecaja u nivoima u pojedinim delovima tela postavlja dijagnoze eventualnih patoloskih procesa, tj. bolesti. Metoda se zove Biorezonanca i priznata je u mnogim zemljama zapadne Evrope. Poklapa se u vise od 90% sa rezultatima koji se dobijaju konvencijalnim dijagnostickim postupcima primenljivim za pojedine organe i organske sisteme. Aparat za biorezonancu poseduje jedna privatna ordinacija koja se nalazi kraj Doma vojske u centru Beograda. Znam da pregled celog tela Biorezonancom kosta 7000 din. Pa ako ste zainteresovani, jedna moja koleginica, koja je odskora u penziji, radi honorarno u toj ordinaciji i mogao bih preko nje da vam nabavim telefon i adresu doticne ordinacije. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 24, 2007 5:14 pm
Najbitnije je da je pregled bezbolan i neskodljiv. Pregleda se celo telo i za svaki organ izdaje izvestaj, naravno, otkriva bilo kakav patoloski proces i postavlja dijagnoza. Otkriva kako banalne poremecaje tako i one najozbiljnije. To je ono sto ja znam o Biorezonanci. Koleginica o kojoj sam govorio i koja se bavi biorezonancom je Dr Nada Stankovic, tel. 063302640 ili joj pisite na [email protected] , mozete se pozvati na mene, ja sam dr Željko Davidović. Srecno
Maki, sto se tice tih digestivnih enzima, ne znam da li je to isto, ja sam uzimala pankreatin i festal, oni sadrze enzime amilazu,lipazu i proteazu, i sluze valjda da podstaknu varenje. Meni to nesto i nije bas znacilo, nadam se da tebi hoce
Javi ako ti pomognu. Inace citala sam na nekim stranim sajtovima da postoje testovi kao sto su electrogastrogram, gastris emptying study i jos jedan zaboravila sam kako se zove. Prvi valjda sluzi da se proveri da li postoje nepravilnosti u ritmu rada zeludca, a drugi da se proveri brzina varenja hrane. Ukoliko se hrana vari sporije nego sto treba to se zove gastroparesis, i to moze da izazove hronicnu mucninu. Leci se lekovima za ubrzanje varenja, i u krajnjem slucaju ugradnjom zeludacnog pejsmejkera. Ako neko strucniji zna nesto vise o ovome molim neka me obavesti. Sto se tice biorezonance, ja sam i ranije cula za to i htela sam da idem, ali nisam bila sigurna sta je to i koje bolesti moze da otkrije. Mislim da cu ipak otici, hvala dr zex na obavestenju
!