Jao, i ja sam juce uvidela mogucnost da je i afta na zeludcu kron. Ovako, nije mi uzeo biopsiju za zeludac, samo za test na helicobacter, ali moram malo da branim dr jer su okolnosti bile malo vanredne. Posto sam se mesecima vukla po kuci i kukala, ukucani kojima sam se smucila su mi samo jedno vece saopstili da sledeci dan imam zakazano preko veze kod gastroenterologa. Ja ni uput pripremljen, ni znala da ce mi odmah nesto raditi. Unutra, opala, nisam ni videla doktora dok nije poceo da mi radi endoskopiju. Ni anamneza, ni a ni b, samo potpisi i zini. Da li je ta moja rodjaka ispricala da mi verovatno nije nista, nego umisljam

ne znam. Uglavnom, posle par kontrola kada sam videla da od omeprola nema nista, i debelo tipovala da zeludac nije moj jedini problem (uvek me je bolelo dole desno, grcevi, zeludac je svez problem) ja odlucim da ne pokusavam da se upetljavam u objasnjavanje mojih etericnih simptoma,( tu se uvek spetljam) nego da trazim dalju dijagnostiku. I tu dr kaze da on rutinski radi tanko kada gleda zeludac, ja mu kazem da nista nije napisao, on kaze da to znaci da je bilo zdravo. I zakaze klonoskopiju pod opstom, hvala mu. Opsta je stvarno veliki spas.
Evo ovo je rezultat za zeludac PERORALNA VIDEOPANENDOSKOPIJA:
Hiperemija antruma enantemskog tipa, uzeta biopsija za ureaza test na helicobacter, na samom angulusu malex krivine jedna manja aftozna erozija, promera 3mm. U donjoj retroverziji hiatus hernija (silding tip). Pilorus, bulbus duodenuma, postbulbarno n. o. GASTRITIS/ANTRITIS CHRONICA. HIATUS HERNIJA.
Rezultat pregleda TOTALNA KOLONOSKOPIJA SA RETROGRADNOM ILEOSKOPIJOM. U terminalnom ileumu sluznica u celini edematozna hiperemicna, sa 3-4 aftozne ulceracije, promera 3-4 mm i jednom malo dubljom serpinginozom. Uzeta biopsija za PH. Citav kolon bez promene. M. Chron (ileitis terminalis) de nuovo. Kontrola sa PH nalazima.
Nije mi jasno da li je i pored ovog pregleda sledeci korak to sa barijumom. Lakse mi je kada se pripremim na to sta me ceka

.Jos nije pominjao nikakve analize krvi ni stolice.
Hvala mnogo na odgovorima. Puno mi znaci sada vase iskustvo. Svi ste jako hrabri. Ja tek treba da se pomirim sa ovim i tesko mi ide.