Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 104  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 30, 2012 3:13 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 09, 2006 1:21 pm
Postovi: 567
Lokacija: Beograd
NERASPOLOZENJE JE posledica Candide.

Sto se tice pitanja koje je postavila OPTICICA i te kako taj "cudan" ukus u ustima moze da bude od Candide.Cak i zadah,kad Candide ima u ustima,postoji.Za to je najbolje ujutru muckati sodu bikarbonu i ispljunuti.Oprati i jezik i zube sodom bikarbonom.

Nisam skoro pisala o tome,mozda novi clanovi nisu upuceni,ali jako je vazno da POPRAVITE SVE ZUBE i zamenite manganske plombe.To su mi bas rekli na biorezonantnoj terapiji i ispostavilo se da su bili u pravu,jer su mi se neverovatnom brzinom kvarili zubi i pucale stare plombe.Skoro sve sam ih zamenila belim plombama.

Takodje,samo da znate da cim vas stegne neki virus,stanje sa crevima ce vam se pogorsati,valjda jer opadne imunitet.Zato je vazno na vreme ODLAZITI U KREVET,a ne kao ja legnem u pola 2,a probudim se u 6,15h.

Ovih dana sam legala kasno,a ustajala rano,pa jos menstrualni ciklus,pa jela cokolade i sinoc pocne da me boli zeludac i krklja mi u crevima.Zgrcio se kao da je kamen.Imala sam posle sinocne cokolade do jutros u 12 h,sigurno 5 stolica.Nocas nisam,cak nisu bile ni dijareje,ali bol postoji.To je bio moj glavni simptom,pre nego sto sam otkrila da imam Candidu.Kad sam pocela da pijem Nistatin,bol u zelucu je prestao.

Nistatin nije los,on deluje direktno na creva i ako se sisa na usta,jezik i zeludac.Kod nas nije problem samo u crevima,vec ceo taj sistem kuda prolazi hrana,biva ostecen Candidom.

Jel boleo nekog zeludac ili je to slucaj samo kod mene?

Ja sam pila 3 meseca Nistatin konstantno,probiotike pijem vec 3. godinu,ali ne svaki dan ,ali sam morala zbog bujanja bakterija da primam i Gentamicin ,posle 2 meseca koriscenja Nistatina,naravno Nistatin nisam ni prekidala.Kad sam sa svim prestala i pocela samo sa prirodnim preparatima,cajem od persuna i probiotikom,kao da sam bila izlecena.Medjutim,mene je parce pice iz pekare i 2,3 gutljaja piva,dovelo opet sa 10. stepenika,na 2.Bila sam blizu cilja da se izlecim i opet sve ponovo.

Ja sada nemam Candidu u stolici,jer stalno pijem nesto za nju,ali simptomi su uvek tu,kad mi se ona namnozi.

Odlican je caj za Candidu,Josip Pancic,takodje Candida Clear i origano ulje,mada mislim da vise ima efekta u lecenju bakterija,nego za Candidu.

Za Candidu se preporucuje Tahebo caj,Origano caj,caj od nane,mesavina pelina i hajducke trave,zeleni caj,ali od voca nigde nisam procitala da pomorandza sme.Ona je kisela i slatka,limun se pretvara u bazu,ali,sta ako je Candida u zelucu,kao kod mene,onda ce sigurno doci do proliva.U pitanju je limunska kiselina,a sve kiseline sem kaprilne pogoduju Candidi.

Takodje americki lekari tvrde da u pocetku lecenja ne treba uzimati nista od vitamina i suplemenata,minerala,jer pospesuju Candidu.Tek kad je suzbijemo i izlecimo se,onda se ide na jacanje organizma,do tad treba se boriti samo ishranom (da se ona umrtvi),pa tek onda sprovesti jak napad na nju lekovima,pa onda jacati organizam.

Kapi koje spominjete, Candi sept imaju alkohol u sebi,a on pospesuje Candidu,takodje propolis kapi i tablete (one imaju i secere).Bolje uzeti propolis bez alkohola.

U razgovoru sa jednim dipl. hemicarem,prosto mi je objasnio: SKROB se pretvara u SECER,SECER u ALKOHOL.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 30, 2012 5:22 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Evo link sneguljice63 za to sta se preporucuje za kandidiu ako dozvole administratori da ga stavim:

http://www.youtube.com/watch?v=BHqEBXDf1MI

Ako ne samo u youtube ukucaj: "candida 10" i izacice ti klip sa savetima na engleskom

Imam venera 14,jak zeludac :-), ali neoptporan na kandidu

Tahebo se stavlja vise vode 0,3 litra,onda ga kuvas otvoreno 20 min da ispari deo vode da bi dobila normalnu kolicinu za solju od 0,2 litra.Ja sam misljenja da ne moze svakome sva preporucena hrana za kandidu da prija.Nekom smeta limun,nekome ne,neko podnosi sir,jogrt,kokice,a nekome od toga bolovi,mucnina.Necu da prestajem sa jogurtom sneguljice 63,ja volim jogurt,da kucnem u drvo,ne smeta mi.Ne pijem sad litar svakog dana,nego kad se setim.Nekad i dan dva prodje a da ne popijem.Kefir moze da se ukiseli kupljenim industrijskim samo jednom, a ako hoces da pravis od svog napravljenog sledeci kefir nece.Potrebni su ti kristali,a ne znam gde oni mogu da se nadju.Kad nadjem ja kupim i kefir u tempu marke meggle neke firme iz kragujevca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 30, 2012 7:53 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Quincekap, da li je tebi posle nistatina bio negativan nalaz kandide? Koliko puta dnevno si ti uzimala terapiju? Pitas da li nekog boli zeludac, evo ja da ti odgovorim da pre ovoga ja sam normalno konzumirala sve a od kada se pojavila kandida mene je prvo boleo yeludac, zato sam radila gastroskopiju, ;ak mi je data i terapija, koju nisam koristila, jer sam umedjuvremenu otkrila da imam kandidu 15o kol. Kod mene ti je bio skup okolnosti grip, poroodi;ni stres, poslovni stres. Neko slovo progutam,jer sam celog dana gladna :cry: oni dani. Sinoc sam razgovarala sa dr iz C Gore, jer me je interesovalo misljenje njeno, yato sto moj infektolog insistira da uvedem vo'e koje mogu da podnesem, krompir itd.Ona kaze da treba uyimati jogurt, za voce se slaze, a sve ostalo samo prirodno i kod kuce spremljeno. Ja jedino sto pogresim svesno, pojdem pola banane, kada mi se bas jede slatko. Preporucila je caj protiv kandide koji se sastoji od petrovca i zalfije, gorak, 1 litar i te kapi i garantuje da dolayi do iylecenja. Jos sto je mene zbunilo je uzimanje meda sa dodacima da se ojaca imunitet, U slucaju dijareje aktivni ugalj. Budi pametan.Kaze da mnogo ljudi u poslednje vreme ima problema sa kandidom i da u toku posmatranjam ona nekoliko puta promeni oblik. Meni je nalay negativan, ali jos sam pod terapijom. Sta ce biti posle? Moracu prirodno . Danas sam probala tahebo i mnogo je jak za zeludac, inace je prijatnog ukusa . Pozdravljam te i kad kayes da ruckas cokoladu yavidim ti :oops:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 30, 2012 8:03 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Tempo , ja sinoc trazila i nasla, Odgledala sam. Sada dok kucam pokusavam da se setim zbog dugih, ali eto , imala sam super pamcenje koje je pojela kadida :( Secam se samo semenki bundeva, badema, belog luka, aleve paprike, semenki grejpa, jogurta... Fale jos cetiri. Jao . dodje mi da pojedem samu sebe. HVALA ya savet kako se kuva caj ja danas kuvala, prijatnog je ukusa, samo me nesto malo dirao zeludac i nekako sam vise gladna :) Samo ti ruckaj sta ti odgovara, daleko si ispred nas, ali valjda cemo te i mi nekako , mada vise neznam kako, pratiti. Pozzzzzz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 30, 2012 8:25 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Zaboravih da napisem, Tempo ipak si ti muskarac, samim tim imas jaci imuninet, zato je sve tako i islo. To je i prirodno. Setila sam se jos jedne stvari, duboko disanje i skakanje po trambulini.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Pon Jan 30, 2012 8:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2012 6:02 pm
Postovi: 2
Da li je neko bio kod Zorana Jovanovića Nevena zbog Candide i pio njegove preparate?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jan 31, 2012 4:18 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
I ja sneguljice ne znam svih deset stvari koje se koriste.Kandida je mnogo uporna.Jedan negativan nalaz ne znaci izlecenje.Ja sam se plasio da posle dva meseca radim analizu jer sam toliko odstupio od dijete da sam mislio da opet imam masu, a ne samo kolonije. Zaboravio sam da kazem da ja i vezbam svaki dan po sat vremena,cisto radi kondicije.

Tahebo mi ne smeta zelucu,ja ga pijem vrlo lako,i sad mi je samo od terapije taj caj i segmenti dijete jogurt,hleb,proja,beli luk ostalo.Moja doktorka je prezadovoljna.Necu da budem dosadan i reklamiram taj caj,samo meni je dao dobre rezultate pa zelim da i drugi pokusaju jer imaju istu muku kao i ja.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Uto Jan 31, 2012 3:58 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Tempo, mozda ja stavim malo vode, ali tako pise, o,3 dl po jednom caju. Htela bih da budem uporna sa njim jer pise da je za mnogo toga. Cudi me da me boli zeludac a na njemu pise da pomaze kod gastritisa, cira itd. Probacu opet. Blago tebi kada mozes da toliko vezbas. Ja sam ranije isla na fitnes, ai sada nemam snage dovoljno. Nekada jedva prosetam do centra u nabavku. Kao druga osoba. Da li si i ti osecao malaksalost? Koliko vidim iz tvog pisanja da imas snage kada toliko vezbas.

Venera, da li si zavrsila sa terapijom i uvela jos nesto od hrane? Ja pomno pratim sta ti napises, jer sam shvatila da te leci ozbiljan doca , pa tako nesto i saznam. Nadam se da si ti ok. Ja sam ti i danas nesto ne znam sta je ovo, blago neraspolozenje, pa lupam po ovim tipkama. Spremam da jedem, ali mi se i ne jede jer mi jednolicnost dosadila_. Moja drugarica kaze da je to super rucak, supa, meso, pire od povrca.kao za nindza kornjacu, posto je zeleno. OK, ali jako cesto. Ja sam veliki ljubitelj voca i nes kafe. Mozda zato i nervoza, kada ti se oduzme ono sto vlis. :cry:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 01, 2012 1:22 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Sneguljice63 treba da budes uporna sa cajem,po jedan dnevno u pocetku pre jela.Ja cak cim zavrsim zadnji gutljaj caja uzmem da jedem.Nisam hteo da pored njega sad uzimam i ulje origana,i lanenu vodu i sve od jednom jer mislim da od mnogo babe deca ispadaju kilava. Da nije poboljsalo iso bih sa uyljem neki mesec,pa tako redom. o,3 vode dok provrije,sipas jednu kasicicu caja i smanjis toplotu na jedinicu jos 20 min.Taman ispari i dobijes 0,2. Mozda je i mene boleo zeludac u pocetku primene kad se malo prisetim,ali sam to ignorisao i nastavio. Cak i da sam imao malaksalost,mora da se odvezba taj sat.Ja i mnogo pesacim i to kilometrima uz brdo svakog dana.Gore dole.Zato mi je pocetna dijeta tesko pala,nista kaloricno,a telo prvo trazi secere a nema ih,pa onda iz proteina se hrani,pa tek onda iz masti.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 01, 2012 3:06 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2012 3:16 pm
Postovi: 114
Hvala na odgovoru. Pokusacu da budem uporna. Vec dva, tri dana me boli i kvrcka zeludac. Nista novo nisam uvodila. Koliko sam shvatila ti nisi koristio nikakvo voce, krompir? Pitam jer evo dr me savetuje da uvedem krompir i jos neke namirnice. Ja jos pijem nistatin, mozda me i yato boli, oduyilo se sve. Dobro je da si na vazduhu, to ti i podize imunitet. Ovako u sobama , moze samo da nedostaje kiseonik.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 01, 2012 5:43 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 14, 2011 3:34 pm
Postovi: 140
Sneguljice, koliko dugo pijete nistatin?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 01, 2012 6:13 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2011 1:20 am
Postovi: 30
Sneguljice63 tek sad sam poceo krompir i pasulj. Mozda te boli i od nistatina sto kazes 3x2 je bas udarna doza. Trudim se i ako nisam zaposlen da izlazim iz kuce sto vise


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 01, 2012 7:40 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Feb 01, 2012 6:58 pm
Postovi: 3
Zelim da se zahvalim svima koji su pisali o svojim iskustvima u vezi kandide.Puno su mi pomogli vasi saveti.Queence, Olinade,Gocilija i drugi Bog vas blagoslovio,vasi saveti su me pre izecili nego lekovi.Imala sam kandidu pre 7 meseci i izlecila sam se.Sada jedem sve cak i slatko ali veoma umereno.Svima onima koji su poceli da se lece porucujem da moraju biti istrajni u dijeti.Upornost ce na dug rok doneti rezultat.Vazno je osim toga promeniti nacin zivota.Koliko je god moguce sve podrediti izlecenju.Voleti sebe,imati pozitivan stav i verovati u izlecenje. Cak i kad vas okolina ne razume , nedajte se.Ako sprovodite dijetu dosledno,koristite origano ulje ili caj,kuglice belog luka,maslinovo ulje,probiotike (koristite zaredom razne vrste probiotika),laneno seme i pijete puno vode,a spopadnu vas glavobolje, vrtoglavice, depresija,slabost, bolovi u kostima i misicima ZNAJTE NA DOBROM STE PUTU.Ne odustajte!Nemojte da vas gubitak tezine uplasi,kad se izlecite lako ce te vratiti snagu i kile.Ova bolest je bila tesko iskusenje,ali sam naucila kako treba da se hranim.Naucila sam se umerenosti i zahvalnosti .Sve vas puno volim i pozdravljam.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 01, 2012 10:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
sneguljica63 Znam da me leci dobar lekar al ne vredi kad slatko ne mogu da izbacim, trudila sam se ali nisam uspela, sad sam pocela i preterivati tako da me poceo zeludac boleti... Juce i danas me je boleo...

Kad zanemarim bol u zeludcu, ovako mi je ok...Bas sam se ugojila cak sta vise imam vise kg i pre Candide...Jedem zelenis, izmisljam razna jela i super se osecam kad ispadne ukusno... Nikad nisam se tako hranila, ali sam shvatila da mi taj zelenis vise prija nego bilo sta ranije sto sam jela... Jedem sto vise povrca, ponekad ubacim i piletinu, ribu...

Nisam uvela nista novo u ishranu, koliko sam volela krompir sad prosto ne mogu da ga smislim... Sama pomisao na njega se zgrozim... Kad bi tako reagovala na slatko bilo bi extra...

Pijem dosta vode, ponekad mislim da preterujem sa vodom, da ce mi otici bubrezi.

Elce flora duo pijem jos 3 dana...pa pravim pauzu sa lekovima 2 nedelje...pa 19-20.feb nosim stolicu na analizu, pa cu videti rezultate... Ne nadam se boljitku jer slatko me urnise, dzabe se svega pridrzavam kad slatko nikako ne mogu da izbacim. Ne jedem klasicnu cokoladu, nego razne vrste keksa... ali to je isto...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Kako da iskorenim upornu CANDIDU u crevima?
PostPoslato: Sre Feb 01, 2012 10:42 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2011 10:57 pm
Postovi: 48
Neko je spomenuo caj od djumbira za Candidu, samo da naglasim kome caj ne prija da ga ne pije, ili da ga ne pravi jak... Mojoj drugarici nije prijao i nije prestajala povracati dok nije zavrsila na hitnoj...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1548 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 104  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 21 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: