Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Rhinoplastika i mala 'grbica' na nosu posle operacije
PostPoslato: Pon Sep 01, 2008 11:36 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
Prvo da vas pozdravim sve ovim putem :)

Imam jedno pitanje za sve vas. Ja sam pre jedno 5 nedelja operisala nos. U pitanju je bila estetska operacija. Operisala sam se kod jednog, po mnogima, dobrog doktora. Raspitala sa se o njemu na mnoge nacine, tako da sam od samog starta bila sigurna u njega. Operacija je prosla ok. Nisam imala bolove ni velike otoke. Sve u svemu, sve je proslo ok. Sa mojim novim nosicem sam vise nego zadovoljna :)

Medjutim, pre jedno 5-6 dana sam primetila, kada predjem prstom, malo ispupcenje na gornjem delu nosa (ona kost izmedju ociju). Zvala sam doktora, tek moze da me vidi sledece nedelje. Nesto mi je rekao (koristio je strucne izraze:) , tako da ga nisam nista razumela sta mi je rekao i sta bi to moglo biti.

Zanima me da li je neko od vas imao slicno istkustvo i sta bi to moglo biti??? Da li ce mi to proci vremenom? Sthah me samo da, kako otok bude spadao, ta mala grbica ne postane sve veca.. :(


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pon Sep 01, 2008 8:35 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 5:21 pm
Postovi: 16
Zdravo Jasna!
Nažalost nemam odgovor za tvoj problem :( ali ja planiram ovog meseca da uradim rinoplastiku pa bi mi mnogo pomoglo kada bi podelila svoje iskustvo samnom,i ljudima koji posećuju ovaj forum i planiraju da urade istu stvar.
Konkretno šta me zanima jeste:ime i prezime doktora koji te je operisao ili,ako nije tajna,naziv klinike;Koliko ti treba vremena da se oporaviš posle operacije(ne mislim koliko vremena treba da otok spadne nego kada prestaje da boli i da bude manje modro);Šta je sve trebalo da uradiš pre operacije(mislim na vađenje krvi,opšta kontrola zdravlja...);I koliko je to "zadovoljstvo" ukupono koštalo....
Sorry for being so nosy :roll: ,but that"s my nickname after all :D
Unapred hvala na odgovoru i slobodno napomeni sitnice za koje te nisam pitala a ti misliš da bi trebalo da znam :D


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 10:07 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
Doktor je sa VMA. Ne znam da li smem da imenujem ljude ovde. To zadovoljstvo me kostalo 1500 evrica. Ima i jeftinije, ali ja sam bas htela kod njega jer je kao jedan od boljih.

Ja sam dan pre operacije izvadila krv, ekg (ili kako li se vec to kaze:). I sjutra ujutro je bila opercije. Totalna anastezija. Samo sam se probudila i to je to. Nista ne boli. Jedno sto bude bas neprijatan osjecaj jer imas tampone u nosu i ne mozes da dises. Ja bih to objasila kao da imas malo jacu rehldu, eto.... I stalno ti se susi grlo. Moras non stop, ali NON STOP da pijes vodu. STo zbog toga, sto zbog temperature... Posle nekoliko dana ti izvade tampone, a posle 2-3 dana i skinu masku. Ja sam imala srece, nisam imala modrice, vrlo malo. Cak se i doktro iznenadio..

E, da.. po povratku iz bolnice, treba stalno da staljas na oci hladne obloge. Tako ce da ti spadne otok. Meni je jedin smetalo to sto su mi oci bile natecene :) Kada ti skinu masku, nozes da mazes nekom kremom da ti sto brze prodju modrice.

Inace, nije nista strasno. Samo dobro objasni doktoru sta zelis. I nacrtaj, ako ti je lakse. Ja sam stvarno zadovljna kako mi je uradio.

Nemoj da ti bude neprijatno da pitas sve.. Posle operacije ne smijes da nosis naoacre, ne smijes na sunce, ne smijes da spavas na stranu ili na stomak, moras vrlo nezno da brises nosis kada peres lice.:) Samo ne znam, cula sam da ne smijem ni da se ljubim?!! To moram jos da provjerim.. :)

Samo ne znam sta je sa tim malim ispupcenjem?!!! Jel moze neko da mi kazeee:)

Mada, kao da mi je vec manje danas..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 3:51 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 5:21 pm
Postovi: 16
Draga Jasna,
Hvala što si izdvojila vremena da mi odgovoriš na pitanja,ali ja imam još neoliko pitanja da ti postavim(IZVINI ŠTO SMARAM :oops: )
Mislim da znam kod kog si doktora radila nos,Doktor Dušan Bjelić sa VMA,zar ne?(Nemoj da ti bude glupo da otkriješ ime doktora koji te je operisao,naročito ako je uradio dobar posao,kao što očigledno jeste( time ćeš mu samo dići reputaciju ))
Da li si posle operacije odmah sutradan mogla da napustiš bolnicu?Koliko dugo su ti posle operacije oči bile natečene(Dan,Dva,Nedelju dana...)Koliko dugo su ti modrice bile vidljive na licu(odnosno koliko teba da prođe da bi mogla da ih pokriješ TEŠKOM šminkom) i Koliko dugo ne smeš lice da izlažeš suncu i da spavaš na stomak(Da li je to čisto nekoliko dana posle operacije ili nekoliko nedelja)
Sve te ovo pitam jer ja krećem na fax 1. oktobra a operaciju planiram da uradim za nedelju dana pa čisto da znam da li će da mi prođe do početka predavanja,da ne idem baš skroz modra :-?
UNAPRED TI HVALA NA OVIM ODGOVORIMA I OBEĆAVAM DA NEĆU VIŠE DA TE SMARAM . :D
kisses :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 4:41 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
Ipak mi je neprijano da imenijem osobe.. Ne, nije u pitanju taj doktor.

Operisana sam ujutro, a napustila sma bolnicu oko 7 uvece.

Koliko duga sam bila natefcena.. hm..pokusaam da se sjetim... Ja mislim da to sve zavsii, ali ja mislim za jedno 10 dana da ce biti ok. Sto se tice modrica, ja posle jendo 15 dana nisam imala nista. Bitno je smao da stavljas obloge odmah posle operacije.

Mada, najolje da pitas doktora pn ce ti sve objasniti.

Oce su mi bile ntrecene, mozda 2 dana posle operacije. Mogla sam da gledam :) mada se i dalje vidio otok. KOji ce vremenom samo da bude sve manji.

To za sunce, ne znam ni ja. Ja, na primer, i sada idem napolje sa kapom i izbjegava sunce.

Ja sam imala operaciju prije nekih 6 nedelja i sve je ok... Ti ces imati 4 nedelje za oporavak i bice ok. Samo moras da pazis da te neko ne tresne i da se sama nekako ne povredis. Inace, sve ce biti ok...

Ja mislim da ces biti ok ako ti je operacija 1.oktobra. Imas nekih 4 nedelje od operacije do pocetka predavanja. Mislim da je to ok i da ce ti do tada prodji sve to. Meni je sve proslo za nekih 15 dana. Mada, ja sam smao laik. Pitaj doktora da ti se detaljno objasni.

Bice sve ok, vidjeces :) Nije nista strasno. Prosto sam se i ja iznenadila kako nije , ama bas, nista strasno. Bolove nees imati, samo malko neprijatan osjecaj zbog tampona itd. Sve cde biti ok. Samo napred :))

SLobodno me pitaj sva sto pozelis.

Javii se da vidim kako je sve proslo :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Sep 02, 2008 4:47 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
Izvinjavam se zbog slovnih greskica... Brzo kucam i samo sam onako u jednom dahu sve kuckala ;) Od sada pazim ..i lagano kuckam :D :o


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 05, 2008 12:01 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm
Postovi: 36
Lokacija: Beograd
pre nekog vremena na discovery kanalu je bio serijal o plasticnoj hirurgiji. Bio je primer devojke kojoj je radjena rinoplastika, i pojavila se mala grbica slicno onome kako sto si opisala. Videlo se da je devojka bila jako nesrecna zbog toga, a ovaj sto joj je radio jos je bio i ljut na nju. Predlagana je neka revizija ali to nisu prikazali. Inace sam izgled postignutog je bio odlican, tako da je ova mala ne prefekcija zanemarljiva.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 05, 2008 2:48 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
Cudno, ali kako spada otok, tako spada i ta mala neravnina. Ko zna sta je to bilo. Ja se samo nadam da ce skroz da spadne :) I mislim da hoce. Da, sjecam se te emisije (Ako mislimo na istu), i mislim da se njoj istokao posle to malo ispupcenje povuklo.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 06, 2008 12:37 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 11:39 pm
Postovi: 36
Lokacija: Beograd
u treba da prodje min 3 meseca da bi sve leglo, a za sest je konacno sve na svom mestu.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Sep 06, 2008 9:15 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
da, ali da li je nomalno da bude ta mala neravnina? ne znam.. nadam da ce sve biti ok. trudim se pozitivno da razmisljam... :)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Sep 17, 2008 9:43 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2007 4:22 pm
Postovi: 5
Lokacija: Novi Zeland
Draga Jasna,
operisala sam nos pre 2 godine.
stvarno nebi htela da te obeshrabrim. Grbicu o kojoj govoris imam i ja. To je prelaz na mostu nosa odakle je doktor strugao ostatke stare neravnine, koja nije bila grozna i nije uradio perfektan posao!. Moj stari nos je bio ok ali sam htela da budem "lepsa". Kakva greska. Grbica je vremenom na dodir postajal sve uocljivija i nikada otisla.
Molim te izbegavaj nosenje bilo kakvih naocara, za sunce, vid....itd. Takodje, zastiti nos maramicom ili kremama cak i kada si samo u setnji po suncanom danu. Daleko bilo da se suncas kao ja na Maldivima pa da ti nos zavrsi u dve boje...tragedija. Da ti ne pricam, koliko sam dugo osecala odvrani smrad iz nosa, kojeg i sada ima ali nije vise toliko jak....cuvaj se...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Sep 18, 2008 5:54 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
Prvo da ti se zahvalim na odgovoru.. :) Bila sam kod dotora na pregled, kaze da je to nei unuttasnji oziljak koji ce vremenom da spadne. Neravnina nije bas stoliko primetna. Vise se oseti kada se predje prstom. I kao da je nekad manja, a nekad veca. Nemam pojma.

Naocare ne nosim i bas BAs izbjegavam sunce...A i kada izadjen, nosim kacket... Meni je nos manje vise jos zacepljem, odosno ne osjecam bas toliko mirise :) A zasto si osjecla smrad iz nosa.... Mozda to nije dobro zaraslo, nemam pojma.. Jesi isla na kotrolu? Sta kaze doktor?

Ja se samo nadam da ce biti onako kako doktor kaze.. Da je to samo unutrasnji neki oziljak koji treba da prodje.. Kada si ti primjetila neravninu? Posle koliko vremena.?

Bice valjda sve u redu. Trudim se da pozitivno razmisljam :))))


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Pet Sep 19, 2008 1:00 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2007 4:22 pm
Postovi: 5
Lokacija: Novi Zeland
Cao,\isla sam na kontole i na CT scan nosa. Sve izgleda uredu, ali ja znam da nije. Verovatno taj unutrasnji sav nije nikada zarastao dobro.
Da , moja grbica se oseca prelaskom prsta po kosti, inace se ne vidi bas puno. Ma nemoj o tome ni da brines. Nece se videti. Vazno je da si zadovoljna izgledom nosa i da dobro zarasta.
Moj problem je osteotomija kosti (smanjenje sirine kosti, ove na koju nalezu naocare)koju doktor nije uradio, a smanjio sirinu kartlidza (hrskavice), tako da izgleda da imam jedan nos nasrafljen na durgi razlicite velicine. Moracu na operaciju ponovo....samo nemam hrabrosti.
Gde si oerisala nos?
Kad pogledam Eminu Jahovic, kakav joj je bio grozan nos pre i kako lepo izgleda sada....prosto se oneraspolozim. Ona je primer dobro uradjene rhinoplastike. ako hoces poslacu na imejl ti neke njene fotografije pre i posle da pogledas.
Pozz


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Ned Sep 21, 2008 6:50 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Sep 01, 2008 11:24 am
Postovi: 9
Nemoj da te bude strah. kada na kraju sumiram utiske i nije toliko strasmo. Zapravo, nije uopste strasno. Samo ono bude malko neprijaan osjecaj dok su tamponu u nosu.. i os neke stvarice. ali nista strasno.. N eboli nista.. Bice sve ok. Ako ti se ne svidja, uradi opet.. Ja mislim da sam nasla dobrog dotora. ZNam takodje da su hvalili nekog Colica..

Sto se tice onog ispupcenja, kao daje manje. Samo kao da mi malko iz leve nozdrve i dalje ide krv... Ono ne puno, ali malo. Mozda ce i to zarasti..

Emina se operisla? :) nisam znala. Fino joj izgleda.. bice sve ok. ne boj se. Nadjes dobrog doktora i samo mu kazes tacno sta zelis. Medjutim, ako to bas i nije toliko strasno, nemoj nista da diras. Ponekad , znam po sebi, znamo da preuvelicamo stvari koje u sustini i nisu toliko strasne, a nama se u tom trenutku cine strasnim :)) Bice sve ok..


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 21, 2008 9:10 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Okt 21, 2008 8:21 pm
Postovi: 4
Jasna,i meni se pojavila ta grbica,isto sam radila na VMA.Kako je otok spadao ona je sve veca i sada se bas bas vidi.Uzas!S tim sto je meni grbica pri vrhu nosa.Ocajna sam,izgleda da cu morati ponovo na operaciju,samo ne znam da li da idem kod istog? :cry:


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 34 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: