Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Sre Jul 03, 2013 9:52 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2012 6:48 pm
Postovi: 1
Postovani doktore, radila sam hormone stitne zlezde
T4 11,9
TSH 1,6068
Anti TPO 0,00
i eho stitne zlezde. Na nalazu pise da je desni rezanj jako uvecan sa izoehogenim promenama. Levi rezanj nalaz uredan.
Molim za misljenje.
Unapred hvala


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Čet Avg 08, 2013 7:55 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Avg 07, 2013 7:43 pm
Postovi: 1
Nlaz ultra zvuka stitnjace je Stitnjaca je urednog polozaja,i volumetrije. Parenhim je inhomogen,mrljast inhomogen,grublji sa brojnim hipoehogenim arelijama. Nalaz govori u prilog autoimune tireoideopatije
Hormoni TSH 5,940 0,47-4,68
FT3 5,22 4,26-8,10
FT4 15,4 10,0-28,2

Moj problem je muka u zeldacu i tegoba na srcu uz povremeno lupanje radila sam UTZ abdomena sve uredu nalaz na bakteriju negativan krvna slika uredu EKG uredu i UZV srca uredu sem sto imam tahikardiju pritisk 120-80 ili 110-70 a ja konstantno imam tegobu na srcu i komplet lijevoj strani i ruci nekontam sta mija lose se osjecam :-?


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Pet Avg 09, 2013 11:24 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 10:08 pm
Postovi: 428
aidasendic je napisao:
Nlaz ultra zvuka stitnjace je Stitnjaca je urednog polozaja,i volumetrije. Parenhim je inhomogen,mrljast inhomogen,grublji sa brojnim hipoehogenim arelijama. Nalaz govori u prilog autoimune tireoideopatije
Hormoni TSH 5,940 0,47-4,68
FT3 5,22 4,26-8,10
FT4 15,4 10,0-28,2

Moj problem je muka u zeldacu i tegoba na srcu uz povremeno lupanje radila sam UTZ abdomena sve uredu nalaz na bakteriju negativan krvna slika uredu EKG uredu i UZV srca uredu sem sto imam tahikardiju pritisk 120-80 ili 110-70 a ja konstantno imam tegobu na srcu i komplet lijevoj strani i ruci nekontam sta mija lose se osjecam :-?

Kao prvo- ja nisam lekar, tako da moje misljenje uzmi s rezervom.

Sto se hormona stitne zlezde tice- TSH je blago povisen, sto znaci da "mozak" misli da nema dovoljno tiroidnih hormona, sto se samih hormona tice- oni su u granicama referentne vrednosti, ali su ispod optimuma- zasigurno je da stitna zlezda usporava. Takodje pitanje je iskoristenost tih hormona u samim celijama- moguce je da je kortizol nizak- to u odredjenoj meri moze izazvati lupanja srca- mada je to verovatno deo price.

Uz ove nalaze stitne zlezde, i ako je kortizol nizi onda bi tu trebalo da bude drugih problema- pre svega umor, nedostatak energije, "magla u glavi", nemogucnost funkcionisanja bez kafe, pospanost poslepodne ili posle obroka, a mogu ce je da tesko zaspivas ako je cirkadijski ritam poremecen.

Sto se samog srca tice tu ne mogu da komentarisem, ali bilo bi dobro videti nekog specijalistu kardiologa.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Pet Avg 09, 2013 12:33 pm 
Korisnikov avatar OffLine (!) korisnik udaljen sa foruma (!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 8:41 pm
Postovi: 234
aidasendic, погледај на мом сајту www. aca. rs шта сам писао у неколико тема о срцу под Савети, Здравље.

Вероватно имаш проблем са леђним делом кичме (између плећки) па се јавља притисак на нерве због чега имаш проблеме са срцем и руком.

_________________
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Pon Avg 12, 2013 1:25 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 21, 2010 11:44 pm
Postovi: 3
Molim one koji su strucni, da mi protumace ovaj nalaz, jer se radi od detetu od 2.5 godine, a trenutno nisam u mogucnost da je odvedem kod lekara.

Samoinicijativno sam joj uradila hormone sitne zlezde i ovo su rezultati :

T3 3.0
FT3 7.2
FT4 13.5
TSH 3.59

Napominjem da je pri skriningu na rodjenju imala rezultate koji su ukazivali na hipotireozu , ali pri ponovljenom testu u Institutu za majku i dete nalaz je bio u redu. Od tada joj jednom godisnje uradim hormone, i do sada je sve bilo u okviru referentnih vrednosti. Pre mesec i po sam uocila neke promene kod nje , poput letargije, manje ucestale stolice, opadanja kose, cesta pospanost , osetljivost na vrucinu, ali nista od toga nisam vezala u celinu, dok nisam uocila pre koju nedelju izrazito bele fleke ( male, 3 kom ) na slepoocnici. Tada sam posumljala na hipotireozu. Kako je jos od tada kod bake i deke na selu, a prvi ozbiljniji lekar je 60km odatle, u priv.labaratoriji sam joj uradila ove hormone. Nazalost, posto je beogradski osiguranik, nisu u mogucnosti da nas prime ako nije hitan slucaj.

Hvala unapred na odgovoru


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Pon Avg 12, 2013 9:46 am 
Korisnikov avatar OffLine (!) korisnik udaljen sa foruma (!) korisnik udaljen sa foruma
Pridružio se: Ned Jan 20, 2013 8:41 pm
Postovi: 234
Које су нормалне вредности за дете тих година?

Да ли се правилно храни? Пије ли довољно воде? Да детету није превише вруће ових месец дана?

_________________
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Pon Avg 12, 2013 7:55 pm 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 18, 2013 10:08 pm
Postovi: 428
ivana2407 je napisao:
Molim one koji su strucni, da mi protumace ovaj nalaz, jer se radi od detetu od 2.5 godine, a trenutno nisam u mogucnost da je odvedem kod lekara.
Samoinicijativno sam joj uradila hormone sitne zlezde i ovo su rezultati :
T3 3.0
FT3 7.2
FT4 13.5
TSH 3.59
Napominjem da je pri skriningu na rodjenju imala rezultate koji su ukazivali na hipotireozu , ali pri ponovljenom testu u Institutu za majku i dete nalaz je bio u redu. Od tada joj jednom godisnje uradim hormone, i do sada je sve bilo u okviru referentnih vrednosti. Pre mesec i po sam uocila neke promene kod nje , poput letargije, manje ucestale stolice, opadanja kose, cesta pospanost , osetljivost na vrucinu, ali nista od toga nisam vezala u celinu, dok nisam uocila pre koju nedelju izrazito bele fleke ( male, 3 kom ) na slepoocnici. Tada sam posumljala na hipotireozu.
Hvala unapred na odgovoru


Niti sam dovoljno strucan niti imam dovoljno hrabrosti da tumacim rezultate- pogotovo bez referentnih vrednosti- no cini mi se da sami rezultati nisu bas tipicni za hipotireozu, i nekako imam osecaj da ovo nije citava prica, moguce je da je sve ovo reakcija na neku hronicnu upalu, a takodje neki simptomi- cesta pospanost i letargija mi zvuci kao nedostatak kortizola/hormona nadbubrezne zlezde- koji su potrebni da "transportuju" hormone stitne zlezde u celije- u ovakvim slucajevima osoba i sa adekvatnim nivoom tireoidnih hormona moze imati simptome hipotireoze.
U vecini slucajeva simptomi su vazniji od samih brojki- treba meriti telesnu temperaturu- kod hipotireoze ce biti snizena, pogotovo prva nakon budjenja. Ako je temperatura pomalo "haoticna", onda je i nadbubrezna poprilicno pogodjena.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Uto Avg 13, 2013 2:26 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 21, 2010 11:44 pm
Postovi: 3
Jelisej, hvala na odgovoru, vec vidim da ce nam prilikom tumacenja dati i dodatne analize da uradimo.
Proucicu malo i simptome poremecaja nadbubrezne zlezde.

Hvala jos jednom


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Sub Avg 31, 2013 4:49 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9654
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.

Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: Slika. Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.

Поздрављам вас и желим све најбоље.
Аца

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Čet Sep 19, 2013 8:35 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2011 7:17 pm
Postovi: 5
Postovani treba mi savet!
Pre dva dana radila sam analizu krvi,bila sam malo prehladjena i rezultati bili su dobri osim TSH koji iznosi 5.87 uIU/ml. Zabrinulo me to,nikada nisam imala problema sa stitnom zlezdom. Lekar mi je dao uput za endokrinologiju,ali termin je tek za 2 meseca i brinem se. Imam 22 godine,nikada bas nisam imala takvih problema,ne boli me taj deo vrata. Lekar kada je pipao taj deo vrata, rekao je da nista ne oseca,nikakvu nadutost,a nije me ni bolelo kada me pritiskao. Simptome nemam,jedino sto sam se malo ugojila ali i to ne ukazuje na stitnu zlezdu jer i pre gojila sam se, a analize krvi bile su savrsene. Mozete li da mi objasnite da li je ovo opasno? Kakva terapija se primenjuje? Da li utice predmenstrualni sindrom na to,jer za par dana trebalo bi da dobijem menstruaciju? Da li imam razloga za strah?
Hvala unapred!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: tumacenje dijagnoze i savet
PostPoslato: Uto Mar 24, 2015 10:35 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 9654
sandra-91, каква је данас ситуација, ако уопште пратиш форум?

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Izdvajamo za vas:


Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 3 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: