Nema potrebe govoriti da sam jedna od vas - nas

Kod mene je problem sa hiperhidrozom počeo da se pojavljuje lagano poslije srednje škole, a tek malo jače na fakultetu - mada sam ga i tada kontrolisala (dvije maramice ispod pazuha su bile dovoljne do određene destinacije, odem do wc-a, izvadim maramice, ja mirna i problem riješen), ali onda je počelo da se povećava i sada sam u fazi da ne mogu ČAK ni sve crne majice nositi...
I ja sam u toj grupi ljudi koji se uopšte ne znoje kući (u tzv. "sigurnoj okolini") i mogu spremiti kompletnu kuću u majici u boji i da se ne oznojim nimalo - ali zato čim neko pozvoni, zazvoni telefon i sl. ja se u momentu pretvorim u ovaj naš ljudski vodopad - a situacija kad moram vani je mnogo mnogo gora... Dakle i kod mene je na psihičkoj bazi i urođen problem, ova primarna hiperhidroza, strah od ljudi i okoline, ali mogu vam reći da mi je lakše otkako sam nabasala na ovaj forum, jer mi je drago da neko razumije moju muku i da nisam jedina.

Moj problem su konkretno fleke ispod pazuha, nemam problema sa mirisom jer pretežno biram pamučne majice (pamučna majica i fleke ispod ruke ili sintetika na kojoj se ne primjećuju fleke ali se pojavi neprijatan miris - pa birajte

Koliko propuštenih prilika i situacija u životu... to samo mi znamo, ostali ne razumiju pa im ja i ne govorim. Ja sam samo mami rekla i najboljoj prijateljici - do sada sam uspijevala sakrivati od bivših momaka, ali iskreno se bojim reakcije dečka kad bih mu izložila problem, pa polako odustajem od momaka i veza...
Inače meni je teže prebroditi zimu nego ljeto. Ljeti se skinem, majice na bretele ili bez rukava i ne razmišljam - neka vodopadi samo cure - meni je zima katastrofa, konstantno sam mokra, prelazi i na kapute, ruke i noge hladne stalno. Kada sam na kafi s nekim, samo razmišljam da li ta osoba vidi moje fleke, biram zamračenije lokale sa slabim osvjetljenjem da se mogu malo opustiti, inače što jače svijetlo ja sam stisnutija - ma užas, znate i sami o čemu pričam...
Na kraju, poslije svega što sam pročitala ovdje, ja ću pokušati sa MAXIM antiperspirantom. Vidjeću nešto preko drugarice da mi poruči jer živi u Srbiji, a ja sam sa ove druge strane Drine i nema nas na spisku za slanje pošiljki.

Sad ja za vas imam 2 pitanja, pa ko zna i želi neka mi odgovori:
1. da li uzeti ovaj SENSITIVE ili ovaj normalni? Samo da napomenem da se ja BAŠ znojim i inače koristim muške antiperspirante jer su jači, ali vidim da su ovdje neki ljudi uzimali ovaj sensitive iz razloga da im ne ošteti kožu obični. Koji mi predlažete, kakva su iskustva?
2. vidjela sam da je jedan dečko napisao da je cijena oko 30 evra... E sad sam ja zbunjena pošto na skoro svakom sajtu piše cijena oko 14 dolara, a zar to nije oko 10 evra? Pa me zanima je li ta cijena sa plaćanjem takse 30 evra ili kako? Kako ste vi naručivali i koliko ste plaćali?
Eto ljudi, izvinite ako sam smorila sa ovolikim postom, ali htjedoh da vam ispričam svoju muku i da mi pomognete ako možete, i da ja vama pomognem ako mogu

Pozdrav i ostajte mi uvijek suvi!