hashimoto kad mu vreme nije

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

veca vestica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 15, 2008 4:59 pm

Post od veca vestica »

Pozdrav svima,
vidim da je tema zastarela ali se ipak nadam da ce se naci neko da mi odgovori...
Inace ovih dana sam dobila dijagnozu: autoimmunthyreopatije-tip morbus hashimoto i terapiju Thyrexom pola tablete od 100 mikromiligrama na dan...
laboratorijski nalaz:
Tsh 2,2
ft4 1´18
ft3 3,15
Tpo ak(mak) 1300-ovo su nejverovatnije antitela..
Ono sto meni nije jasno je to uzimanje vestackog hormona ako su moji hormoni potpuno uredni,o cemu se ovde radi?
bila bi zahvalna kada bi mi neko objasnijo.
Kontrolu imam tek u maju...
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

@veca vestica
da ocigledno da imas hashimota, ali ni meni nije jasno zasto ti je data therapija ako ti je tsh 2.2...osim ako nisi vec uzimala hormon i njime postigla taj nivo, onda je logicno da ti odgovara ta terapija i da je treba nastaviti...2.2 je idealno
veca vestica
Novi član
Novi član

Post od veca vestica »

sad sam jos vise zbunjena...
ja sam prosle sedmice dobila dijagnozu i dan kasnije pocela da uzimam terapiju...znaci tj tsh je pre terapije bio 2,2....
bas me zanima koliki ce da bude do maja...
hvala na javljanju i pozz
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

veco,
ja sam zaista svasta prosla sa th i mojom stitnjacom....htela bih da ti dam prijateljski savet,ako osetis ubrzani rad srca, probadanje po grudima, znojenje dlanova, nervozu bez razloga idi uradi tsh iako treba da cekas par meseci...
meni se desilo da sam pila hormona vise nego sto treba...ali cim mi je smanjila dozu sve je bilo ok....to ti kazem da se ne bi uplasila, nije nista strasno...ja sam eto bila upala u hiper tireozu ...svi dr ce ti reci da je potrebno da prodje vremena da bi ti potrefili tacnu dozu, a potrebno je mesec i po dana da se tacno vidi u serumu kako reagujes...
ne znam da li sam pomogla ili odmogla :o
veca vestica
Novi član
Novi član

Post od veca vestica »

naravno da si pomogla,upravo to i jeste ono sto mene muci-da nedobijem kontra efekat...Ja sam te aritmije i nervozu osecala i pre nego sto sam pocela sa terapijom,tako da po tome nemogu trentno da se orijentisem. jos jednom hvala na javljanju
pozzzz
Odgovori