Pozdrav svima!
Prijavio sam se u nadi da ce neko moci da podeli svoje iskustvo samnom ili da mi da neki savet za sledeci moj problem.
Naime, pocev od 2001 godine se lecim (99% lekovima) od panicnih napada sa elementima agorafobije. Teskim mukama ali uspeo sam da radim i da zivim "normalan zivot".
Da problema ne bude dosta

u maju mesecu ove godine sam imao strasne napade panike sa strasnim pulsevima, pogorsanim vidom i osecajem ravnoteze. Posetio sam kardiologa koji mi je prepisao Presolol posto sam u svako doba dana imao puls minimum 120 do 140. Nije primetio da su mi izbecene kao kod zabe ali to je druga tema

Posetio sam i oftamologa radi definisanja dioptrije za naocare posto nisam video dobro. Oftamolog mi je i otkrila tj. odmah me uputila na analizu T3, T4 i TSH. Odmah se ispostavilo da patim od hipertireoze (TSH 0,005uUl/ml, T4-169,2nmol/L, T3 4,20 nmol/L, FT4 33,25 pmol/l. Endokrinolog mi je prepisao TIASTAT 2x2 i Propranolol 3x1/4. Srce je doslo na svoje, puls sredio kao i pritisak se stabilizovao na konstantnih 120/80. Pocelo je da mi bude dobro. Usledili su razni rezultati, povisen TSH, smanjen FT4 pa normalan TSH i FT4... Dosao sam do terapije 1/2 TIASTAT-a i 2x1/4 Propranolol-a. Sad mi je TSH 9,44 mU/L, FT4 normalan 14,01 pmol/L. Pored ove terapije sve vreme sam pio i FLUXILAN 20mg 1x1 i Bromazepam 3mg 3x1. Bromazepam sam u zadnja 2 meseca polako sveo na nulu. Odjednom pre 2 nedelje poceo sam da imam strasne napade panike, nervne napetosti. Prosto receno pocelo je sve da mi smeta, sve da me iritira u okolini...

Jedino mi je dobro ako se napijem Bromazepama (po 3-6 mg po napadu)

Da li je neko imao ili ima slicno iskustvo ili poznaje vezu izmedju bolesti stitne zlezde i panicnih napada??? Svugde na netu citam da stitna zlezda u velikoj meri utice na raspolozenje, nervni sistem. Ne znam kom doktoru da se obratim vise, da li da gnjavim psihologa za druge lekove ili endokrinologa...
Sva pomoc,savet dobrodosao! Hvala unapred!