Endo & psiho "hipertireoza i panicni napadi"

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Na zalost, mogu, a to endokrinolozi cesto ne uzimaju uobzir. O psihi pacijenta da ne govorimo. nestabilna hipertireioza sa nodoznom strumom po mom skromnom misljenju nije muka koju treba dugo trpeti - operacija je bolje resenje nego decenija ili vise tahikardija, palpitacija, preznojavanja, nervoze i egzoftalmusa...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
drM
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 17, 2006 5:34 pm

Post od drM »

Koliko vidim i dr Ivica ima anksiolitička dejstva na mnoge ljude sa ovog foruma!
1 Xalol ujutru – 1 od saveta dr Ivice u podne – 1 Xalol uveče, postepeno jutarnju i večernju dozu zamenjivati sa savetima dr Ivice do potpunog izlečenja :)
Dimaggio
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Nov 04, 2006 11:30 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dimaggio »

@dr.Ivica
Pa ne znam sta vise da mislim...
Meni endokrinolog kaze da lekovi treba da budu terapija, eventualno jod ali ne bi bas trebalo a operaciju kao opciju je potpuno odbacio. Kaze da ne zeli da cuje jos o tome jer mogu imati posledice za ceo zivot a sa lekovima postoji velika sansa da se dovedem u red i zivim normalno, naravno uz povremene kontrole hormona i ponekim kracim ponavljanjem terapije lekom.
Cuo sam da se jod i operacija vise primenjuje kod osoba starijih od 40 godina. Ja imam 28, mlad sam za alternativna lecenja po endokrinologu.
Hm..... ne znam, moracu definitivno da zavrsim i drugi faks, naravno medicinu :wink: E onda cu da se ispitujem na svakih pola sata :D Stan cu da preuredim u "medic" dizajn, sa sve aparatima i laboratorijama :D :wink:
style
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 1:31 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Endo & psiho "hipertireoza i panicni napadi"

Post od style »

pozdrav svima,nisam znala gde da postavim pitanje.nadam se da mi nece niko zameriti ako sam promasila... :wink:
e imam hipertireozu...lekovima tj.tiastatom i prpranololom uspesno lecenu do trudnoce i prelazak na ptu u trudnoci-e tada mi je tsh bio jako nizak i do o.oo2.inace sve vreme mi je takav bio u trudnoci...medjutim oko sedmog meseca trud.mi je krvni pritisak rastao i pila lekove za to...u devetom mesecu beba manja(sto genetika,sto ostalo)porodjaj normalan,beba 2.240sve ok.e opet isti rezultati jos uvek i nakon godinu dana-t3,t4 dobri,tsh opet o.oo5 pijem propranolol 2x1/4,bromazepam1.5mg x2,tastat3x1,i evo pre mesec dana uveden pronizon 1x1,i evo opet rezultat isti.enzimi jetre dobri,leukociti dobri.dr predlaze operaciju tj totalno vadjenje stitnjace-inace imam strumu....ne znam vise sta da radim...jako se znojim u licu,imam tremor,jako mi to smeta,ali se inace sve vreme i pre i posle trudnoce dobro osecam tacnije kao da i nemam problem sem tog znojenja koje mi najvise smeta.radim takav posao da me je uvek neprijatno.inace radjeni testovi za oci-nemam egzoftalamus(valjda se tako kaze).dr kaze da mora da se smiri tsh da bi mogla da to izvadim,jedva cekam...ali mi nije jasno zasto mi je toliko dugo tsh tako los?molim za misljenje. svaki savet bi mi dobro dosao.ako je potrebno jos nesto od rezultata,javljam....srdacan pozdrav i hvala u napred :) i jos nesto-da li ce mi prestati znojenje posle operacije?hvala najlepse :)
bella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm

Post od bella »

Dimagio zasto ne pokusas sa kombinovanom terapijom,meni je ona pomogla.Dr mi je propisao Tiastat i Letrox.Dok sam bila samo na Tiastatu TSH nisam mogla stabilizovati,posle uvodjenja kombinovane terapije sve se sredilo.Godinu dana sam bila bez lekova,ali sam nazalost ponovo usla u blagu hipertireozu,juce sam bila kod svog endokrinologa koji mi je opet uveo minimalnu dozu i za 8 nedelja da dodjem na kontrolu.U hipertireozu sam usla zato sto sam bila trudna.Trudnoca je savrseno prijala mojoj stitnoj zlezdi,ali dr mi je rekao da postoji mogucnost da mi se hipertireoza vrati posle porodjaja.Nazalost morala sam prekinuti trudnocu,posto je kod bebe otkrivena dijafragmalna hernija.Pitala sam dr kad ponovo mogu planirati trudnocu,tek za 3do6mesece.Sad me strah da ce biti i duze. :cry: Mogu da ti preporucim mog endokrinologa.
zoka79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2011 9:55 pm

Post od zoka79 »

Pre mesec dana sam otkrila da imam sami pocetak hipertireoze. Losi su mi hormoni. Doktor mi je prepisao terapiju i to 3 nedelje 2*1 tbl TIASTAT i 3*1/4 PROPANOLOL i druge 3 nedelje 2*1/2 TIASTAT i 3*1/4 PROPANOLOL. Imala sam puno stresnih situacija i nerviranja, pa je sve to uticalo na obolelu stitnu zlezdu. Postala sam jako nervozna, a imala sam i natecene kapke. Sada se to malo regulisalo (d sada su prosle 3,5 sedmice od kako pijem lekove), ali mi je desni kapak malo spusteniji, sto mi jako smeta. Da li ce se lekovima to regulisati, ili da odem i posetim ocnog doktora, da mi za to prepise terapiju? Verovatno je ocni zivac u pitanju.
Unapred hvala!
Odgovori