Vracen zakon na staro

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Vracen zakon na staro

Post od Duskoo »

14 januara u blicu izasao clanak da je zakon vracen na staro.Samo jos da svi budu obavesteni zna li neko da li je izaslo u sluzbenom glasniku?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Sl. glasnik se tek stampa. Ja ne ocekujem nista spektakularno, samo ce vratiti tracice na neograniceno za osobe do 26 godina (deca i REDOVNI studenti), a cela frka oko prijavljivanja i overavanja u fondu ce se svesti na jednom godisnje. Do aprila su produzili rok "za prijavljivanje", ma sta im to znacilo. Sacekajte koji dan da zvanicno i izadje novi Pravilnik (treci po redu u roku od 2 nedelje), pa cemo videti. Mi spremamo konf. za stampu...
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Kada ce biti konferencija?Na sta cete najvise baciti akcenat?

P.S.
Ce budete na televizor?
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Evo danas smo podigli 150 traka i iglica kao i do sad u apoteci u 7. jula
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Kako saznajem od roditelja, svi sada uzimaju trake u apoteci u 7. jula i to ce morati do 1. aprila, kako bi se napravila baza podataka. Mene zanimaju iskustva roditelja koji NISU dobili aparat preko fonda, vec iz drugih izvora (donacija i sl.), jer za takve osobe prave problem i nece da overe tracice.
Novi Pravilnik je stupio na snagu u petak, 13.01. i opet je pun rupa, tako da cemo reagovati. Mnogo je haosa izazvano, sto po Beogradu, a tek po Srbiji.... :roll: :-? :(
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Mi smo jedan aparat(Medi Sense) dobili od fonda, a drugi iz donacije(AccuCheck). U Novom Sadu nam nisu do sada pravili problem oko trakica, mogli smo da uzimamo i jedne i druge. Trenutno koristimo samo taj iz donacije...Jedino sto mi ni do sada nismo mogli da mesecno dobijemo vise od 50 trakica. Da li je to do doktora koji ih prepisuje ili do fonda? Mi smo doktoru rekli da nam je 50 malo, ali je on rekao da ce nam u fondu praviti problema za vise...
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Recite doktoru da mi zivimo u jednoj drzavi, deca u Srbiji imaju pravo na max. 150 traka i sve lepo pise u pravilniku. Neka vam prepise 150 traka, a fond mora da postuje njegovu odluku. I to lepo pise (uzmite Sl. list RS br. 03/06).
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Kazi mi prijateljice moja, ima li tih traka dovoljno?
Bice li to "kome koliko treba" za duzi period? Ovde kod nas nema! Drze se onog starog, u fondu imaju spisak koji su dostavili apoteci (jednoj) i strogo se ide po njemu.
Dakle 50kom max.
Mislim na spisak od prosle godine, a objasnjenje je da ce to da se razgrabi za cas i onda nema vise za nikog nista.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ne mogu da se drze starog, jer su izmene napravljene. Koliko pedijatar endokrinolog prepise - moraju da daju toliko!
Savet majkama je: "djonove na obraze i gazite preko mrtvih ako treba", ali za decu mora da ima po propisima!
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Evo za sve koji zive u Bg sem u Kralja Petra(7 jula) mi sve ali bas sve mesecne potrebe podizemo u apoteci u okviru doma zdravlja Zvezdara.Ponekad nemaju sve isti dan ali inace imaju sve tako da nije nabavka samo u 7 jula kako kaze dijabeta....pa eto svratite....
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Besplatne tračice važe za sve one do 26 godina koji su na intenziviranoj terapiji insulinom. Količina zavisi samo od lekara koji piše nalog za podiza nje i nije ograničena odredbama zakona.
Ja ih podižem u apotevi DZ Palilula u Danilovoj ulici.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Da, ali je max. kolicina 150 kom. Uopste nisu u problemu osobe mladje, vec starije od 26 godina :-?
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

I koliko vremena treba da prodje pa da se to resi?
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

Diabeta napisao:Da, ali je max. kolicina 150 kom. Uopste nisu u problemu osobe mladje, vec starije od 26 godina :-?
Pitalo me je par roditelja,a sta ako mesec ima 31 dan,a sta ako dete ima virozu,pa je potreno vise i tracica i iglica...Zaista sramota i blamaza za decu,a njih jednog dana cekaju i problemi koje sada imaju odrasli!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nista... Drzava ti kaze: "Dokupi!" :(
Odgovori