Vracen zakon na staro
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
Vracen zakon na staro
14 januara u blicu izasao clanak da je zakon vracen na staro.Samo jos da svi budu obavesteni zna li neko da li je izaslo u sluzbenom glasniku?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Sl. glasnik se tek stampa. Ja ne ocekujem nista spektakularno, samo ce vratiti tracice na neograniceno za osobe do 26 godina (deca i REDOVNI studenti), a cela frka oko prijavljivanja i overavanja u fondu ce se svesti na jednom godisnje. Do aprila su produzili rok "za prijavljivanje", ma sta im to znacilo. Sacekajte koji dan da zvanicno i izadje novi Pravilnik (treci po redu u roku od 2 nedelje), pa cemo videti. Mi spremamo konf. za stampu...
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Kako saznajem od roditelja, svi sada uzimaju trake u apoteci u 7. jula i to ce morati do 1. aprila, kako bi se napravila baza podataka. Mene zanimaju iskustva roditelja koji NISU dobili aparat preko fonda, vec iz drugih izvora (donacija i sl.), jer za takve osobe prave problem i nece da overe tracice.
Novi Pravilnik je stupio na snagu u petak, 13.01. i opet je pun rupa, tako da cemo reagovati. Mnogo je haosa izazvano, sto po Beogradu, a tek po Srbiji....

Novi Pravilnik je stupio na snagu u petak, 13.01. i opet je pun rupa, tako da cemo reagovati. Mnogo je haosa izazvano, sto po Beogradu, a tek po Srbiji....

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Mi smo jedan aparat(Medi Sense) dobili od fonda, a drugi iz donacije(AccuCheck). U Novom Sadu nam nisu do sada pravili problem oko trakica, mogli smo da uzimamo i jedne i druge. Trenutno koristimo samo taj iz donacije...Jedino sto mi ni do sada nismo mogli da mesecno dobijemo vise od 50 trakica. Da li je to do doktora koji ih prepisuje ili do fonda? Mi smo doktoru rekli da nam je 50 malo, ali je on rekao da ce nam u fondu praviti problema za vise...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
Kazi mi prijateljice moja, ima li tih traka dovoljno?
Bice li to "kome koliko treba" za duzi period? Ovde kod nas nema! Drze se onog starog, u fondu imaju spisak koji su dostavili apoteci (jednoj) i strogo se ide po njemu.
Dakle 50kom max.
Mislim na spisak od prosle godine, a objasnjenje je da ce to da se razgrabi za cas i onda nema vise za nikog nista.
Bice li to "kome koliko treba" za duzi period? Ovde kod nas nema! Drze se onog starog, u fondu imaju spisak koji su dostavili apoteci (jednoj) i strogo se ide po njemu.
Dakle 50kom max.
Mislim na spisak od prosle godine, a objasnjenje je da ce to da se razgrabi za cas i onda nema vise za nikog nista.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Pitalo me je par roditelja,a sta ako mesec ima 31 dan,a sta ako dete ima virozu,pa je potreno vise i tracica i iglica...Zaista sramota i blamaza za decu,a njih jednog dana cekaju i problemi koje sada imaju odrasli!Diabeta napisao:Da, ali je max. kolicina 150 kom. Uopste nisu u problemu osobe mladje, vec starije od 26 godina