Vracen zakon na staro

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

A zasto su sada poceli da odvajaju iglice za novolet po 30 kom u kesici iz samoposluge? Jel im to valjda tako jeftinije ili je nesto drugo u pitanju :roll:
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Odvajaju zato što svi preko 26 godina imaju pravo samo na 30 iglica mesečno! :x
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Znaci, po nekoj logici, jedna dnevno. Sasvim ok, u slucaju da covjek koristi samo jednu spricu (obicno dvije) i da ne uzima inzulin vise od 5-6 puta dnevno (kasnije se igla istupi).

Al ajde, budzet je u krizi.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
roberto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 01, 2006 3:04 pm

Post od roberto »

imam 34 g dali je to vreme za umiranje dijabet nemogu regulisati imao sam i po dva tri pada dnevno glikemije 26 g. dijabeticar sa komplikacijama sve sem dijalize gde kazu da zakon odobrava trake zar treba da docekam da spadnem na dijalizu ja ili slicni ranije su trake deljene da me pogresno ne svatite i onima na dijeti nisam svoj secer zapostavio ali mi je za regulaciju bolju potreban i uslov znaci i te trake lekari traze profile koliko bi trebao da ih momentalno radim trebalo bi mi 150 tracica a nemogu dobiti ni jednu dali ovo drustvo pravi ili zeli da napravi od nas jos vece invalide da nebudemo pozeljni ni drustvu ni porodici neznam ali ce ih verovatno jedan invalid jos vise kostati ili zele da nas se rese ? ja ukratko nemam mogucnosti za kupovinu traka ponekad ih kupim pa kako da resim problem molim vas odgovorite iz zrenjanina sam E-MAIL [email protected]
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Radimo na tome da nama, koji smo presisali 26-tu godinu, drzava da bar jednu kutiju od 50 traka. Proces je spor, ali se radi na tome. Na sajtu www.diabeta.net imas uputstvo kako da prodjes sa 8 traka mesecno, a da ipak imas nekakav uvid u kretanje secera.
Ja se upravo borim da dokazem da je prevencija mnogo jeftinija od lecenja komplikacija i ta me borba nece jos dugo napustiti :wink: Imas udruzenje u svom gradu (koje radi vec 30 godina), javi im se...
Odgovori