Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
Zato sve vise zelim preci na pumpu. Samo trazim zgodnu priliku.Diabeta napisao:Eeeee.... zato je pumpa "majka Mara".
Kada sam trebao preci na Levemir citao sam za Lantus negde po internetu, ako se dobro secam, da nije bas ok, da moze uztokovati kancer. Ako bi podelio Levemir na dve doze to bi se verovatno lose odrazilo na nocni secer.Diabeta napisao:Ali, da se vratim na tvoju kostataciju... Možda da probaš sa Lantusom umesto Levemira (ako već nisi) ili da podeliš Levemir na dve doze?
Proveravam svaki dan racunajuci i mereci secer, a levemir koliko znam deluje 16 sati i to je mislim glavni problem.Diabeta napisao:Ili, napravi dva dana za redom isti eksperiment. Recimo, gladuješ u pon i ut samo pre podne i meriš... pa onda gladuješ sre i čet samo popodne i meriš... pa onda gladuješ pet i sub samo uveče i meriš.... Ako se identične stvari dešavaju oba dana uzastopce, vreme je za promene. Nikad nemoj da praviš izmene odmah, uvek radi provere na dva dana, pa tek onda reaguj.
Ako si osiguranik Srbije, želim ti svu sreću sveta...elco napisao: Zato sve vise zelim preci na pumpu. Samo trazim zgodnu priliku.
To je čista gupost, tj. marketinški trik konkurentske farmaceutske kuće.elco napisao: Kada sam trebao preci na Levemir citao sam za Lantus negde po internetu, ako se dobro secam, da nije bas ok, da moze uztokovati kancer.
U kom smislu? Mnogi ljudi ga dele na dve doze i imaju bolju kontrolu. Ako kod tebe Levemir radi 16 sati, onda ti rupa od ostalih 8 pravi probleme... Ali, to i sam znašelco napisao:Ako bi podelio Levemir na dve doze to bi se verovatno lose odrazilo na nocni secer.
Na osnovu cega to tvrdis? Npr. na sajtu "Insulin Dependent Diabetes Trust" http://www.iddtinternational.org/review ... /index.htm je dat citav pregled studija koje pokazuju da lantus dovodi do kancera. Iste studije su vrsene i sa drugim insulinima. NovoRapid u jako velikim dozama moze izazvati "breast cancer".Diabeta napisao:To je čista gupost, tj. marketinški trik konkurentske farmaceutske kuće.
U smislu da bi secer mozda bio za oko 2-4 visi. To moze ponekad biti znacajno. Zato pomisljam da je bolje da se bodem manje puta tako sto cu popodne povecati dozu NovoRapid-a za 2-3 jedinice.Diabeta napisao:U kom smislu? Mnogi ljudi ga dele na dve doze i imaju bolju kontrolu.
Zato što i ja imam uvid u uporedne nezavisne studije i putujem po svetskim i evropskim kongresima, slušam predavanja, istraživanja, najnovije rezultate... Od kada su se pojavili analozi, tj. analozi humanih insulina, kojima je promenjena "jedna karika u lancu", sve vreme se priča o kancerogenom efektu. Onda jedni plate studiju da se kaže da je ovaj manje štetan u odnosu na onaj drugi i tome sl. Onda ovi drugi plate studiju i tako u krug.... Sve je lova.elco napisao:Na osnovu cega to tvrdis?
elco napisao:Zato pomisljam da je bolje da se bodem manje puta tako sto cu popodne povecati dozu NovoRapid-a za 2-3 jedinice.
Nema ništa free, ja bih ga prva koristila... Zato imamo Nutri info sms servis i podaci su provereni. Velika su odsuptanja u namirnicama sa našeg u odnosu na namirnice sa, recimo USA prostora. A njihovih softvera ima koliko hoćeš, free. Ja ih imam nekoliko. Međutim, skoro ništa nisam mogla da iskoristim, jer je sve prilagođeno njihovim brendovima i lokalnoj proizvodnji.elco napisao:PS, da li neko zna neki free open source software za preracunavanje UH i sl?
To kazu takodje na datom linku s tim da dodaju da je bioloski efekat nedovoljno ispitan.Diabeta napisao:A svi insulini su, pre izbacianja na tržište, prošli godine i godine kliničkih ispitivanja.
Do sad se pokazalo ok.Diabeta napisao:Probaj, valjda neće hipo...
Hvala za Nutri info. A od ovih koji se placaju koji bi preporucila?Diabeta napisao:Nema ništa free, ja bih ga prva koristila... Zato imamo Nutri info sms servis i podaci su provereni. Velika su odsuptanja u namirnicama sa našeg u odnosu na namirnice sa, recimo USA prostora. A njihovih softvera ima koliko hoćeš, free. Ja ih imam nekoliko. Međutim, skoro ništa nisam mogla da iskoristim, jer je sve prilagođeno njihovim brendovima i lokalnoj proizvodnji.
Super, samo neka tako i ostaneelco napisao:Do sad se pokazalo ok.
Ma, i ovi što se plaćaju su na istu foru. Mogu mailom da ti pošaljem ove free što imam, pa probaj.elco napisao:Hvala za Nutri info. A od ovih koji se placaju koji bi preporucila?