I.pumpa...

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

beograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 21, 2005 12:52 am

I.pumpa...

Post od beograd »

U dole zapocetoj temi o pumpi cini mi se da se samo govorilo o nabavci pumpe.Meni je lekar rekao da razmislim o pumpi i da svoje misljenje kazem u cetvrtak.Zato bih zamolio one koji imaju iskustva sa tim da mi malo blize objasne!!! :wink:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pricali smo i o daleko boljoj regulaciji dijabetesa sa pumpom, ali ti je verovatno sada malo teze da trazis sve te teme. Najcesca pitanja i odgovore, kao i osnovne informacije o pumpi, mozes videti na www.diabeta.net ili na www.minimed.com
Ja sam na pumpi 4 godine i mogu da ti pricam o tome nasiroko i nadugacko :wink: Znam samo da sam se sa pumpicom preporodila (i ne samo ja!) :D
Poslednja izmena od Diabeta u Čet Feb 26, 2009 5:03 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
sugarbabe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 01, 2005 9:43 pm

Diabeta...

Post od sugarbabe »

U apoteci u Ul.K.Petra sam saznala da sam prva na listi za pumpu i da se ista ocekuje krajem oktobra... Verovatno cu te mesecima smarati ispitivanjem u vezi pumpe,ali sada me interesuje da li cu imati problem u socijalnom sa revizijom naloga za pumpu, posto je nalog od marta-toliko cekam... I zanima me da li si se sa pumpom ugojila, jer ja mesecima vec povecavam doze-14,14,14,28 trenutno-a od avgusta prosle god sam dobila tacno 10kg, sada imam 70!!!!! Hvala unapred, volela bih da se upoznamo, pozdrav!! :D :D :D
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Sa pumpom se nisam ugojila, to se desava na penovima, a sa ovom spravom je sve drugacije, videces i sama. Moraces ponovo da overis nalog, jer on vazi samo mesec dana. Da li ce da te zezaju, vise ne znam ni sama... Naoruzaj se stpljenjem i isteraj svoje. Tu sam ako ti bilo sta treba, slobodno me "smaraj" :D
SlatkoPile
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 17, 2005 10:15 pm

Post od SlatkoPile »

Kakva je procedura nabavke pumpe za starije od 26 god. Da li zdr. osiguranje priznaje neki deo
Zivot je gorak!? Ja sam nasao ono najsladje u njemu
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Za pumpe nema starosne granice, vec je bitna indikacija. Ako lekar napise da si za pumpu, overavas nalog u socijalnom i dobijes je nakon nekoliko meseci. Fond za sada pokriva sve troskove.
Posto tvoj lekar misli da jos nisi kandidat za pumpu, ja bih trazila uput za Beograd i otisla na Internu B kliniku. Oni ce ti dati predlog za nabavku pumpe. Nakon tolikog "preslatkog" staza, ne da si kandidat, nego nema boljeg! :)
SlatkoPile
Novi član
Novi član

Post od SlatkoPile »

Diabeta, mozes li mi reci, tacnije kako treba da glasi uput ili je dovoljno reci B klinika(da li je to u klinickom centru-ne znam bas najbolje Beograd)?
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Uput treba da glasi na Klinicki centar Srbije, Institut za dijabetes.
Adresa je Dr Subotica 13 (preko puta dekanata Medicinskog fakulteta). Zakazi pregled na 011/3616317, lokal 198 i trazi dr Aleksandru Jotic ili prof. dr Nebojsu Lalica. Oni se nalaze na poslednjem spratu u zgradi, desno (odeljenje D) :wink:
mary
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm

Post od mary »

Dr Lalića nećeš skoro nikada pronaći na klinici, ali tu je njegova supruga ili Nataša Rajković koja je takođe super lekar... i ... mislim da nije Institut za dijabetes već Institut za endokrinologiju
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

SlatkoPile, javi nam sta si uradio! :wink:
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Posle sveg citanja prectavcanja i pretrazivanja danas sam otisla do moje doktorice na klinici da trazim insulinsku pumpu!
Trenutno sam na Mixtardu 30 40 + 0 + 18 jer jos uvek izbegavam intenziviranu, dosta mi je i ovih bockanja a sa 4 puta mislim da bih poludela! Kad sam spomenula pumpu odgovor je bio pa ti nisi ni na intenziviranoj a hoces pumpu, kakve veze ima to da li se bockam 2 ili 4 puta, sto se mene tice ja bih i to da svedem na jednom u 3 dana ili koliko vec treba.
Kod nas u Nisu na klinici sa pumpom su upoznata samo 2 lekara a od ta 2 jednog nikad ne mozes da nadjes a drugu cu pokusati da nadjem u ponedeljak. Sve sto sam uspela da doznam je da su doc. Raji dodeljene 10 pumpe a kako ce on da ih deli nemam pojma. Razlozi koje mi je doktorka navela protiv pumpe :lol: pa ne znam koliko ti je to bas pametno, jedna devojka je skoro umrla a bila je na pumpi, sa njom ne mozes da plivas, ona ne podnosi truckanja i tako to ali sam stekla utisak ili kako je to moj brat prokomentarisao "Nema ona pojma pa ti zato to i prica"
Koliko sam ja shvatila iz vasih poruka sa pumpom je mnogo lakse i nema svih tih problema koji otezavaju zivot.
Procitala sam da ima nekih izmena u zakonu na sta se oni odnose?
Ajd javicu vam posle ponedeljka sta se zbilo sa pumpom za mene, drzite mi palceve :D
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Postoje prioriteti kod dodela pumpi
To su prvenstveno oni koji nikako ne mogu da stabilizuju glikemije ni sa 4, 5 doza insulina.Imamo jedno dete ovde koje vise ne ustaje iz kreveta jer mu seceri uzasno variraju i to ga je toliko iscrplo...a jos nije dobio pumpu.ovo naravno ne znaci da ti ne mozes da je dobijes, svaki dijabeticar ima prava da trazi, ja ti zelim puno srece.
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

PS. Izbrisi ovo dole na kraju molim te, daj nesto pozitivnije :wink:
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

A ako je ne dobijem jel mogu ja da kupim tu pumpu i dobijam recepte za insulin, jel za sve pumpe ide isti insulim i kako to funkcionise? Pitam jer nemm pojma kako sve to funkcionise, ali razlozi protiv koje mi je naveka moja doktorka me nisu pokolebali HOCU PUMPU :D
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
SlatkoPile
Novi član
Novi član

Post od SlatkoPile »

Jos nisam isao, imam nekog posla kuci a i ovaj novi zakon sada...
Odgovori