Proizvodi za dijabeticare

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Proizvodi za dijabeticare

Post od Duskoo »

Zna li neko da li je pozeljno davati deci tj detetu od godinu dana proizvode za dijabeticare?I recimo kad da joj dam keks sladak-za koji obrok,kad dzem....posto se ja jos uvek pridrzavam jelovnika koji smo dobili u banji :dorucak hleb,meso,mleko rucak kuvano povrce meso hleb salate vecera isto ..... a dnevne uzine voce i grickalice, uvece hleb i mleko i jos jedno glupo pitanje dizu li slatkisi za dijabeticare secer i koliko?
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

a coca-cola light kad to sme da pije?uvek ili...?
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Mislim da coca-cola nije pice za decu, narocito tako malog uzrasta, imas ove vocne sokove bez dodatog secera, takodje i slatkise zasladjene fruktozom. Sve to podize secere, ali je ipak prirodno, pa mozes da joj uklopis u rezim ishrane. Ne preporucujem ti da joj dajes vestacke zasladjivace, ipak je to hemija...
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

da to je ok ali kad da joj dam slatkise za uzinu ?ona uzina voce i grickalice pa da joj umesto grickalica dam slatkise?
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član

Post od K.Sladjana »

Naravno, samo zameni...
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

hvala puno ...... :P
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dsara »

Sokovi Next bez secera prilicno dizu secer,coca cola light sem sto je stetna ,ima zasladjivac kojeg klinci zovu tihi ubica.Dakle ,jedini sok koji je dobar je cedjeni:limun,pomorandza i grejfrut!I nema dalje!Ja detetu povremeno dajem cedevitu,ali ona ima 10 god i mora da nosi neki sokic u skolu.Sto se tice slatkisa za dijabeticare,nisu preporucljivi t.j. treba ih izbegavati.Najradije umesim kolac sa rogacem,ili neki vocni kolac,a kao zasladjivac koristim fruktozu/Diabeta f nasu domacu ,ne volim one americke u foliji.Probalte ovako,nije nemoguce! :D
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Od ovih kupovnih sokova, Nectar od jagode (100% voce), u plavom tetrapaku, je odlican i minimalno utice na glikemiju. To su mnoge mame zakljucile, a i moja malenkost :P
Nemojte se zaletati na proizvode za dijabeticare, cesto imaju mnogo vise ostalih sastojaka koji nam ne cine nista dobro. Radije uporedjujte "obicne" sa proizvodima za dijabeticare i sami zakljucite koji ima manje masnoca, ugljenih hidrata itd. O tome smo vec negde pricali na ovom forumu... :wink:
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Hvala na savetu.I jos jedno glupo pitanje ako je iko jeo novi sladoled Frikomov za dijabeticare jutros sam gledala na pinku ali ne sve pa ne znam ni od cega je ni kakav je ni kako se zove rece covek da je i za sportiste i bebe i dijabeticare kao ima ta vlakna ali nisam cula da li je i cime sladjen pa molim za informaciju
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Trenutno sam u fazi kontakata sa Frikomom, pa cu dati vise informacija. Na zalost, jos ga nisam probala...
gazza
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 20, 2005 4:11 pm

Post od gazza »

postoji jedan ALGIDA sladoled cije ime mi je trenutno isparilo, radi se o kombinaciji maline i jagode. modro crven je spolja a kremast unutra.
on ima secer u sebi ali je sa jako malo masti, svega 3%. to mu bitno snizava kalorije pa 75 g ima oko 100kcal. proveravao sam i ne dize strasno secer, za 2 jedinice.
postao sam paranoican prema tim vestackim zamenama
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Kontaktirala sam Frikom i rekli su mi da nema secera ni vestackih zasladjivaca a napravili su dve vrste tzv light banana i jos nebto i vanila sumsko voce ..........a ima i vlakna ......PRIJATNO ja cu ga probati obavezno......
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član

Post od K.Sladjana »

Delta od prosle godine ima sladoled bez dodatog secera koji se zove Cool slim, u dve arome, jagoda i vanila, sa smanjenim sadrzajem masnoca i vestacki zasladjen.Neverujem da nekome moze toliko da skodi da se poneki put osvezi...bez obzira na ono "vestacki"
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

Probala sam sladoled iz Frikoma.Zovese Grandissimo light,od vanile i jagode obogacen komadicima cokolade.Za sladjivanje je koriscena fruktoza i sorbitol.Moram priznati mnogo je ukusan. :lol:
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ja sam do sada jela Deltin Cool & Slim, koji je do nedavno bio jedini specijalizovan za nas. I stvarno, nisam morala da dodajem niti jednu jedinicu, pogotovo ako usput setam gradom (a najesce je tako bilo). Oove gore poenute jos uvek ne stizem da probam, ali cu svakako! Mljac, mljac....... :P :lol:
Odgovori