Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Ja sam valjda u zivotu bila srecne ruke, nikada me ni jedan decko nije zbog dijabetsa izbegavao Naprotiv, uvek su mi bili podrska i to je stvarno lepo... Mada, desavalo mi se kada kazem da imam dijabetes, reakcija bi bila: "Tiii??? Nikad ne bih rek'o!" Kao da se to vidi...
halle napisao:A kakva iskustva ste imali sa svojom drugom polovinom? Kako je vas decko/devojka prihvatio/la dijabetes? Sad ce mozda neko od vas da kaze ..Uhh, pa ako me voli,onda joj/mu nece biti bitno da li imam dijabetes ili pak astmu'', ali hteli mi to da priznamo ili ne-diskriminacije postoje
Ja isto nisam imala losih iskustava sa suprotnim polom,ali...
Mozda zato sto sam zensko,svaki od njih se nekako previse brizno osecao prema meni,a to mi se ne svidja.Stalno me pita da li mi je dobro,dal je sve o.k. kao da je meni uvek lose.To je za mene jedini problemcic,mada i nije neki!
Pa dobro, ja sam jos "mala", tako da mi veze sa momcima bas i nisu toliko ozbiljne, da bih im priznala da bolujem od dijabetesa...ali nekada se zapitam kako bi reagovali, pa sam zato postavila ovo pitanje.Sve u svemu , vasa iskustva nisu tako losa.
Ali nije ni njima lako.Ipak cinjenicu da se svaki dan spricamo, svako drugacije dozivljava:-?
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE!
Ja moram da priznam da imam kompletnu podršku sa svih strana i zaista ne vidim problem. Ali, ako je neko toliko primitivan da ne može da svari situaciju, pa onda ti takva osoba i ne treba!!!
Veliki sam protivnik tog skrivanja bolesti, nikada to nisam radila za ovih 30 i vise godina...pa bre, toliko nas mnogo ima vec...Jedan primer krajnosti je moja bratanica koja je krila bolest kada se udala, davala je insulin kad je stigla i kad je niko nije gledao...umrla je u 27 godini