Placa se ucesce za Lantus

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Placa se ucesce za Lantus

Post od Nikola11 »

Danas sam otisao u apoteku da podignem lantus i novorapid,kad farmaceut mi rece da se od 08.03.2006. placa ucesce od 575 dinara za lantus.Mis'im stvarno!!!Moze li neko da da savet kako da uticemo na degenerike da prestanu da nam odmazu vise nekim bezveznim represivnim merama?Da se skupimo svi pa zajedno u ministarstvo ili gde vec?!!!
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Već smo reagovali po tom pitanju i rečeno nam je u fondu da će biti vraćeno na staro za max. mesec dana (ali možda će biti i ranije). Kažu da im se potkrala greška :roll:
Dakle, ako vam se ne žuri, sačekajte novu izmenu gde neće biti participacije. Međutim, participacija od 20 dinara po kutiji leka ostaje da važi za sve.

Ali zato, dobijaćemo kutiju tračica na recept!!! KONAČNO, posle 15 godina!!! :D
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

A za koje aparate ce se dobijati recepti za tracice?I kako da dodjem do aparata?Da li sam u obavezi da kupim ili postoji i neka druga varijanta?
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 05, 2005 10:59 pm
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

A ja pre nedelju dana zamenila aparat, koji sam ja maler ne mogu da verujem!
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Pa šta ako si zamenila aparat... Videćemo ko će dobiti tender i kako će to sve ići, ali u svakom slučaju imaćemo dobru ponudu i vršiće se zamene. Moja malenkost, između ostalog, je u komisiji, kao i članovi udruženja iz Vojvodine. Prvi put da neko nas pita za mišljenje! :D
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Pa ja dobila Braunov aparat i prepisivali su mi trakice za njega ali su mi one skupe pa zamenila za Accu-Chekov ali me Dr Raja obradovao da za njega verovatno tracice nece biti jos dugo jer je valjda ovo poslednja serija aparata ili tako nesto. kad te nece, nece te :roll:
Sve se oko mene kretalo i bujalo, zivelo zivotom koji ja nisam osecala.Praznina strasna praznina u mojoj glavi ispunjavala je moje trulo telo.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Za koji Accu-Chek "navodno" nece biti traka??? :o
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Pa nemam pojma, vido moju svesku za profile od accu cheka i to spomenuo a za koji model nemam pojma stvarno
vucko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 11:46 am

JA SAM PLATIO PARTICIPACIJU ZA LANTUS (ZA DETE OD 12god.)

Post od vucko »

Danas,22.03.2006. u apoteci Doma zdravlja Zvezdara,platio sam participaciju za Lantus za dete od 12 godina.Apsurdno je da sam dobio 150 traka za Accu-Chek Active aparat,50 lanceta,120 iglica i Novorapid bez ucesca,dok se samo za Lantus placa participacija od 570 dinara.
Imam pitanja i predloge;
Pitanja: Ako ce se stvari vratiti na staro, da li cemo mi koji smo participirali moci da podnesemo zahteve za refundaciju?
Kada se ocekuje vracanje na staro i prestanak participiranja za decu?

Predlog,molba,kuknjava: Kako izdejstvovati od birokratije u ministarstvu i Fondu mogucnost da hronicni bolesnici,pre svega dijabeticari, izbegnu svakomesecni maltretman po Domovima zdravlja i apotekama u naporu da sebi pribave neophodne insuline i ostale potrebstine za samokontrolu?
Kao da ce ozdraviti za mesec dana!!! Hajde da pokusamo da uradimo nesto nekom zajednickom akcijom kod nadleznih "organa" da dobijemo mogucnost da podizemo sledovanja za 3 meseca ili jos bolje za 6 meseci.
Svi bi od toga imali koristi. Smanjili bi guzve u Domovima zdravlja, smanjili bi guzve u apotekama a o prednosti za same pacijente da i ne govorim.
Zamislite lepotu:u vasem frizideru insulini za narednih 6 meseci, a u fiokama dovoljno trakica i iglica !!!
GoranB
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 04, 2005 12:27 am

Post od GoranB »

Iskreno da vam kazem, jedva cekam da odem kod lekara u Dom zdravlja da preuzmem recept za podizanje insulina Actrapid i Insulatard. Iz principa ako je to tako kao sto vi kazete ima da dignem takvu frku, pa da vidimo ko sta i kako radi i gde idu pare drzave. Mogu da se finansiraju razno razni kriminalci, zlocinci a ovamo nema para za dijabeticare.
U pitanju je princip, u pitanju su ljudi koji imaju male plate. Hvala bogu da sebi mogu da omogucim cak i kupovinu insulina ali im to nece lako proci.
Kao prvo, zasta se na moju platu placaju doprinosi za zdravstvo (a nisu mali) nego za ovakve slucajeve.
Diabeta zna gde ja radim i verujte mi sve cu veze i mogucnosti da potegnem oko ove price. SRAMOTA!!!
Samo cekam da vidim kakvo me maltretiranje ceka sledece sedmice.
SHOW MUST GO ON
ZOZEFINA
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od ZOZEFINA »

Isla sam prosle nedelje po insulin i iglice.
Sad za insulin sam dobro prosla, 20 din za participaciju i to je to ali za iglice je druga prica.

Prvo sam isla kod lekara opste prakse za obrzac br 1 da se popuni. Cula sam da mi treba otpusna lista iz bolnice ne starija od 6 meseci al ja poturila onu jednu jedinu koju imam iz 2003, sta da radim kad nisam lezala posle toga :wink: Al fora je u tome da u ambulanti imaju samo jedan jedini obrazac br 1 koji se vec duze vreme tako razvlaci po ordinacijama i niko nece da ga prepise. Ali zato ja volim mog doktora pise sve pa i kad ne zna kako bas to ide!
Sa njime se ide u socijalno na overu kod komisije koja je htela da me vrati jer nemam 2 kom, pa ja morala da im objasnjavam kako sam jedva i taj jedan iskukala, i poslali da fotokopiram. Posle me poslali na salter da to overim i tamo mi rekli da sa tim podizem iglice pa ajd u apoteku. kad tamo nece moci nego ajd opet kod doktora opste prakse za obrazac br 2 pa onda valjda u apoteku ili mozda trebam opet u socijalno nisam sigurna, ali ja kupila lepo 10 kom po 13,20 din pa cu neki sledeci dan opet u jurnjavu po gradu. Smucila sam se i sebi i doktoru i onim pacijentima ispred ordinacije koji su mi verovatno psovali sve uzduz i popreko jer sam iz ordinacije izasla posle 40 min.
I zasta onda ja kao neradnik :wink: placam zdravstveno osiguranje 14 000 godisnje, verovatno da bih usla kod doktora i rekla dobar dan jer za sve ostalo placas 20 din.
Ako se organizuje neki strajk eto i mene pa moramo nekako da se borimo!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ajde da saberemo sve ovo sto nas muci, pa cu da stavim na memorandum i PONOVO posaljem Ministarstvu i Fondu.

Ko god je platio Lantus neka cuva racun! Rekli su da ce izmeniti uslove, ali jos uvek ne znam kada.
Ovo za decu je protivzakonito, nisu smeli da vam naplate!

GoraneB, za tvoje insuline nema vece participacije, vec samo 20 din. po kutiji. Tvoja pomoc da burgijamo gde god bude bilo potrebno je vise nego dobrodosla, hvala unapred!
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Danas su u Sl.glasniku izasle izmene o zdr. i sada pise da dijabeticari mogu da dobiju aparat i trakice na recept.Neka Diabeta napise za koje se aparate mogu traziti trakice i da li mozemo da vrsimo zamenu aparata ili da ih kupimo pa da trakice posle dobijamo na recept.
Angel_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 17, 2005 9:18 pm

Post od Angel_bg »

I koliko trcica po zakonu pripada svakom od nas na mesecnom nivou?I ima li i sada starosne granice za kolicinu dobijenih traka?
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Jel pise od kada pocinje Pravilnik sa primenom? Meni su dali informaciju u Fondu pre neki dan da sve krece od 1. maja. Ajde neka neko pogleda od kada stupa na snagu, pa mi javite...
Odgovori