Zemunac napisao:Dijabetičare ponovo ubijaju. Zar ne?
Ne dajte se!
Pozdrav svima
Uvek su bili na meti

Snajperisti("politichari") od nas target prave

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
Gde si Zemunac, kućo stara!!!Zemunac napisao:Dijabetičare ponovo ubijaju. Zar ne?
Ne dajte se!
Pozdrav svima
To još niko ne zna, videćemo u oktobru... Šta god da se sada prognozira, ne mora da znači da će tako i biti u pravilniku. Tako da... Lično mislim da neće dirati tip 1.Nikola11 napisao:Diabeta,rece ti da ce nesto biti stroze kada su u pitanju analozi.Na sta se to konkretno odnosi?
Fala Šećerko! Spreman li si za svoj prvi maraton?secerko75 napisao:Pozdrav za Diabetu i Zemunca !
Diabeta, Secerko,Diabeta napisao:Gde si Zemunac, kućo stara!!!Zemunac napisao:Dijabetičare ponovo ubijaju. Zar ne?
Ne dajte se!
Pozdrav svimaDobro nam došao na forum!
![]()
Biće nam od velike koristi tvoji saveti, jer u Deželi su ipak drugi uslovi... Veliki pozdrav!
U svakom sluchaju,hvala ti na trudu da nam prikazesh cenovnik . MZemunac napisao:Ksenija,
šalljem ti cenovnik:
1. INSULINI
LANTUS 100 i.j/ml OptiSet 60,51 €
LANTUS " " Uložak 5x3 ml 60,51 €
ISULATARD FlexPen 100 i.j/ml 33,65 €
INSULATARD NOVOLET 33,65 €
INSULATRAD PENFILL 3ml 30,42 €
HUMAJECT REGULAR 5x3 ml 28,87 €
HUMALOG 100 i.j./ml Uložak 5x3 ml 33,90 €
HUMALOG Mix x25 Pen inj. pero 5x3 ml.... 37,11 €
HUMALOG Mix x25 Uložak 5x3 ml 32,92 €
HUMALOG Mix50 Pen onj.pero 5x3 ml... 37,11 €
HUMALOG Mix50 Uložak 5x3 ml 32,92 €
HUMALOG-PEN 100 i.j./ml, inj.pero 37,11 €
HUMULIN M3 100 i.j./ml 28,63 €
HUMULIN M3 PEN 29,34 €
HUMULIN N 100 i.j./ml Uložak 28,63 €
HUMULIN N PEN 29,34 €
HUMULIN R 100 i.j./ml Uložak 50x100 28,63 €
2. POMAGALA ZA VOĐENJE DIJABETESA
Aparat za merenje nivoa šećera u krvi (bez obzira na proizvođača, model,prodavca-apotekara ili spec.prodavnice,...) 70,31 €
PEN ZA ULOŠKE 31,56 €
Igla za PEN 0,18 €
TESSTNI LISTIĆ (cena je jedinstvena kao i za aparat)
0,61 €/kom.
Lanceta 0,11 €
Pumpa za mlađe od 18 godina 2.307,73 €
SET za pumpu 10,45 €
komplet ampula 2,17 €
PUMPA za starije od 18 godina 2.237,73 €
Ako mi pošalješ e-mail adresu, mogu ti poslati cenovnike za sve lekove i pomagala. Cenovnik je star mesec i po dana i u principu nekih promena nema.
e-mail slovenačkog RZZO je:www.zzzs.si
3. APARATI ZA MERENJE NIVOA ŠEĆERA
Moram reći da se ponuđivači aparata, ovde, bukvalno tuku za nas. Svi nude svoj aparat za džabe (garancija aparata je doživotna) uz uslov da im vratiš onaj koji trenutno koristiš. Njihov ili od konkurencije? Nov,star, ispravan, neispravan,... uopšte nije važno. Važno je da si njihov. Sve se to obavlja poštom. Ako si interesantan, doći će i kući. Poenta je u listićima. Oni se troše. Sam dnevno potrošim 4 i više komada. Moja ćerka koja je na pumpi; 7-8. Računica je 12x0,61€/dan=7,32 €/dan. Pa puta 30 dana, pa puta 12....Sve ostalo je pride.
U pravu si. Borite se! Pritiskajte na ponuđivače ali pre svega na RZZO i Ministarstvo. Ne treba im da otkrivaju toplu vodu. Neka prošetaju (od kuće, internetom) po svetu i potraže najbolji i najefikasniji model. Ostalo je "resavska škola".
Da me neko ne razume pogrešno. Ni ovde nije baš sve lepo i ružičasto. I u SLO dosta toga ne miriše lepo. Mi slatki se svakodnevno borimo da nam bude, ako ne bolje, bar malo lakše.
Lep pozdrav i puno uspeha.
P.S. Nisam poželeo da se bilo ko prosladi. Samo sam malo bio ciničan.