Low Carb
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Zasto je slanina PREMASNA? Hmm. Unos masnoca mora biti ogranicen, a slanina zauzima mesto neke druge plemenitije i mnogo korisnije masnoce, recimo kao maslinovo ulje, ili masnija riba. Nas problem nije metabolizam SECERA nego metabolizam MASTI koji stvara sve katastrofalne posledice vezane za dijabetes. Slanina je posebno zlocudna i zbog nacina obrade i hemikalija kojima se tretira. Slicno je i sa "slatkisima i cokoladama". Ja imam dosta natezanja da strpam sargarepu, luk (najjaci poznati prirodni anti-dijabetik) i jos ponesto od povrca u 75 gr UH dnevno, tako da moram da izbacim sve ostalo, ukljucujuci i toliko "zdravo" voce, recimo jabuke kojima svi dijeteticari prosto kljukaju dijabeticare. Hmm? Osecaj polu-gladi (ne bas prave gladi) je sasvim pozeljno stanje (ili polu-sistosti ako vam je tako lakse).
Sve sto sam nasao od SAVREMENE (ne praistorijske, okupacione, sankcionisane ili druge okostale ili ovestale) literature o dijeti u dijabetesu se svodi na Protein Power princip, ili prvo dobra zastupljenost belancevina, pa onda svega ostalog. Nase liste sa hlebom, krompirom i slicno su zastarele.
Sve sto sam nasao od SAVREMENE (ne praistorijske, okupacione, sankcionisane ili druge okostale ili ovestale) literature o dijeti u dijabetesu se svodi na Protein Power princip, ili prvo dobra zastupljenost belancevina, pa onda svega ostalog. Nase liste sa hlebom, krompirom i slicno su zastarele.
pa da, o tim nasim listama ne treba ni govoriti ovde; ja se naravno slazem sa tobom 100% sem u apsolutnoj veri u primat proteina, ono sto zapravo izmedju redova pokusavam da promovisem jeste da treba pokusamo da zivimo zivot koji je sto manje opterecen bolescu i da deo tog opsesivnog bavljenja bolescu jeste i neprestano mozganje o hrani i kreiranje listi apsolutno zabranjenih stvari. moj doktor (petakov) ima obicaj da kaze da smo svi mi - bolesnici - pre svega zivi, smrtni ljudi sa mnogim manama, a da smo kojim slucajem recimo monasi tj da imamo svest i volju da se hranimo na taj nacin, nijedan lek nam ne bi bio potreban. zato verujem da covek mora sebi da daje povremeno nekakav, ma koliko mali bio, odusak u ishrani; ja sam i pre dijagnoze imao bitno promenjen rezim ishrane koji ni pocemu nije podsecao na ono kako se srbi vecinom hrane, svinjetinu sam davno batalio, sem na porodicnim svetkovinama, jeo sam zdrave zitarice za dorucak, nisam jeo beli hleb.... ali sada, kada imam H1AB 4,88 (jucerasnji rezultat) i kompletan lipidni status u granicama normale i prakticno jedini problem sa viskom proteina u mokraci, verujem da mogu sebi jednom nedeljno ili jednom u 10 dana da priustim rezanj-dva njeguske prsute ili tiramisu u "malom princu". dakle ovde se radi vise o psihologiji odrzavanja normalnosti nego o brojanju ugljenih hidrata ili neceg slicnog.
o krompirima i belom hlebu ne bih da pricam, to nisam jeo ni kad sam bio zdrav.
o krompirima i belom hlebu ne bih da pricam, to nisam jeo ni kad sam bio zdrav.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Njeguska prsuta, Tiramitsu ili dnevno po 250 gr probranog vina je very very Ok.
Ja obozavam grozdje, ali sam sada striktno na kvalitetnom crnom vinu. Iduceg Oktobra verovatno cu malo klopnuti grozdja, ali kontrolisano.
Petakov pacijent takodje, ali se trudim da mnogo ne pricam, vec mi je zena lekar pa mi je dosta "zdravstvenih" tema.
Mi jesmo drugaciji, ali nikao inferiorni. Bas zbog bolesti i rezima koji nam odgovara mozemo da budemo SUPERIORNI u mnogim aspektima, pa i sto se tice fizicke spremnosti i performansi. Upravo to hocu da dokazem. Hocu u Oktobru da izadjem na takmicenje (punih 55 godina zivota) i razbijem nekog klinca koji naleti na majstora. Zato sad i klopam belancevine, malo da se oporavim.
Ja obozavam grozdje, ali sam sada striktno na kvalitetnom crnom vinu. Iduceg Oktobra verovatno cu malo klopnuti grozdja, ali kontrolisano.
Petakov pacijent takodje, ali se trudim da mnogo ne pricam, vec mi je zena lekar pa mi je dosta "zdravstvenih" tema.
Mi jesmo drugaciji, ali nikao inferiorni. Bas zbog bolesti i rezima koji nam odgovara mozemo da budemo SUPERIORNI u mnogim aspektima, pa i sto se tice fizicke spremnosti i performansi. Upravo to hocu da dokazem. Hocu u Oktobru da izadjem na takmicenje (punih 55 godina zivota) i razbijem nekog klinca koji naleti na majstora. Zato sad i klopam belancevine, malo da se oporavim.
hehe ovo pocinje da mi se dopada. od dijabetesa do topica o vinima. ja ne mogu vise pijem ove domace krseve iz masovne proizvodnje. moja zena opsesivno navucena na litarski vranac tvrdi da je 2003. bila dobra godina za razliku od 2002. ali se ne primam, a i imamo razlicite ukuse. od tih jefitnih vina priznajem kratosiju dok ona tvrdi da nije cisto i da izaziva glavobolju.
vrlo su mi solidna ova 2 makedonska caberneta, fonkov i bovinov, kao i skovinov kale, mada je cifra ozbiljna. no s obzirom da se trosi umereno, moze da se prezivi. ostala iz te garniture nisam probao.
kakve su preporuke za bela vina, totalno uzdrzavanje ili se moze tolerisati casa-dve? pitam zato sto mi se neki drugari kunu u taj skovinov sardone, pa bolje da pitam pre nego sto se navucem;)
vrlo su mi solidna ova 2 makedonska caberneta, fonkov i bovinov, kao i skovinov kale, mada je cifra ozbiljna. no s obzirom da se trosi umereno, moze da se prezivi. ostala iz te garniture nisam probao.
kakve su preporuke za bela vina, totalno uzdrzavanje ili se moze tolerisati casa-dve? pitam zato sto mi se neki drugari kunu u taj skovinov sardone, pa bolje da pitam pre nego sto se navucem;)
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Da, 2003-ca je stvarno bila odlicna, mozda najbolja u poslednjih 100 godina.
Pazi sada ovu jeres, ne pijem vino uz dobru klopu nego uz sortu grozdja od koje je napravljeno. Probajte. Recimo da Makedonci prave sasvim pristojan Muskat Hamburg (kod nas se prodaje kao Palic Hamburg) i uz to uvek dobro ide svezi Hamburg. Sta me gledate? Probajte. Ovaj pristup vazi vise za muskatna vina.
Odlicna im je i bela Tamnjanika, i otkida sa nasom svezom crnom tamnjanikom, koju sa malo truda mozete da ocuvate svezu skoro do Marta.
Sta da radimo sa Tokajcem (ekstraktom, 5 Putonjosa)? Ja ga kusnem ponekad, jeste da je slatko, ali ne odolevam (vise zbog plemenite budji)
Navip je izbacio novo penusavo (aperitivno) vino sa manje secera od Miliona, i vise mi se svidja.
Ako negde nadjete Hvarski Prosek, javite mi na [email protected]
Mislim da Rubin ima sasvim pristojnu tehnologiju, ako naidjete na Mladi (Novi) Bozole ne propustite; u potpunosti postuje i moju devizu "najbolja vina se samo beru (pazljivo)".
Terra Lazarica ima cool ponudu, samo je malo precenjena.
Pogledajte klasifikaciju vina poredjena po sadrzaju secera od najnizeg:
1. Suvo stono
2. Polusuvo
3. Poluslatko
4. Slatko.
Procenat secera i u slatkim vinima (uglavnom belim muskatnim) ne prelazi 15 do 30 grama po litri, zato ih uracunajte u nesto i uzivajte u njima.
Koje probao kanadska "ledena vina", molim komentar.
I sta cemo pred spavanje. Beli Porto, zna se.
Evo sam upao u Hedonizam sa pocetka teme.
Pazi sada ovu jeres, ne pijem vino uz dobru klopu nego uz sortu grozdja od koje je napravljeno. Probajte. Recimo da Makedonci prave sasvim pristojan Muskat Hamburg (kod nas se prodaje kao Palic Hamburg) i uz to uvek dobro ide svezi Hamburg. Sta me gledate? Probajte. Ovaj pristup vazi vise za muskatna vina.
Odlicna im je i bela Tamnjanika, i otkida sa nasom svezom crnom tamnjanikom, koju sa malo truda mozete da ocuvate svezu skoro do Marta.
Sta da radimo sa Tokajcem (ekstraktom, 5 Putonjosa)? Ja ga kusnem ponekad, jeste da je slatko, ali ne odolevam (vise zbog plemenite budji)
Navip je izbacio novo penusavo (aperitivno) vino sa manje secera od Miliona, i vise mi se svidja.
Ako negde nadjete Hvarski Prosek, javite mi na [email protected]
Mislim da Rubin ima sasvim pristojnu tehnologiju, ako naidjete na Mladi (Novi) Bozole ne propustite; u potpunosti postuje i moju devizu "najbolja vina se samo beru (pazljivo)".
Terra Lazarica ima cool ponudu, samo je malo precenjena.
Pogledajte klasifikaciju vina poredjena po sadrzaju secera od najnizeg:
1. Suvo stono
2. Polusuvo
3. Poluslatko
4. Slatko.
Procenat secera i u slatkim vinima (uglavnom belim muskatnim) ne prelazi 15 do 30 grama po litri, zato ih uracunajte u nesto i uzivajte u njima.
Koje probao kanadska "ledena vina", molim komentar.
I sta cemo pred spavanje. Beli Porto, zna se.
Evo sam upao u Hedonizam sa pocetka teme.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
Lepe se pričice raspredaju od kada mene nema. Ne mogu da stignem sve da ih iščitam.
Ja sam delimično promenila mišljenje o LC djeti ali sam pokušala da za sebe iskonstruišem neku varijantu koja nije previše drastična ni u jednom pogledu i da se nađem na sredini.
Sada imam problem da se prilagodim nekim drugim stavrima. Od šoka koji su mi lepo priredili sa ovom drugom trudnoćom sam se oporavila.
Pokušala sam sebi da napravim koktelčić koji mi ne bi škodio i nećete verovati uspela sam. Moji šećeri su bili sasvim OK posle konzumacije istog. To mi vraća nadu da ću ipak moći da kontrolišem svoj život i opet bar nakratko uživam u nekim normalnim stvarima.
Ja sam delimično promenila mišljenje o LC djeti ali sam pokušala da za sebe iskonstruišem neku varijantu koja nije previše drastična ni u jednom pogledu i da se nađem na sredini.
Sada imam problem da se prilagodim nekim drugim stavrima. Od šoka koji su mi lepo priredili sa ovom drugom trudnoćom sam se oporavila.
Pokušala sam sebi da napravim koktelčić koji mi ne bi škodio i nećete verovati uspela sam. Moji šećeri su bili sasvim OK posle konzumacije istog. To mi vraća nadu da ću ipak moći da kontrolišem svoj život i opet bar nakratko uživam u nekim normalnim stvarima.
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Svaki koncept i sluzi da bi se modifikovao, a kljuc jeste u umerenosti i harmoniji. Drago mi je za uspeh. Kakav koktel je u pitanju.
Ja sam proveo vise od tri nedelje na korektivnoj, "plasticnoj" hirurgiji sa polovicnim rezultatom.
Sada nsatavljam tamo gde sam vec bio pre mesec i vise dana. Nadam se skorom okupljanju oko Ring-Cic a
Ja sam proveo vise od tri nedelje na korektivnoj, "plasticnoj" hirurgiji sa polovicnim rezultatom.
Sada nsatavljam tamo gde sam vec bio pre mesec i vise dana. Nadam se skorom okupljanju oko Ring-Cic a
-
- Aktivan član
Ma moja ćerkica je u subotu slavila drugi rođendan pa sam napravila koktel za sebe i moju sestru od pomorandži ruma i belog vina sa malim dodatkom veštačkih zaslađivača i bio je odličan.
Molim vas da mi pošaljete opet onu stranu o ring-cicu jer sam imala neki problem sa računarom i izgubila dosta doku,menata
pozdrav,
Anja se uskoro budi
Molim vas da mi pošaljete opet onu stranu o ring-cicu jer sam imala neki problem sa računarom i izgubila dosta doku,menata
pozdrav,
Anja se uskoro budi

-
- Aktivan član
Znam da je ova tema malo zaboravljena ali ja samo hoću da se zahvalim Brki zato što nam je neprekidno ponavljao koliko je LC režim ishrane njemu pomogao. Iako sam delimično bila protivnik LCa ipak sam probala i stvarno sam iznenađena rezultatima.
[b]ZA DVA DANA NA LOW CARB REŽIMU ISHRANE POSTIGLA SAM DUPLO MANJE DOZE UNSULINA!!!!!!!
I SA TIM DUPLO MANJIM DOZAMA ŠEĆERI SU BOLJE REGULISANI NEGO PRE.[/b]Ranije je glikemija 2h posle obroka bila od 8 do 10 a sada je između 5 i 7.
Jutarnje glikemije su takođe bile između 8 i 10 a sada su između 4 i 6.
I da dodam da sam unosila 50g UH u toku dana što je čak i više od dozvoljenog ako se ne varam!
[b]ZA DVA DANA NA LOW CARB REŽIMU ISHRANE POSTIGLA SAM DUPLO MANJE DOZE UNSULINA!!!!!!!

I SA TIM DUPLO MANJIM DOZAMA ŠEĆERI SU BOLJE REGULISANI NEGO PRE.[/b]Ranije je glikemija 2h posle obroka bila od 8 do 10 a sada je između 5 i 7.
Jutarnje glikemije su takođe bile između 8 i 10 a sada su između 4 i 6.
I da dodam da sam unosila 50g UH u toku dana što je čak i više od dozvoljenog ako se ne varam!
-
- Aktivan član
- Kontakt:
Šta dalje
Trenutno sam obradio veoma interesantnu i korisnu temu: Omega 3 masne kiseline i zaštita kardiovaskularnog sistema, a malo sam to elaborirao na forumu u temi: brkata stvorenja i Omega 3. Pogledajte i to.
Uskoro će stići i elaboracija teme dibaetičari i masti u ishrani.
Uskoro će stići i elaboracija teme dibaetičari i masti u ishrani.