Lantus
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lantus
Interesje me sledece:Kada dajem Lantus,nema posle da se oseti na tom mestu kao tvrdje tkivo i izbocina dok mi je sa Insulatardom to bila ne bas retka pojava.Da li se ovo jos nekom desavalo ili ne?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm
Evo ti mog kratkog iskustva od pre 3-4 nedelje(tada sam presao na lantus i novorapid).Lantus das jednom u 24h i kada mu nadjes pravu dozu(koja ti odrzava glikemiju na normali),ako ne jedes nista,ne moras da dajes novorapid jer ti je secer kontrolisan lantusom.Ovo pricam jer postoje osobe koje daju samo lantus i vrlo malo novorapida pre jela(zato i jedu malo) a razlog je da se ne ugoje-to su osobe zenskog pola glavnom.Ja koristim jos uvek 26jedinica lantusa,ali mi je lekar rekao da cu tu dozu smanjiti posle 6 nedelja kada lantus i organizam ostvare idealan kontakt,tj.dejstvo lantusa postane pravo.Lantus nema pikove,tj.period jakog dejstva pa samim tim kod osoba kod kojih pankreas jos luci odredjene kolicine insulina,cuva te rezerve insulina za razliku od insulatarda i drugih.Lantus kazu,moze da izdrzi i neki manji obrok,ali ja jos nisam to pokusao jer sam na pocetku,a i volim da jedem ko covek.Kazu da je doza insulina koja je primana ranije,smanjena za pola upotrebom lantusa i novorapida.Videcemo!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 17, 2005 9:18 pm
Iz mog licnogiskustva sa Lantusom,a koristim ga vise od godinu dana,ja sam zaista prezadovoljna njime.
Juce sam izasla iz bolnice i dok sam tamo lezala nekih nedelju dana su me drzali na Insulatardu i Actrapidu i glikemije su mi bile katastrofalne.Kada su me vratili na Lantus sve se sredilo i sada startujem sa glikemijom od oko 6 mmol/l.
Imam i mnogo veci izbor hrane jer on stvarno dugo drzi i ne remeti me niucemu.
Moja iskustva su odlicna!!!
Juce sam izasla iz bolnice i dok sam tamo lezala nekih nedelju dana su me drzali na Insulatardu i Actrapidu i glikemije su mi bile katastrofalne.Kada su me vratili na Lantus sve se sredilo i sada startujem sa glikemijom od oko 6 mmol/l.
Imam i mnogo veci izbor hrane jer on stvarno dugo drzi i ne remeti me niucemu.
Moja iskustva su odlicna!!!

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Mislim da je od pocetka koriscenja, ali nisam sigurna. Najbolje da pozoves Sanofi-Aventis i da ih pitas.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Profil, na svakoj olovci pise koliki joj je rok trajanja. Kada jednom pocnes da ga koristis (stavis iglu na njega) treba da se potrosi u roku od 3 mjeseca. To vazi za sve inzuline.
Inace i ja zadnjih 7 dana koristim Humalog/Lantus posto sam htio da ga testiram prije godisnjeg - prije sam imao Insulatard. Odlicna stvar! Drzi secer isto efektivno kao i bazalna doza pumpe. Osim toga uzimam 6 jedinica manje Lantusa (26) u odnosu na Insulatard (2x16).
Inace i ja zadnjih 7 dana koristim Humalog/Lantus posto sam htio da ga testiram prije godisnjeg - prije sam imao Insulatard. Odlicna stvar! Drzi secer isto efektivno kao i bazalna doza pumpe. Osim toga uzimam 6 jedinica manje Lantusa (26) u odnosu na Insulatard (2x16).
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Ehhh, taj Lantus...jeste da je super, ali kad dodje vreme da ga primim place mi se.
Stvarno je bezveze ono penkalo, i mislim da bi napokon trebalo da se pojavi neko koje ce se ubrizgavati malo bezbolnije. Novorapid nije nikakav problem, postalo je bas cista rutina, brzo i efikasno, ali Lantus-penkalo me bas uzasava.
Ali, dobro...sta bi pa bez njega?!

Ali, dobro...sta bi pa bez njega?!

HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 26, 2006 2:54 pm
Kakvo je tacno penkalo, molim te opisi.
Ja upotrebljavam Autopen 24, na mom trogodisnjem sinu. To je mehanicko penkalo tj okrenes podeljak na vrhu na odredjeni broj jedinica, bocnes se i pritisnes "okidac". Bas me interesuje u kom trenutku boli i da li je do igle ili penkala. Posto ne dajem sebi ne znam.
Mi doduse koristimo jako male doze (max 4) pa je mozda fora u tome.
Koliko cesto menjate iglice?
Ja upotrebljavam Autopen 24, na mom trogodisnjem sinu. To je mehanicko penkalo tj okrenes podeljak na vrhu na odredjeni broj jedinica, bocnes se i pritisnes "okidac". Bas me interesuje u kom trenutku boli i da li je do igle ili penkala. Posto ne dajem sebi ne znam.
Mi doduse koristimo jako male doze (max 4) pa je mozda fora u tome.
Koliko cesto menjate iglice?
Pa verovatno je fora u tome, jer ja primam 22 jedinice i sigurno da je osecaj drugaciji...i da, verovatno je takodje i do penkala, jer primas sve odjednom, tj. nije kao kod Novorapida, vec na principu sprica.
HAPPINESS IS SOMETHING THAT IS NEVER FAR AWAY.IT'S CLOSE AS THINGS WE DO AND SAY.SO, START EVERY DAY WITH A SMILE ON YOUR FACE, AND MAKE THIS OLD WORLD A HAPPIER PLACE!