Kvalitetna, prirodna i po razumnoj ceni Alfa Liponska Kiseli
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
(Poli)neuropatija jeste upravo oboljenje nerava, za čiju dobru kontrolu se koristi ALA, tako da ti se odgovor sam nameće 

Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Saradnik
- Kontakt:
Imaš celu stranu o ALA na sajtu u mom potpisu
-
- Saradnik
- Kontakt:
Ima bre da podetinjimo svi sa 200-300 mg dnevno 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
- Kontakt:
uti nocurak (Oenothera biennis)
Rec strucnjaka: U ulju žutog noćurka nalaze se dve važne nezasićene masne kiseline : alfa-Iinolenska kiselina i gama-Iinolenska kiselina. Prva spada medju esencijalne masne kiseline, koju organizam ne proizvodi, već ju je potrebno uneti hranom. Gama- Iinolensku kiselinu, organizam može proizvesti iz sirovina koje se nalaze u hrani, ali samo pod idealnim uslovima.
Ulje dobijeno od žutog noćurka sastoji se od 72 % linolenske kiseline, a 9 % cini gama linolenska kiselina, pa se ova biljka može smatrati najbogatijim prirodnim izvorom biološki aktivnog vitamina F. On ima osobine antioksidansa, neutralizuje slobodne radikale koji su štetni za organizam, a uz to sprečava i njihov nastanak.
Primena ulja žutog noćurka u velikoj meri sprečava neugodne simptome koji se javljaju pre menstruacije (predmenstrualni sindrom .PMS). Ulje žutog noćurka može biti korisno u odvikavanju od alkohola. S obzirom da alkohol sprečava pretvaranje linolenske kiseline u gama-linolensku kiselinu, kod alkoholičara se smanjuje razlika prostaglandina E 1 u organizmu, što dovodi do depresije.
nocurak ili mirabilis jalapa
je jedna od retkih biljaka koja je nasla medicinsku primenu u skoro svim delovima sveta. poreklom je iz perua (mada se kao potencijalni izvor pominju i indija i meksiko) a najefikasnije aktivne supstance se izdvajaju iz korena peruanskog nocurka. koren se koristi kao laksativ, izuzetno je jak i pogresno doziran moze da dovede do jakih, bolnih grceva i povracanja - od doze zavisi da li ce se koristiti za malariju ili za izbacivanje crevnih parazita. uglavnom se susi, pa se koristi u takvom stanju, kao puder, mada se moze spremiti i tinktura i mast. puder se koristi za glavobolje.
lisce se koristi za iritacije na kozi, za svrab - zagreva se pa se zagrejano drzi na mestu koje je iritirano. upotrebljava se kao melem za rane, za akne, herpes, itd.
od semena se dobija ulje koje se koristi za sve i svasta, od reumatizma do venericnih bolesti. uglavnom zene ga koriste kod pojacanog belog pranja. ima antibakterijska svojstva a i efikasan je protiv gljivicnih oboljenja. spektar upotrebe je sirok u tradicionalnoj (herbalnoj) medicini.
Najbolji proizvodjac je Natural Wealth i to kapsule od 1300mg,1-2 dnevno. To je dietetski suplement,znaci nema nikakvih kontraindikacija.
Rec strucnjaka: U ulju žutog noćurka nalaze se dve važne nezasićene masne kiseline : alfa-Iinolenska kiselina i gama-Iinolenska kiselina. Prva spada medju esencijalne masne kiseline, koju organizam ne proizvodi, već ju je potrebno uneti hranom. Gama- Iinolensku kiselinu, organizam može proizvesti iz sirovina koje se nalaze u hrani, ali samo pod idealnim uslovima.
Ulje dobijeno od žutog noćurka sastoji se od 72 % linolenske kiseline, a 9 % cini gama linolenska kiselina, pa se ova biljka može smatrati najbogatijim prirodnim izvorom biološki aktivnog vitamina F. On ima osobine antioksidansa, neutralizuje slobodne radikale koji su štetni za organizam, a uz to sprečava i njihov nastanak.
Primena ulja žutog noćurka u velikoj meri sprečava neugodne simptome koji se javljaju pre menstruacije (predmenstrualni sindrom .PMS). Ulje žutog noćurka može biti korisno u odvikavanju od alkohola. S obzirom da alkohol sprečava pretvaranje linolenske kiseline u gama-linolensku kiselinu, kod alkoholičara se smanjuje razlika prostaglandina E 1 u organizmu, što dovodi do depresije.
nocurak ili mirabilis jalapa
je jedna od retkih biljaka koja je nasla medicinsku primenu u skoro svim delovima sveta. poreklom je iz perua (mada se kao potencijalni izvor pominju i indija i meksiko) a najefikasnije aktivne supstance se izdvajaju iz korena peruanskog nocurka. koren se koristi kao laksativ, izuzetno je jak i pogresno doziran moze da dovede do jakih, bolnih grceva i povracanja - od doze zavisi da li ce se koristiti za malariju ili za izbacivanje crevnih parazita. uglavnom se susi, pa se koristi u takvom stanju, kao puder, mada se moze spremiti i tinktura i mast. puder se koristi za glavobolje.
lisce se koristi za iritacije na kozi, za svrab - zagreva se pa se zagrejano drzi na mestu koje je iritirano. upotrebljava se kao melem za rane, za akne, herpes, itd.
od semena se dobija ulje koje se koristi za sve i svasta, od reumatizma do venericnih bolesti. uglavnom zene ga koriste kod pojacanog belog pranja. ima antibakterijska svojstva a i efikasan je protiv gljivicnih oboljenja. spektar upotrebe je sirok u tradicionalnoj (herbalnoj) medicini.
Najbolji proizvodjac je Natural Wealth i to kapsule od 1300mg,1-2 dnevno. To je dietetski suplement,znaci nema nikakvih kontraindikacija.
Re: Kvalitetna, prirodna i po razumnoj ceni Alfa Liponska Ki
Brka napisao:Danas mi je stigla posiljka od tri kutije sa po 90 kapsula R Alfa Liponkse Kiseline od po 50 mg.
Narucio sam preko www.PhysicianFormulas.com a sve me kosta 52.60 $ ili nesto oko 3280.00 Dinara. Posiljka mi je stigla direktno na kucu tako da nemam nista sa carinom. Tri kutije kostaju 42.60$ i troskovi slanja su 10.00$, a sve stize za oko 10 dana.
R-ALA je cista aktivna suspstanca, za razliku od sintetickih koji mogu da se nadju na nasem trzistu, tako da su potrebne BAR 2 puta mnaje doze nego onih koje ovde kupujemo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Okt 23, 2004 5:06 pm
ala
Post koji citirate objavljen je januara 2005 god.
Clan foruma sa imenom Brka, nije vise na forumu.
Ovo vazi za sve koji bi se pozvali na citirani post i trazili dodatna objasnjenja,osim da citaju postove sa stranice jedan ove teme.
Clan foruma sa imenom Brka, nije vise na forumu.
Ovo vazi za sve koji bi se pozvali na citirani post i trazili dodatna objasnjenja,osim da citaju postove sa stranice jedan ove teme.
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Re: ODLAGANJE PREDAVANJA U KLUBU
Uh Boze Diabeta bash sam neki dan na tvom sajtu onom,gledala onaj video link sa dechicomDiabeta napisao:Nema promene lokacije za sada. Skupština grada kao i Narodna kancelarija su mi odgovorili da ne mogu da nam izađu u susret. Skupština grada ima poslovni prostor od čijeg izdavanja računaju u budžetu. Narodna kanc. nema stredstava, već su "samo savetodavno" telo. Toliko o podršci....donkihot napisao:Takodje bi preporucio Diabeti, ukoliko dodje do promene lokacije za predavanja koja se odrzavaju u klubu,zasto postoji nagovesta,da pomeri predavanja za cetvrtak,jer je petak ipak pocetak vikenda.Podrazumeva se ako to bude moguce.Ovo bi omogucilo i posete predavanjima na "Kolarcu",koja kad se odrzavaju iz oblasti zdravlja, takodje su uvek petkom, kao i ovog puta.

ZAHVALJUJEM SE DIABETI NA POZRTVOVANOSTI --Nash ANDJEO
-
- Saradnik
- Kontakt:
Mikalja, ljubi te Diabeta, ovde treba da ostavimo prostora za diskusiju o ALA. Hvala. (kakva rima
)
Citirala sam tvoj post i odgovorila u temi "Svetski dan borbe protiv dijabetesa 2007".

Citirala sam tvoj post i odgovorila u temi "Svetski dan borbe protiv dijabetesa 2007".
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
U da !Veruj sad videh gde sam shkrabalaDiabeta napisao:Mikalja, ljubi te Diabeta, ovde treba da ostavimo prostora za diskusiju o ALA. Hvala. (kakva rima)

Cmokiccccccc
Pozdrav za sve Forumashe

Antiosidant
Flavin 7 je veoma bogat flavonoidima. Preporucije se kod dijabetes tipa 2.