Kvalitetna, prirodna i po razumnoj ceni Alfa Liponska Kiseli

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nikako ne treba čekati znake neuropatije, već na protiv, prevenirati njenu pojavu. Ono što organizam luči nije dovoljno da bi imala i lekovito dejstvo koje nama treba. Prevencije radi, može se uzimati 200 mg dnevno (jedna tableta). Znam ljude koji čak ni nemaju dijabetes, pa je piju prevencije radi. Za nas je preporučena doza 600mg ili više, ali najpre o tome porazgovarajte sa ordinirajućim lekarom.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Da li se dnevna doza od 600mg ALA / 300mg R-ALA uzima odjednom, ili se rasporedjuje na obroke (recimo 3x)?

Da li neko koristi kapsule ulja jagorcevine, posto sam procitao da Nemci na 1800mg ALA uzimaju 500g ulja jagorcevine pred spavanje radi boljeg efekta?

Takodje, poznato je da ALA smanjuje nivo biotina (vitamina B7) u organizmu koji je bitan za metabolizam proteina, i da se zbog toga treba uzimati dodatno, 1mg biotina za 100mg ALA. Uzima li neko dodatni biotin?
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Od svih pitanja, odgovaram ti samo na jedno. ALA se najčešće uzima jednom dnevno, dakle svih 600mg, najbolje u podne, jer se ne preporučuje uzimanje mlečnih proizvoda sat-dva pre i posle uzimanja ALA. Kako mnogi od nas za doručak i večeru uzimaju mlečne proizvode, nekako se nametnulo rešenje da to bude pred ručak i to odjednom.
Ogfil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 31, 2007 10:47 pm

Post od Ogfil »

Da li ALA skodi bubreznim bolesnicima?
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 19, 2005 2:35 pm

Post od Nikola11 »

Da li ALA skodi bubreznim bolesnicima?
Ovo pitanje sam postavio i ja i dobio odgovor da ne izaziva nikakve promene u radu bubrega pa samim tim ne bi trebalo ni da skodi bubreznim bolesnicima.
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
Kontakt:

Post od jasbi »

Nikola11 napisao:
Zasto uopste toliko sumnjas?
Nije da sumnjam u sve,ali sto se tice vitamina E,na Svajcarskoj televiziji je bila emisija koja je okupila strucnjake a na temu vitamin E.Ono sto sam napisao sta je vitamin E u organizmu,upravo je bilo receno u toj emisiji i nije bila pomenuta kategorija ljudi koja ni u kom slucaju ne sme da konzumira ovaj vitamin.Zato sam i trazio objasnjenje tj.razlog zbog kog dijabeticari ne smeju da ga uzimaju. :wink:
Hm....hajde da se malo umesam i ja.... :lol: ...

Vitamin E, kao preparat, ne preporucuje se ljudima koji imaju probleme sa venama. Odnosno, koji imaju sklonost ka stvaranju tromba! Mislim da je bas ovako formulisana recenica u uputstvu Tokoferola.
Znaci, bez obzira da li je neko dijabeticar ili ne, tabletizirani vitamin E, osobama sa venskim problemima nije preporucljiv. To ja znam vec iha-haj godina, kao i da takve osobe treba da izbegavaju upotrebu butera i margarina, iz istog razloga. Prirodnog vitamina E ima u svezem praziluku, grasku....pa ga mozemo bezbrizno koristiti ovako.
Nisam lekar, a ni hemicar, pa ne bih znala da kazem zasto nije preporucljiv, osim sto mogu predpostaviti da mozda vezuje masti u krvnim sudovima?
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jasbi »

Bila sam do apoteke da se malo raspitam o toj vasoj Ali.... :lol:

Pogledala sam uputstvo Alphalipoin-a od "Ivancic i sinovi" i buni me Napomena, u kojoj se kaze> " Kod pacijenata koji boluju od diabetesa,preporucuju se cesce kontrole nivoa secera u krvi." .....Zasto?
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Zbog regulacije glikemije jer utice na smanjenje secera u krvi(ako sam dobro shvatio).
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Upravo tako, ALA pospesuje uvodjenje glukoze u misicne celije, pa recimo kod pacijenata koji koriste insulin moze izazvati hipoglikemije.
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jasbi »

Pa, da kupim tu alu?....
Apotekarica mi rece da skoro svaki 3, 4 covek udje u apoteku i kupi to cudo. Kazu da su im preporucili lekari. Zaboravih da je pitam da li pije to i ona.... :lol:
Nikola11
Aktivan član
Aktivan član

Post od Nikola11 »

Potrazi malo po ovoj temi mogucnost narucivanja iz inostranstva jer moze da bude daleko povoljnije nego da kupujes kod nas u apoteci.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Trenutno najjeftinija domaca ALA je u Strong Nature... Kutija je bila 430 din, sad čujem da su malo digli cene, ali to je ipak mnogo povoljnije od ostalih.
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jasbi »

Nikola11 napisao:Potrazi malo po ovoj temi mogucnost narucivanja iz inostranstva jer moze da bude daleko povoljnije nego da kupujes kod nas u apoteci.
Hvala. A, da li je kvalitet isti? Ova "Ivancic" je oko 900 din. 30 kapsula.
K.Sladjana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm

Post od K.Sladjana »

Stela, znas li od koliko je miligrama i koliko komada u pakovanju ta sto spominjes?
jasbi
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od jasbi »

Pakovanje od 30 komada po 200 mg kapsula.
Odgovori