Kvalitetna, prirodna i po razumnoj ceni Alfa Liponska Kiseli
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nikako ne treba čekati znake neuropatije, već na protiv, prevenirati njenu pojavu. Ono što organizam luči nije dovoljno da bi imala i lekovito dejstvo koje nama treba. Prevencije radi, može se uzimati 200 mg dnevno (jedna tableta). Znam ljude koji čak ni nemaju dijabetes, pa je piju prevencije radi. Za nas je preporučena doza 600mg ili više, ali najpre o tome porazgovarajte sa ordinirajućim lekarom.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Da li se dnevna doza od 600mg ALA / 300mg R-ALA uzima odjednom, ili se rasporedjuje na obroke (recimo 3x)?
Da li neko koristi kapsule ulja jagorcevine, posto sam procitao da Nemci na 1800mg ALA uzimaju 500g ulja jagorcevine pred spavanje radi boljeg efekta?
Takodje, poznato je da ALA smanjuje nivo biotina (vitamina B7) u organizmu koji je bitan za metabolizam proteina, i da se zbog toga treba uzimati dodatno, 1mg biotina za 100mg ALA. Uzima li neko dodatni biotin?
Da li neko koristi kapsule ulja jagorcevine, posto sam procitao da Nemci na 1800mg ALA uzimaju 500g ulja jagorcevine pred spavanje radi boljeg efekta?
Takodje, poznato je da ALA smanjuje nivo biotina (vitamina B7) u organizmu koji je bitan za metabolizam proteina, i da se zbog toga treba uzimati dodatno, 1mg biotina za 100mg ALA. Uzima li neko dodatni biotin?
-
- Saradnik
- Kontakt:
Od svih pitanja, odgovaram ti samo na jedno. ALA se najčešće uzima jednom dnevno, dakle svih 600mg, najbolje u podne, jer se ne preporučuje uzimanje mlečnih proizvoda sat-dva pre i posle uzimanja ALA. Kako mnogi od nas za doručak i večeru uzimaju mlečne proizvode, nekako se nametnulo rešenje da to bude pred ručak i to odjednom.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
- Kontakt:
Hm....hajde da se malo umesam i ja....Nikola11 napisao:Nije da sumnjam u sve,ali sto se tice vitamina E,na Svajcarskoj televiziji je bila emisija koja je okupila strucnjake a na temu vitamin E.Ono sto sam napisao sta je vitamin E u organizmu,upravo je bilo receno u toj emisiji i nije bila pomenuta kategorija ljudi koja ni u kom slucaju ne sme da konzumira ovaj vitamin.Zato sam i trazio objasnjenje tj.razlog zbog kog dijabeticari ne smeju da ga uzimaju.Zasto uopste toliko sumnjas?

Vitamin E, kao preparat, ne preporucuje se ljudima koji imaju probleme sa venama. Odnosno, koji imaju sklonost ka stvaranju tromba! Mislim da je bas ovako formulisana recenica u uputstvu Tokoferola.
Znaci, bez obzira da li je neko dijabeticar ili ne, tabletizirani vitamin E, osobama sa venskim problemima nije preporucljiv. To ja znam vec iha-haj godina, kao i da takve osobe treba da izbegavaju upotrebu butera i margarina, iz istog razloga. Prirodnog vitamina E ima u svezem praziluku, grasku....pa ga mozemo bezbrizno koristiti ovako.
Nisam lekar, a ni hemicar, pa ne bih znala da kazem zasto nije preporucljiv, osim sto mogu predpostaviti da mozda vezuje masti u krvnim sudovima?
-
- Saradnik
- Kontakt:
Trenutno najjeftinija domaca ALA je u Strong Nature... Kutija je bila 430 din, sad čujem da su malo digli cene, ali to je ipak mnogo povoljnije od ostalih.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm