Još priče o alfaliponskoj kiselini

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

mmila napisao:2007 pravac lekaru, da pregledas stanje krvnih sudova (oslabljena cirkulacija moze biti posledica diabeta), i kod neurologa - zbog tog trnjenja. Verovatno smo mi slatki skloni da sve promene koje primecujemo kod sebe pripisujemo diabetesu, ali ovo stvarno moze imati veze sa njim.. Iskreno se nadam da ce sve biti ok i da nije od diabeta vec neko prolazno "ludilo"..
I jos nesto, budi uporan kod lekara da ti promeni Insulatard, i to za, jos bolje, - "Levemir", jer nije tacno da isto deluju - ne mogu se porediti. Ja sam upravo presla sa tog na taj drugi, i sigurno, kao i mnogi drugi to ti mogu garantovati. Uostalom, procitaj i samo uputstvo na njima. Insulatard jeste "humani" i to mu jeste prednost, ali ti svakako vec uzimas analog (NovoRapid), pa ti to nista ne znaci u tom smislu. Medjutim, Levemir je celodnevni insulin, i to vrlo ravnomernog i predvidivog dejstva, dok Insulatard deluje odprilike pola dana, i to vrlo neujednaceno (ako ga uzimas u 22h, u toku noci oko 3h ima prejako dejstvo, a kasnije opada..). Tebi ocigledno seceri ne valjaju izmedju obroka i ujutru, zato mislim da bih ti ovaj trebao.

Mikalja, suuuper za cuvarkucu, neka ti je pomogla! Nemoj da se stresiras svaki put kada meris secer, vazno je "samo" da skontamo zasto sec. nije kako valja (ako nije), pa da tu "gresku" vise ne pravimo.. Jeste da grdno zaradjuju na nama sa tim trakama, ja ih prva stalno psujem (jer pored ovih 50 sto dobijem kupim mesecno BAR jos 100!), ali zato x puta zahvalim Bogu sto postoje jer ne znam kako bih bez toga (pre svega jer nemam simptome hipoglikemije).
Neka si ti nama ozdravila!
Pozz!
Ma da ja uvek kazem nek pomogne samo a shta je nije vazno.E sad meni je pomoglo tad a za ubuduce videt cemo.Ja se nenadam mnogo a ako pomaze necu se buniti :D .A za te trakice mislim dosadilo mi jer sam tremarosh od cifre koja ce se pojaviti.Ja znam da je dobro da postoje a za sad mislim da su potrebniji vama sa tipom 1 shto reche jasbi ,a da mi malo oladimo prichuvamo se hranom fizickom aktivnoshcu i svim ostalim dok ne budemo jedinice?A iskreno se nadam i normalno prizeljkujem da nikad ne budem 1 nit zelim ikom. Ali kako bude moralo bit ce.Meni cerka shalje trakice jer ovde ih nemam za taj aparat koi je ona donela meni.I veruj da mi je teze nego da kupujem sama :( .Zao mi da se dete obavezuje i maltretira oko toga.Evo pre pola sata stigle su i ALFU mi poslala okrugle kutije sa po 60 kapsula Lipoic Acid Each tablet acid 300mg
60 Tablets PRACTITIONER ONLY RANGE
DIETARY SUPPLEMENT
AUST L 119615
Northgete Qld 4013
Australia

to samo delic sa kutijice shta pishe pa?Nisam pre otuda uzimala Alu.Ali vidim ona mi poslala sad 5 kutija sama i pishe mi da uzimam redovno(poshto zavrshava tamo medicinu) da li su joj rekli da je dobro za mene ne znam.Ja nisam joj trazila jer ima kod nas kupiti .Trakice jesam jer ih nema ima ali da menjam aparat a to necu.Pozdrav za sve na forumu 2007 budi nam dobar mmila kizzzz i nadam se da si nam dobro i ti i tvoi treninzi :wink: Caoooooo
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

mmila napisao:2007 molim te izvini, ako sam te sada prepala, sada me grize savest, ja znam tako da se uspanicim, ali nemam pravo to da radim drugima. Pa ... mu misa, koliko god da su ti seceri sada losi, ipak jako kratko imas dijabetes da bih sad redom podobijao sve zive komplikacije.. Ipak bi bilo dobro da odes lekaru - pa da budes miran - pa i ja sa tobom! IZVINI jos jednom, iz najbolje namere je, ali bez takta.
Laku noc
Ja naprosto moram ovde da se zahvalim jednoj predivnoj devojchici ,punoj razumevanja za druge ,iako ima i sama problema i to ne malih!Koliko samo ona se daje da bih drugima pomogla?Ne samo meni nit dechku , recimo i jasbi mi isto kaze da je i njoj pomagala.Pa samo rechima utehe da to chini?Dosta je!Ali ona svoje znanje iskustvo emancipovanost u ovoj ili onoj oblasti nesebichno deli s`ostalim ljudima i svoim rechima bilo to na pp ili ovde jednostavno zrachi svojom pozitivnoshcu i uliva ljudima nadu i volju za bolje sutra!! Svoje znanje prenosi na druge koliko je god to moguce,i uvek ima rechi utehe za druge.Jeste da je sportista i ja joj se diiivim ,diabetichar tipa 1. Ona glavu gore i ide dalje.Iako joj nije lako putovanja,treninzi itd sa inzulinom koi je prati .Uvek ovde svrati kad ima vremena, pozdravi i pozeli svima dobro.Koe i ja sad kazem njoj ovim putem:SAMO NAPRED devojchice,samo tako budi uvek vesela spremna za ples igru treninge i manje cesh misliti na bolest koja ce nadajmo se ipak jednom izchezti iz tako mladih tela ! Ipak se nadajmo BOLJEM SUTRA!!!!! Pozdrav za sve a za nashu mmilu jedan VELIKI KIZZZZ
:) ciaooo :wink:
2007
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 15, 2007 11:29 am

Post od 2007 »

Pozdrav.

Hvala na svim savetima,pokusat cu da nadjem nekakav izlaz i naravno doktora,al vec sam ih jednom pitao za ovo i uzimali su nalaze pa su mi rekli da je to normalno za diabeticare,neznam mene tako noge bole da to nije normalno,osjecam da gore i osjecam po tabanima nekakvo skakljanje ili kao da nesto gmize,ludo i neznam staje,dali je to taj krvotok,kako i sta da pijem da bi poboljsao to malo,nemam nikakve flekice ili rane pa tek sam upao u vode diabetisa i nema 1 mjesec a toliko sam problema vec dobio.
Postao sam *sladak*...
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

mmila napisao:2007 molim te izvini, ako sam te sada prepala, sada me grize savest, ja znam tako da se uspanicim, ali nemam pravo to da radim drugima. Pa ... mu misa, koliko god da su ti seceri sada losi, ipak jako kratko imas dijabetes da bih sad redom podobijao sve zive komplikacije.. Ipak bi bilo dobro da odes lekaru - pa da budes miran - pa i ja sa tobom! IZVINI jos jednom, iz najbolje namere je, ali bez takta.
Laku noc

HVALA MMILA
Postao sam *sladak*...
misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

BoJJo napisao:ALA ne moze da snizi secer.. ala nije inzulin. Necemo sada o ciribu-ciriba.
ALA pospesuje uvodjenje secera u celije, sto je bitno kod Ttpa 2.

Wikipedia: Lipoic acid has been shown in cell culture experiments to increase cellular uptake of glucose by recruiting the glucose transporter GLUT4 to the cell membrane, suggesting its use in diabetes.

Tesko da je ciribu-ciriba.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

misur napisao:
BoJJo napisao:ALA ne moze da snizi secer.. ala nije inzulin. Necemo sada o ciribu-ciriba.
ALA pospesuje uvodjenje secera u celije, sto je bitno kod Ttpa 2.

Wikipedia: Lipoic acid has been shown in cell culture experiments to increase cellular uptake of glucose by recruiting the glucose transporter GLUT4 to the cell membrane, suggesting its use in diabetes.

Tesko da je ciribu-ciriba.
Uh nisam bash razumela sve,ali sam skontala da ipak treba da uzimam ALU-ALFU :) .I da je ipak dobra za diabetichare ?Pogotovu sad kad mi je stigla od cerke i to 6 kutija sa po 60 kom od 300mg.Mislim skontala sam ja dosta ali mi strani jezici neidu bash bez naochala :wink: ,shto bih rekao her shika za svabski .Hvala ti mnogo na obaveshtenju i trudu misur.Pozdravche i laq notj svima :)
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Gde si ti nama 2007?Gde si nam odlutao :o .Samo da si dobro ,mislim da ti se shecerko unormalio?A i prehlade, uho itd?Noge kako su sada?Javni se bwe.Poljubi bebicu ,nadam se da se bol od vakcine smirila.Pozdrav i laq notj svima :)
2007
Stalni član
Stalni  član

Post od 2007 »

mikalja napisao:Gde si ti nama 2007?Gde si nam odlutao :o .Samo da si dobro ,mislim da ti se shecerko unormalio?A i prehlade, uho itd?Noge kako su sada?Javni se bwe.Poljubi bebicu ,nadam se da se bol od vakcine smirila.Pozdrav i laq notj svima :)
Pozdrav svima,evo mene nema me zato sto mi se kompjuter pokvario kuci pa sada samo sa posla mogu po nekada da se javim.dobro sam samo u kilazi ne idem nikako gore i to me malo muci,juce sam uradio snimanje zeludca i crijeva i bilo je ludo al sam uspeo,nema problema nista sve je ok samo cekam na nalaze koje su uzeli iz crijeva da testaju,mali sin je ok i raste pravo a bol od vakcine je prestao naravno,sta ima kako ste vi svi i gdje se sada tipkate.cao svima pisite..

Veliki pozdrav od 2007
Postao sam *sladak*...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

2007 napisao:
mikalja napisao:Gde si ti nama 2007?Gde si nam odlutao :o .Samo da si dobro ,mislim da ti se shecerko unormalio?A i prehlade, uho itd?Noge kako su sada?Javni se bwe.Poljubi bebicu ,nadam se da se bol od vakcine smirila.Pozdrav i laq notj svima :)
Pozdrav svima,evo mene nema me zato sto mi se kompjuter pokvario kuci pa sada samo sa posla mogu po nekada da se javim.dobro sam samo u kilazi ne idem nikako gore i to me malo muci,juce sam uradio snimanje zeludca i crijeva i bilo je ludo al sam uspeo,nema problema nista sve je ok samo cekam na nalaze koje su uzeli iz crijeva da testaju,mali sin je ok i raste pravo a bol od vakcine je prestao naravno,sta ima kako ste vi svi i gdje se sada tipkate.cao svima pisite..

Veliki pozdrav od 2007
Vazno je da je tebi bolje!A komp ce se popraviti vec.Tu smo negde i mi po temama se rasuli pomalo od zashto ste dobili secer ,Opet birokratija pametovanje, ili? I tako svuda po malo i nigde posebno.Ljubni sincheka a ti budi nam dobar pa tu smo kuckamo se' caosss :)
mmila
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm

Post od mmila »

mikalja napisao: A za te trakice mislim dosadilo mi jer sam tremarosh od cifre koja ce se pojaviti.Ja znam da je dobro da postoje a za sad mislim da su potrebniji vama sa tipom 1 shto reche jasbi ,a da mi malo oladimo prichuvamo se hranom fizickom aktivnoshcu i svim ostalim dok ne budemo jedinice?A iskreno se nadam i normalno prizeljkujem da nikad ne budem 1 nit zelim ikom. Ali kako bude moralo bit ce.Meni cerka shalje trakice jer ovde ih nemam za taj aparat koi je ona donela meni.I veruj da mi je teze nego da kupujem sama :( .Zao mi da se dete obavezuje i maltretira oko toga.Evo pre pola sata stigle su i ALFU mi poslala okrugle kutije sa po 60 kapsula Lipoic Acid Each tablet acid 300mg
DIETARY SUPPLEMENT
AUST L 119615
Northgete Qld 4013
Australia

to samo delic sa kutijice shta pishe pa?Nisam pre otuda uzimala Alu.Ali vidim ona mi poslala sad 5 kutija sama i pishe mi da uzimam redovno(poshto zavrshava tamo medicinu) da li su joj rekli da je dobro za mene ne znam.Ja nisam joj trazila jer ima kod nas kupiti .Trakice jesam jer ih nema ima ali da menjam aparat a to necu.Pozdrav za sve na forumu 2007 budi nam dobar mmila kizzzz i nadam se da si nam dobro i ti i tvoi treninzi :wink: Caoooooo
Neces ti nama nikad na insulin, sa takvom brigom! U principu, koliko znam, ni ne moze se "preci" sa tipa 2 na tip 1, vec se tip 2, moze tretirati insulinom u koliko dijeta i oralni antidiabetici vise ne daju dobre rezultate. Da bi presla na insulin, odredjeni (po meni dosta dug) period seceri treba da nisu dobri (odnosno da ti nekoliko uzastopnih rezultata HbA1c ne budu zadovoljavajuci).. Jesi li radila HbA1c?
Interesuje me ova ALA sto ti cera salje, jako me zanima cena. Ja sam ovde nasla najjeftiniju varijantu, pa me zanima kakve su razlike ovde i tamo - u Australiji - ako se ne varam? Koliko sam cula, tamo jako "lepo" tretiraju dijabeticare.. Samo ti nju uzimaj (ALA), sigurno je korisna, bez dileme.
PS. Da, za vikend sam bila na lepom mestu, kao i uvek! Ali izgleda i mene polako spopada prehlada, grlo me boli jako.. Nije ni cudo kada su svi okolo sa nekim virozama..
Pozz i za 2007 - i da popravis komp. pa da nam se javljas! Drago mi je da si ok..
Cmokicak!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

mmila napisao:
mikalja napisao: A za te trakice mislim dosadilo mi jer sam tremarosh od cifre koja ce se pojaviti.Ja znam da je dobro da postoje a za sad mislim da su potrebniji vama sa tipom 1 shto reche jasbi ,a da mi malo oladimo prichuvamo se hranom fizickom aktivnoshcu i svim ostalim dok ne budemo jedinice?A iskreno se nadam i normalno prizeljkujem da nikad ne budem 1 nit zelim ikom. Ali kako bude moralo bit ce.Meni cerka shalje trakice jer ovde ih nemam za taj aparat koi je ona donela meni.I veruj da mi je teze nego da kupujem sama :( .Zao mi da se dete obavezuje i maltretira oko toga.Evo pre pola sata stigle su i ALFU mi poslala okrugle kutije sa po 60 kapsula Lipoic Acid Each tablet acid 300mg
DIETARY SUPPLEMENT
AUST L 119615
Northgete Qld

mmila moja
Australia

Neces ti nama nikad na insulin, sa takvom brigom! U principu, koliko znam, ni ne moze se "preci" sa tipa 2 na tip 1, vec se tip 2, moze tretirati insulinom u koliko dijeta i oralni antidiabetici vise ne daju dobre rezultate. Da bi presla na insulin, odredjeni (po meni dosta dug) period seceri treba da nisu dobri (odnosno da ti nekoliko uzastopnih rezultata HbA1c ne budu zadovoljavajuci).. Jesi li radila HbA1c?
Interesuje me ova ALA sto ti cera salje, jako me zanima cena. Ja sam ovde nasla najjeftiniju varijantu, pa me zanima kakve su razlike ovde i tamo - u Australiji - ako se ne varam? Koliko sam cula, tamo jako "lepo" tretiraju dijabeticare.. Samo ti nju uzimaj (ALA), sigurno je korisna, bez dileme.
PS. Da, za vikend sam bila na lepom mestu, kao i uvek! Ali izgleda i mene polako spopada prehlada, grlo me boli jako.. Nije ni cudo kada su svi okolo sa nekim virozama..
Pozz i za 2007 - i da popravis komp. pa da nam se javljas! Drago mi je da si ok..
Cmokicak!

mmila moja :) .veruj da neznam tachno cenu Ale tamo (mislim)da je oko 10 eura kutija,samo kutija sadrzi 60 kapsula i to one od 300mg su.E sad ja sam kod nas/mene kupovala one od Ivanchic i sinovi poshto samo te imaju i koshta kutija 1050 din a 30 kapsula je u kutiji .E sad za trakice neznam, jer nece da mi kaze ,i ovo jedva mi je rekla,poshto sam joj rekla da mi ne shalje ,,jer ima kod nas kupiti ;i zashto da se dete muchi kupuje pakuje shalje i misli hoceli stici?Ono da nije droga i td?Ali ona je to sama poslala i tek kad je stiglo rekla sam joj da ne shalje vishe jer ima kod nas i da su jeftini :wink: .Normalno slagala sam je,i onda sam je pitala koliko je tamo?A da tamo gledaju diabetichare mnogo bolje?Veruj da su to priche ili kako ko i kako gde?Ona mi je sama poslala alu u podvukla mi da to pijem kao super je za oporavak posle mozd udara a i diabetesa ,,Kaze rekao joj njen lekar Gazda (Bos):P Poshto su u njih vecinom privatne te klinike poluklinike itd .Tako da i ona radi u jednoj od njih a i studira uchi trenira .MaA za Alu chujem da ima i kod nas po 500-600 din po kutiji .E sad ??Ja sam za sad poduze mirna 6 kutija po 60kom 360kom i josh kad uzmesh da su ove od 300mg?Ma pijem ih redovno ,malo nezgodno zbog mleka jogurta ,jer nesme se uzimati sat ipo do dva pre i posle uzimanja Ale.Pishe na ovim da ne smesh 3h cera mi prevela i onda malo nezgodno ,ali shta je tu je :)
Vreme je grooooozno chuvaj nam se mmila.Promene su ochajne i drastichne :-? :-? .Ljubim te i ovaj vikend da nam se lepo provedesh cmokkkk lutko moja.I pozdrav za sve.2007 popravi komp i budi nam dobro!Caossssss
Zemunac
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am

Post od Zemunac »

16.-17. ovog meseca sam kupio mega pakovanje Alfa Lipoinske kiseline(100 kom po 200 mg) kod STRON NATURE za 1240 din/kut. Obzirom da sam član njihovog kluba zdravlje, dali su mi i još 10% popusta. Pored svega su mi to dostavili (za džabe) kući u Zemun.

Lep gest! Zar ne?

pozdrav svima
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Jel' ti prija njihova ALA?
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
mmila
Aktivan član
Aktivan član

Post od mmila »

Zemunac napisao:16.-17. ovog meseca sam kupio mega pakovanje Alfa Lipoinske kiseline(100 kom po 200 mg) kod STRON NATURE za 1240 din/kut. Obzirom da sam član njihovog kluba zdravlje, dali su mi i još 10% popusta. Pored svega su mi to dostavili (za džabe) kući u Zemun.
Lep gest! Zar ne?
Eh? Kao sto sam vec pisala, ja sam najjeftinije nasla Natrolovu (SAD): 50 komada po 300 mg (znaci ukupno 15000 mg), cena je sada oko 1100 din..
Ova STRONG NATURE 100 kom. po 200 mg = 20000 mg, znaci pakovanje je vece za vise od 30%, a cena, - skoro ista! Super! Znas li mozda koja je cena za one koji nisu clanovi, ili ti, kako se postaje njihov clan?
Pozdravcek
mmila
Aktivan član
Aktivan član

Post od mmila »

A ha, sad videh, - kutija je 1240 din, + 10 % popusta za clanove?
Odgovori