Ma da ja uvek kazem nek pomogne samo a shta je nije vazno.E sad meni je pomoglo tad a za ubuduce videt cemo.Ja se nenadam mnogo a ako pomaze necu se bunitimmila napisao:2007 pravac lekaru, da pregledas stanje krvnih sudova (oslabljena cirkulacija moze biti posledica diabeta), i kod neurologa - zbog tog trnjenja. Verovatno smo mi slatki skloni da sve promene koje primecujemo kod sebe pripisujemo diabetesu, ali ovo stvarno moze imati veze sa njim.. Iskreno se nadam da ce sve biti ok i da nije od diabeta vec neko prolazno "ludilo"..
I jos nesto, budi uporan kod lekara da ti promeni Insulatard, i to za, jos bolje, - "Levemir", jer nije tacno da isto deluju - ne mogu se porediti. Ja sam upravo presla sa tog na taj drugi, i sigurno, kao i mnogi drugi to ti mogu garantovati. Uostalom, procitaj i samo uputstvo na njima. Insulatard jeste "humani" i to mu jeste prednost, ali ti svakako vec uzimas analog (NovoRapid), pa ti to nista ne znaci u tom smislu. Medjutim, Levemir je celodnevni insulin, i to vrlo ravnomernog i predvidivog dejstva, dok Insulatard deluje odprilike pola dana, i to vrlo neujednaceno (ako ga uzimas u 22h, u toku noci oko 3h ima prejako dejstvo, a kasnije opada..). Tebi ocigledno seceri ne valjaju izmedju obroka i ujutru, zato mislim da bih ti ovaj trebao.
Mikalja, suuuper za cuvarkucu, neka ti je pomogla! Nemoj da se stresiras svaki put kada meris secer, vazno je "samo" da skontamo zasto sec. nije kako valja (ako nije), pa da tu "gresku" vise ne pravimo.. Jeste da grdno zaradjuju na nama sa tim trakama, ja ih prva stalno psujem (jer pored ovih 50 sto dobijem kupim mesecno BAR jos 100!), ali zato x puta zahvalim Bogu sto postoje jer ne znam kako bih bez toga (pre svega jer nemam simptome hipoglikemije).
Neka si ti nama ozdravila!
Pozz!

60 Tablets PRACTITIONER ONLY RANGE
DIETARY SUPPLEMENT
AUST L 119615
Northgete Qld 4013
Australia
to samo delic sa kutijice shta pishe pa?Nisam pre otuda uzimala Alu.Ali vidim ona mi poslala sad 5 kutija sama i pishe mi da uzimam redovno(poshto zavrshava tamo medicinu) da li su joj rekli da je dobro za mene ne znam.Ja nisam joj trazila jer ima kod nas kupiti .Trakice jesam jer ih nema ima ali da menjam aparat a to necu.Pozdrav za sve na forumu 2007 budi nam dobar mmila kizzzz i nadam se da si nam dobro i ti i tvoi treninzi