Insulinska pumpa
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta
stem celije su prve celije koje se stvore poslije zaceca u majcinoj utrobi...one imaju potencijal da se pretvore u bilo koje celije to jest organe...prema tome imaju takodjer potencijal da se pretvore u beta celije..to jest celije u pankreasu koje mi diabeticari Tip 1 nemamo...ali posto uzrok Tip 1 diabetisa je autoimjun reakcija organizma...to jest imunski sistem organizma koji treba da unistva strana tijela u organizmu se je sada okrenuo protiv sopstvenog organizma i unistava sam sebe...uzrok za to nije u potpunosti poznat...uzrok moze da bude virus gripe koji ima veoma slicnu hemijsku konstrukciju kao i beta celije u pankreasu...i onda organizam konta da su beta celije virus...problem je sto je veoma moguce da se rekonstruisu beta celije ali i dalje imamo autoimun reakciju koja ce opet i te (koristeci stem celije) oporavljene beta celije da unisti...znaci da naucnici prvestveno pokusavaju da sprijece autoimun reakciju..pa onda da oporave pankreas....
Multiplskleroza je isto autoimun bolest....puno gora od diabetisa...sto znaci da nas je mogla i multiplskleroza spucat umjesto diabetisa...mozda smo opet bili sretni u nesreci...
Multiplskleroza je isto autoimun bolest....puno gora od diabetisa...sto znaci da nas je mogla i multiplskleroza spucat umjesto diabetisa...mozda smo opet bili sretni u nesreci...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Okt 07, 2004 1:07 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moju prijateljicu je zadesila multipleskleroza i mogu vam reći da je stvarno mnogo gore od dijabetesa. Dešava joj se da joj danas recimo otkaže ruka, sutra noga, prekosutra pada u nesvest... a da vam ne govorim o terapiji koju prima - ma puna je narkotika! 
Što se tiče dijabeta, naravno da ove ćelije nisu na sve nas primenjive, ali šta je sa onima koji su recimo podlegli zbog čistog sresa što je izgleda moj slučaj. Mislim da neka nada ipak postoji

Što se tiče dijabeta, naravno da ove ćelije nisu na sve nas primenjive, ali šta je sa onima koji su recimo podlegli zbog čistog sresa što je izgleda moj slučaj. Mislim da neka nada ipak postoji

Koristim Novorapid 2 meseca. pre toga sam koristio Actrapid i Velosulin.
Sada mi je HbA1C 6,4 pre je bio oko 7,5 (ne znam da li je do insulina ili sam malo savesniji i uredniji u poslednje vreme). Pumpu nosim oko 6 godina. Poceo sam sa Disetronic pumpom, koju sam nabavio preko Jelene iz Krusevca, mozda je znate. Medjutim, socijalno nije tada priznavalo troskove za tu pumpu, vec samo za Minimed. Skupa greska. Oko godinu dana kasnije sam uzeo Minimed 507. Sa njom sam u pocetku imao problema, stajala je bukvalno svakih pola sata. Mesec dana sam ubedjivao sve zive da je taj primerak falican, pa su mi privremeno dali 506-icu, i onda 507, koju i sada nosim i nemam nikakvih problema.
Uzgred, da li nekog zanima da kupi Disetronic pumpu? Znaci, koriscena je godinu dana, njen rok je 4 godine, posle toga se salje na remont. Placena je oko 3600 DEM, ali bih je prodao znatno jeftinije. Stoji kod mene 5 godina, iskljucena, naravno. Ja sam bio prezadovoljan njom, ali mi tada nisu placali materijal za nju, kao sto rekoh. Swiss made, jednostavna za koriscenje, pouzdana. Vodi me dr. Lalic iz KC, tako da se moze i proveriti koliko je pumpa koriscena.
Ako ima zainteresovanih, ja sam Milan, javite se na e-mail: [email protected] ili na 063334817, ili 0118409144. Pogledajte site http://www.disetronic.com/disetronic.as ... nguageId=2 . I pitajte me sve sto vas zanima.
Sada mi je HbA1C 6,4 pre je bio oko 7,5 (ne znam da li je do insulina ili sam malo savesniji i uredniji u poslednje vreme). Pumpu nosim oko 6 godina. Poceo sam sa Disetronic pumpom, koju sam nabavio preko Jelene iz Krusevca, mozda je znate. Medjutim, socijalno nije tada priznavalo troskove za tu pumpu, vec samo za Minimed. Skupa greska. Oko godinu dana kasnije sam uzeo Minimed 507. Sa njom sam u pocetku imao problema, stajala je bukvalno svakih pola sata. Mesec dana sam ubedjivao sve zive da je taj primerak falican, pa su mi privremeno dali 506-icu, i onda 507, koju i sada nosim i nemam nikakvih problema.
Uzgred, da li nekog zanima da kupi Disetronic pumpu? Znaci, koriscena je godinu dana, njen rok je 4 godine, posle toga se salje na remont. Placena je oko 3600 DEM, ali bih je prodao znatno jeftinije. Stoji kod mene 5 godina, iskljucena, naravno. Ja sam bio prezadovoljan njom, ali mi tada nisu placali materijal za nju, kao sto rekoh. Swiss made, jednostavna za koriscenje, pouzdana. Vodi me dr. Lalic iz KC, tako da se moze i proveriti koliko je pumpa koriscena.
Ako ima zainteresovanih, ja sam Milan, javite se na e-mail: [email protected] ili na 063334817, ili 0118409144. Pogledajte site http://www.disetronic.com/disetronic.as ... nguageId=2 . I pitajte me sve sto vas zanima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Nase socijalno priznaje Minimed pumpe. Procedura pocinje od tvog endokrinologa koji daje predlog za nabavku pumpe. Taj predlog postaje nalog sa faksimilom tri lekara sa Interne B, onda taj nalog nosis u Nemanjinu da ti overe (spada pod ortopedska pomagala) i onda nosis u apoteku u Kralja Petra. Apoteka potom porucuje pumpu za tebe, a to u poslednje vreme traje po nekoliko meseci (imaju listu cekanja).
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 01, 2005 9:43 pm
insulinska pumpa
Ja sam veoooma zainteresovana za ins.pumpu,jer imam 22 god. a dijabet od maja 2003.,znaci skoro 2 godine...Ali imam problem...
Endokrinolog mi je napisao nalog za nabavljanje pumpe,ali mi je socijalno u Nemanjinoj odbilo zahtev sa nebuloznim argumentom! (da ne smaram sada,pisacu ako nekog budu interesovali detalji

Za par dana cu ponovo predati zahtev,ali nisam optimista s obzirom da sam prvi put onako prosla...
Da li je neko imao slican problem?
Da li neko ima ideju sta da radim dalje ukoliko me ponovo odbiju?
Unapred hvala

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Mar 01, 2005 9:43 pm

Odobren mi je zahtev za pumpu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ali ne mogu da verujem da je toooliiiko tesko dobiti nesto sto je ocigledno potrebno-u mom slucaju-a posebno ako pecatima iza mene stoji 5 vrhunskih doktora...
A losa vest je da sam deveta na listi cekanja,a da se deli jedna mesecno...
Naravno,trudnice imaju prioritet,pa cu ja doci na red najverovatnije za godinu ili vise...
Ali bar sam u igri

Diabeta,hvala u svakom slucaju...
Ako ipak mislis da treba da se cujemo, reci,pa cu ja nazvati...

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Mozda dobijes pumpu i ranije, ali to je moj deo posla. U Fondu su se malo drugacije organizovali i trebalo bi da od sada bude manje problema, na nasu veliku rados' i veselje! Svakako mi se javi, jer za sve sto ne bude valjalo ili imas pitanje, problem, tu sam ti 24/7
U prevodu, spadam u tim za podrsku pacijentima na pumpi, tako da uvek mozes da mi je javis, u po dana, u po noci... 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Feb 18, 2005 2:58 pm