:o Insulinska Pumpa- problem sa kateterima i bezobrazluk l

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

nesa24casa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 10:59 am

:o Insulinska Pumpa- problem sa kateterima i bezobrazluk l

Post od nesa24casa »

Postovani
Ja sam Vujic Nenad
Dijabeticar iz Aleksandrovca
U martu ove godine sam preuzeo Insulinsku pumpu Paradigma 712.
ista mi je "ugradjena" u aprilu.
E sada imam problem to sto su mi dati pogresni kateteri ( od 9mm umesto od 6mm ). Posto sam mrsav (neuhranjen) ti kateteri mi ne odgovaraju i zapusavalju se NE ISPORUCUJUCI INSULIN.
Na istitutu za dijabetes u Beogradu su mi rekli da cu bez problema da zamenim-nabavim nove katetere samo sto mi treba novi nalog.
E sada tu je problem u zavodu su mi rekli da ja nemam pravo na nove katetere do 08.2008 ?????
Ovo je malo cudno da ja ispastam i da NE PRIMAM insulin zato sto je neko pogresio.
A upoznat sam sa time da je osoba koja je istog dana podigla pumpu kao i ja bez problema nabavila nove preko apoteke!!!!!!
Molim vas da mi pomognete oko ovoga.
Jedan dijabeticar uzme nove katetere a drugi nema pravo po zakonu!!!!!!!!!!!!!

Kateteri se veoma cesto zapusavalju. :oops:
Pozdrav
Nenad
Kontakt 064/4777423
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Koje katetere koristis, gdje i kako ih ubadas, koliko ti je crijevo (duzina) i koliko jedinica primis dnevno?
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ako ti je apoteka greškom isporučila 9 mm, ona mora da ti zameni katetere za 6 mm. Garantujem ti da možeš sve neotvorene kutije da zameniš. Ako ti prave pitanje, slobodno napravi haos i zovi zdravstvenu inspekciju. Oni nemaju pojma koji kateteri idu kome, već napamet - ako si dete onda 6 mm, ako si odrastao 9 mm ne pravivši razliku da li je neko mršav ili ne... :o
Sutra takođe pozovi i broj telefona koji imaš na diabeta.net (u odeljku Saopštenje - za postojeće korisnike insulinske pumpe).
Ne treba ti novi nalog kako su ti rekli na Internoj B (očigledno ni oni ne znaju), već je isporučilac dužan da ti zameni pogrešno izdat potrošni materijal.
U tvom slučaju sve se rešava na nivou apoteke i nemoj da posustaješ.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
nesa24casa
Stalni član
Stalni  član

Post od nesa24casa »

Diabeta napisao:Ako ti je apoteka greškom isporučila 9 mm, ona mora da ti zameni katetere za 6 mm. Garantujem ti da možeš sve neotvorene kutije da zameniš. Ako ti prave pitanje, slobodno napravi haos i zovi zdravstvenu inspekciju. Oni nemaju pojma koji kateteri idu kome, već napamet - ako si dete onda 6 mm, ako si odrastao 9 mm ne pravivši razliku da li je neko mršav ili ne... :o
Sutra takođe pozovi i broj telefona koji imaš na diabeta.net (u odeljku Saopštenje - za postojeće korisnike insulinske pumpe).
Ne treba ti novi nalog kako su ti rekli na Internoj B (očigledno ni oni ne znaju), već je isporučilac dužan da ti zameni pogrešno izdat potrošni materijal.
U tvom slučaju sve se rešava na nivou apoteke i nemoj da posustaješ.
postovani

24-časovna lekarska podrška:
064/5237-551
064/5237-553

sa sajta dijabeta mi je vec rekla (pre postavljanja teme ) da izdrzim ako mogu i da ako mogu poguram neku vezu
[/b]
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ako si pogrešne katetere dobio na klinici zajedno sa pumpom, onda zovi svoju doktorku na Internoj B i reci joj da ti zameni. Ti možeš dobiti katetere samo na period od 6 meseci i socijalno ti, s pravom, neće odboriti novi nalog do isteka tog roka, tj. do avgusta.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

nesa24casa napisao:dijabeta mi je vec rekla (pre postavljanja teme ) da izdrzim ako mogu i da ako mogu poguram neku vezu
[/b]
Ne sećam se kada sam ti ovo rekla... niti da smo pričali na ovu temu... Sa kim si tačno razgovarao?
nesa24casa
Stalni član
Stalni  član

Post od nesa24casa »

Diabeta napisao:
nesa24casa napisao:dijabeta mi je vec rekla (pre postavljanja teme ) da izdrzim ako mogu i da ako mogu poguram neku vezu
[/b]
Ne sećam se kada sam ti ovo rekla... niti da smo pričali na ovu temu... Sa kim si tačno razgovarao?
ne vi
vec
24-časovna lekarska podrška:
064/5237-551
064/5237-553

sa vama nisam pricao

samo greska u citatu

Tj. Podrska i nije neka podrska kad mi kaze da izdrzim i da idem preko veze
Ja sam infrormaticar a ne vezista
I borim se za zdravlje a ne za pravo-krivo
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Aha, izvini, nisam shvatila da si već pričao sa našim "vezistkinjama" :D :lol:
Pozovi sutra tvoju doktorku endokrinologa, ako nije jedna od te dve koje su ti se javile (Marija ili Ljubica).
Nisi mi rekao gde si uzeo potrošni - na klinici ili u apoteci?
nesa24casa
Stalni član
Stalni  član

Post od nesa24casa »

Diabeta napisao:Aha, izvini, nisam shvatila da si već pričao sa našim "vezistkinjama" :D :lol:
Pozovi sutra tvoju doktorku endokrinologa, ako nije jedna od te dve koje su ti se javile (Marija ili Ljubica).
Nisi mi rekao gde si uzeo potrošni - na klinici ili u apoteci?
Materijal je uzet u Jugohemiji koja je kontaktirana nekoliko puta i oni su mi rekli da je sa njima sve gotovo
Tj
dali mi pumpu i materijal i proknjizili i da je tu prica gotova
Sto ne da je smesno nego tuzno
Moja doktorka nije Marija vec Aleksandra Jotic
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Marija i Ljubica se javljaju na ta dva telefona sa sajta. Ok.
Aleksandru ćeš sada teško naći pošto su svi pohrlili na ADA kongres u San Francisku. Pozovi onaj broj koji sam ti dala na pp, pa javi kako si prošao.

Jedno pitanje za sve pumpaše: da li hoćete da napravimo udruženje pumpaša Srbije?
nesa24casa
Stalni član
Stalni  član

Post od nesa24casa »

Diabeta napisao:Marija i Ljubica se javljaju na ta dva telefona sa sajta. Ok.
Aleksandru ćeš sada teško naći pošto su svi pohrlili na ADA kongres u San Francisku. Pozovi onaj broj koji sam ti dala na pp, pa javi kako si prošao.

Jedno pitanje za sve pumpaše: da li hoćete da napravimo udruženje pumpaša Srbije?
ja se slazem lets run it
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Mislim da će nam biti višestruko korisno. Ne samo za zaštitu prava, već i za razmenu iskustava i podelu onih "malih stvari koje život znače", a nikad ti ih niko od lekara neće reći.
Treba nam 10 ljudi da ga registrujemo. Statut već imam od beogradskog udruženja, samo da ga prilagodimo, napravimo konstitutivnu skupštinu i eto nas! Pa da vidimo kako će posle da nas z..... :wink:
dsara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 10:14 pm

Post od dsara »

I meni se desavalo da narucim katetere,zatim da mi jave da su ih dobili ,ja odem u Kralja Petra u Apoteku kad tamo!!! :lol: Suprise!Nema tih katetera vec suprotnih!I tako odem kuci pa cekam opet da me zovu.Od tada zovem u obe njihove smene,i ako obe smene potvrde da su adekvatni kateteri stigli,e onda krecem.
U apoteci su mi farmaceutkinje pricale,da im se desava da ljudi uzmu pogresan potrosni(ne da oni izdaju pogresan potrosni to nikako ne priznaju,pa ni ja u pocetku nisam znala razliku) i da im uz odobrenje upravnice zamene isti.Naravno da mora biti neotpakovan!
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Re: :o Insulinska Pumpa- problem sa kateterima i bezobrazlu

Post od dsara »

odgovorNesi24casa
Moja cerka je takodje tanka i jako slabo joj rade kateteri ako ih aplikuje na stomak.Na debelom mesu idealno i tu joj se ne zapusavaju.Pokusaj i ti tako i menjaj uvek stranu aplikacije.
dsara
Aktivan član
Aktivan član

Post od dsara »

Svakako treba da postoji organizacija koja ce stititi prava pumpasa!!!Ne bi volela da iko prodje ono sto sam ja ,a prvenstveno moja cerka prosla zbog problema sa pumpom!!!
Odgovori