Dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Dijeta sa niskim sadržajem ugljenih hidrata

Post od aaaca »

Да, дијабетичарима није довољно да избаце хемију из хране јер су закаснили. Да су је на време избацили вероватно не би ни постали дијабетичари. Правилном исхраном и физичком активношћу организам може да се бори против много спољашњих проблема као што је стрес, вируси итд.

Лично сам против конзумирања некуваних житарица јер наш организам не може да их искористи онако како може куване. Због тога сви смршају када пређу на такву исхрану а то није добар начин.

Временом таква исхрана прави проблеме а ту је најгора необјективност која се манифестује тако што је неко убеђен да се тако храни а реално то није случај. Тако испадне да му прија конзумирање некуваних житарица а заборавио је на додатке које користи.

Квасац у хлебу није проблем ако се не стави превише и ако се хлеб добро испече. Квашчеве гљивице се тако побију и нема проблема. Ако хлеб почне да киси после дан-два-три стајања то је знак да није био добро испечен.

Свињска маст је много здравија од биљних уља. Лично ми се холестерол скоро потпуно нормализовао после годину дана од када сам избацио зејтин и увео свињску маст у исхрану.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2012 5:40 pm

Post od _david_ »

aaaca napisao:Да, дијабетичарима није довољно да избаце хемију из хране јер су закаснили. Да су је на време избацили вероватно не би ни постали дијабетичари. Правилном исхраном и физичком активношћу организам може да се бори против много спољашњих проблема као што је стрес, вируси итд.

Лично сам против конзумирања некуваних житарица јер наш организам не може да их искористи онако како може куване. Због тога сви смршају када пређу на такву исхрану а то није добар начин.

Временом таква исхрана прави проблеме а ту је најгора необјективност која се манифестује тако што је неко убеђен да се тако храни а реално то није случај. Тако испадне да му прија конзумирање некуваних житарица а заборавио је на додатке које користи.

Квасац у хлебу није проблем ако се не стави превише и ако се хлеб добро испече. Квашчеве гљивице се тако побију и нема проблема. Ако хлеб почне да киси после дан-два-три стајања то је знак да није био добро испечен.

Свињска маст је много здравија од биљних уља. Лично ми се холестерол скоро потпуно нормализовао после годину дана од када сам избацио зејтин и увео свињску маст у исхрану.
aca kad nesto odvali, pa to ti je ceo dan da se smejes :D :D
Nnora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 23, 2016 11:13 am

Post od Nnora »

Koliko primecujem, vi ste na ovom forumu non-stop, evo pogledajte i ovde:
http://www.diabetes.co.uk
forum ima preko 400 000 clanova, procitajte sve o 'LOW CARB' dijeti. Pozdrav
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ne vredi.. ja je krstim ona prdi .i dalje se hvata za casopise i engleske / americk forume.. samo se ti zamlacuj lov karbom... dobila si jednostavan recept gore... rekao sam ti za 2 meseca dijabetes je pobedjen

znas ima ona jedna izreka koju su ateisti postavili religioznim naucnicima pitanje...

= da li bog moze da stvori toliki kamen , a da ga ni sam ne moze podici

- odgovor je moze... a to je covek ! ne moze tebi bog da pomogne ako mu ne dopustis...moras da menjas svoje navike da predjes na zdrav zivot... ja gore ostavio jednostavan recept.. ona se brate uhvatila foruma i foruma i lov karb dijeta pa lov karb dijeta... uopste nece da poslusa da pokusa sa tim receptom..ja se tako hranim, ne oboljevam... cak i za to postoji izreka... ne postoje neizlecive bolesti, postoje samo neizlecivi ljudi ... a ti si cist primerak ove izreke... samo se ti zamlacuj forumima, lov djetom i tako dalje i tako dalje.. ostaces ti sestro moja koliko ja vidim do zivota sa iglom u veni...
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

kaze pa hranim se zdravo, kako...pa voce povrce...pojede jednu pomorandzu uvece, pijem neke supe iz kesice,, neke cajeve boze ti sacuvaj.koji su termicki obradjeni..kaze jedem ali "malo hleba" mama mi spremi pasulj ja jedem, a unutra zacini od zla oca i gore matere, itd....

NE MOZE TAKO.... ako se hranis zravo, dobila si gore jednostavan recept... samo to i nista vise.. za 2 meseca nema dijabetesa....

ej alo? dijabetes se ne dobija do slatkisa , rekao sam ti vec.. dobija se od stresa i masne hrane....

to sto sma ostavio nije recept za mrsavljenje.. donekle jeste... smrasces tacno do tvog opisa... ali ono je recept kako unaprediti zdravlje ... kako biti zdrav... lov karb pa lov karb.. pa ne veruje ovde napa, pa ide na neke americke sajtove, boze ti sacuvaj...

- au bokte.. lov karb pa lov karb, eno ti lov karb rokaj se lov karbon ostaces dozivotno na robiji... insulina
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

Slika

Klikni na sliku da uvecas
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

_david_ napisao:= da li bog moze da stvori toliki kamen , a da ga ni sam ne moze podici
- odgovor je moze... a to je covek ! ...
Већ сам се пријатно изненадио, кад оно прц.

Одговор јесте "може", али наставак је потпуно погрешан. Одговор је: "Може, али такође може да направи полугу којом ће тај камен подићи".
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:
_david_ napisao:= da li bog moze da stvori toliki kamen , a da ga ni sam ne moze podici
- odgovor je moze... a to je covek ! ...
Већ сам се пријатно изненадио, кад оно прц.

Одговор јесте "може", али наставак је потпуно погрешан. Одговор је: "Може, али такође може да направи полугу којом ће тај камен подићи".
ne,ne covek je u pitanju... poluga je metafora

a ova se vezala dijete pa dijete.. pa lov karb pa lov karb... a ono gore je jedan jednostavan recept kako covek treba da se hrani, to nije dijeta... kazem jeste u jednu ruku... covek sa viskom ce smrsati... ali ono je jednostavan recept kako biti zdrav.. ne mora taj recept, moze i drugi, drugacije da se hrani... ali meni je nekako taj recept najbolji...

nastavak je da covek ima svoju slobodnu volju ... nece je bog izleciti ako mu ne kaze "da" .. da ja sam spremna da izlecim ovaj dijabetes... i postovacu tvoje zakone koje je napisano u svetom pismu kako covek treba da se hrani... al ne ova bibija preradjena ... nego pravo sveto pismo. pravi mosijev izvestaj,,, sve tu lepo pise ... ovo ce malo banalno da zvuci.. znas li ti kako je isus lecio ljude... prvo je prihvatao izreku ljudi... "ej hocu da se izlecim pomozi" .... ne moze tebi neko da pomogne ako ti sam sebi neces..jer covek ima slobodnu volju... i zato sam rekao "taj kamen je covek"
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Како год хоћеш, али питање "Да ли Бог може оно што не може" је смишљено од стране атеиста који мисле да су посисали сву памет овога света па поставили питање на које се не може одговорити те оно тако доказује да Бог не постоји.

Проблем је што они у старту испадају глупи јер постављају питање са већ датим одговором: Да ли може оно што не може. Значи већ сматрају да нешто не може а онда као питају да ли може.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

ma ateisti su budale... ne slede cinjenice.. samo brbljaju i hvataju se za darvinizam
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

У најмању руку дарвинизам није доказан тако да је и за то потребна вера. Нема ту науке. Прочитај шта сам написао на мом сајту http://* у Бозон па под Еволуција.
Korisnikov avatar
_david_
Aktivan član
Aktivan član

Post od _david_ »

aaaca napisao:У најмању руку дарвинизам није доказан тако да је и за то потребна вера. Нема ту науке. Прочитај шта сам написао на мом сајту http://* у Бозон па под Еволуција.
naravno da nije dokazan... pazi darvin je sam u svojoj knjizi uvoda napisao...
"ovde mogu dati samo opste zakljucke do kojih sam dosao, i kao dokaz navesti samo mali broj cinjenica.. ispravan rezultat se moze samo dobiti kada se potpuno utvrde cinenice i dokazi koji govore za i protiv nekog pitanja.. a to je ovde nemoguce uciniti !!!

- to mu je stojalo na kjnizi, taj citat , posten covek..... dakle ni on sam nije verovao u njegovu teoriju..
Odgovori