Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Upravo tako... Ja bih da se vratim na temu... Svi znamo da dijabetes napada krvne sudove. To se svakako odrazava i na potenciju. U mnogim stranim casopisima za dijabeticare naci cete i reklame za vijagru, vep i slicna pomocna sredstva, sto nije bez ideje - hteli mi to da priznamo ili ne. Svakom se dijabeticaru, bilo muskom ili zenskom, savetuje osnivanje porodice (mislim na potomstvo) sto je pre moguce.
Ja bih da se ukljucim u ovu "raspravu" - u ponedeljak sam bio da vadim krv, i secer mi je bio 5.8 , dok mi je pre mesec dana bio 5.5, a pre 2 godine oko 4.5. Inace, u porodici mi niko nije imao niti ima secernu bolest, a na vadjenje krvi sam isao zbog nekih drugih stvari. Da dodam jos i da uopste nisam debeo i da mi je holesterol dosta nizi od normalnog,, a sto se slatkog tice, ako pogledam recimo poslednjih godinu dana u globalu, nikad nisam jeo manje slatkog. Doduse dan pre vadjenja krvi sam bio na nekom rodjendanu, pa sam tamo malo vise slatkog pojeo.
Interesuje me da li je ovo opasno i kako bih mogao da snizim secer u krvi dalje od te gornje granice?
Unapred sam vam zahvalan na odgovoru.
Ukoliko muskarac ima dijabetes, iako ga nem aniko u njegovoj porodici, da li postoji neka vrsta terapije na zeni ili muskarcu koja ce omoguciti da se dete rodi bez secera i tog gena?
prbolemi sa potencijom tehnicki komplikuju oplodnju ali je ne sprecavaju, ako je bas poodmaklo to se uvek da uraditi vantelesno.
medjutim stvarni problem sa problemima sa plodnoscu kod dijabeticara je kod muskaraca kod kojih postoji problem sa bubrezima i propustanjem proteina u mokracu (i spermu), visak proteina u spermi prakticno onemogucuje oplodjenje i to je nesto pri cemu vrlo sofisticirane metode vantelesne oplodnje moraju da se primenjuju sa niskom verovatnocom uspeha.
ko ima ocuvane bubrege nema problem sa ovim
inace je glavni problem sto doktori nemaju pojma o ovome, ni urolozi ni ginekolozi pa cak ni bogzna kakve face koje se bave vantelesnim oplodjenjem koje masno naplacuju
Oko 6 godina sam dijabetičar (tip 2), a sada mi je 54. Pre par meseci sam počeo da osećam sve slabiju erekciju, a i blagi bol u trenutku takve erekcije.
Pijem Gluformin (2Xdnevno) i Daonil (1Xdnevno). Utisak je da je smanjen krvotok...
Da li tome ima leka i u kom pravcu treba tražiti rešenje?