A da, i jos jedan razlog sto to ne volim da radim u drustvu nepoznatih je to sto cu onda verovatno morati po zilioniti put da vodim ovako nekakav razgovor: da, ja sam dijabeticar... ne, ne kao tvoja baba... jeste, ima dva tipa... i ne, ne zato sto sam mnogo jeo slatkise... nije samo kod gojaznih, vidis da imam 65 kila... jeste sa sve ranac... i da, moram svaki put kad jedem da se bockam... ne, nije tacno da ne smem ni da probam slatkise... i ne, ne zanima me to sto bi ti crko da ne mozes da jedes nutellu... i da, shvatam da je to sto si upravo rekao totalno kretenski... i tako
Ali moja omiljena prica iz "javnog zivota" je kad sam ubrzo po dijagnozi, otiso sa drustvom na neku zurku. Inace tad sam na svojih 65 kila na 185 cm visine, zbog dijabeta smrsao nekih 8 kila i izgledao kao da sam izaso iz pravo iz logora. Posto sam bio skroz nov u svemu, ja sam slusao sta su mi lekari rekli i nosio sam uvek sa sobom u kesici par kockica secera. I tako ja odem na zurku, narkomanske konstitucije, naoruzan penom u jednom dzepu i kockicama secera u drugom. Na ulazu security pretres, gleda me onaj baja onakvog zgoljavog, vadi mi iz jednog dzepa pen kome je otpao poklopac iz drugog secer u kesici ali sada vec u izmrvljenom stanju i mozete da zamislite kako je njemu to izgledalo

Dok sam ja poso da izustim dijab... vec njih trojica oko mene, malo je falilo da se lepo "provedem". Srecom pa sam uspeo nekako da im objasnim sta i kako pre nego sto su oni meni objasnili sta je "provod". Dovoljno je reci da od tad sa sobom nosim sweet cokoladicu