bebe preziveti i biti normalne?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
bebe preziveti i biti normalne?
izvinite sto opet otvaram temu ali stvarno sam laik sto se tice diabetesa...
zanima me kad muskarac ima dijabetes kao onaj sto sam u predhodnoj temi napisala (smatram da nije pravi secer vec da je na nervnoj bazi cim on varira od 8-42, a pri tome je osoba stabilna, normalna , vozi auto i sl.) da li on moze da ima dete, tj da li ce to dete biti normalno bez bilo kakvih posledica?
s postovanjem i unapred zahvalna
zanima me kad muskarac ima dijabetes kao onaj sto sam u predhodnoj temi napisala (smatram da nije pravi secer vec da je na nervnoj bazi cim on varira od 8-42, a pri tome je osoba stabilna, normalna , vozi auto i sl.) da li on moze da ima dete, tj da li ce to dete biti normalno bez bilo kakvih posledica?
- mikalja
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: bebe preziveti i biti normalne?
NEMA pravog i ne pravog shecera.Shecer je jedan te isti samo su razlichiti UZROCI zbog chega je nastao ili ti posledica.Ima dodushe i onaj trenutni koi se dobije usled nekog stresa .Ali ne prolazi bash tako i nestaje kao senka.A pogotovu taaaaako visok shecer da nestane bez uzimanja inzulina ili terapije to nije normalno nikako .Chuj vozi auto?SA shecerom 42.Pa taj ce samo naprasno da ubije i sebe i po ulici ljude decu tztztz.Ne znam ali skeptichna sam u tom izlaganju i da prihvatim to kao za normalno .Ja jesam chula da moze da chovek dobije nagli skok shecera usled nekog stresa shto ti reche na nervnoj bazi ilidacaBL napisao:izvinite sto opet otvaram temu ali stvarno sam laik sto se tice diabetesa...

igra oslepit ce , i oticice mu ostali organi .To nije za chekanje nit za samoispitivanje .Sve naj bolje vam zelim caossss.

- mikalja
- Stalni član
P.S
Dok sam pisala post internet mi pobrljavio pa sam malo zbrljala
.Nadam se da si razumela shta sam htela reci?Da se ne zeza sa tako visokim shecerom i da bude sam svoj lekar .Kao prvo i 8 je povishen shecer nije visok i opasan ali je povishen .Toliko se nadam da znate a tek 42??????????Nemam rechi nit cu diskutovati vishe o tom.To je za BOLNICU I TO hitno
ciaossss
Dok sam pisala post internet mi pobrljavio pa sam malo zbrljala

razumela sam ja tebe sta ti pricas, ali izgleda da ti mene nisi razumela. secera 42, kod ovog coveka normalno tj ne uzrokuje mu nikakve probleme, apsolutno nikakve, znam da je neverovatno jer ljudi sa secerom otprilike 28 padaju u komu, ali ovo sto se desava je neverovatno. U ponedeljak ide u bolnicu da vidi sta ce i kako ce, a niko mi do sada nije odgovorio ono sto sam pitala da li bi on mogao da ima decu bez nekih posledica?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm
dacoBL, nije ovde nikome smesno, ni mikalji, ipak je nisi dobro razumela.. Ono sto ona hoce da ti kaze (kao i verovatno kao i svako ovde ko bi procitao tvoj post) je da osoba sa secerom 40 hitno mora lekaru! Nemojte da vas zavara to sto on funkcionise normalno u tom stanju, i to vam govorim iz iskustva, jer sam po dijagnozi imala secer 27, i to pre vecere (znaci da je bio i mnooogo veci), i takodje nisam imala APSOLUTNO NIKAKVE simptome, osim sto su me kolege na poslu prozvale "kamilom" jer sam stalno pila vodu. Dakle, radila sam, ucila, bavila se sportom, vozila auto,...,i sve ostalo. Na sopstvenu inicijativu sam zamolila prijateljicu koja ima dijabetes i aparat za merenja secera da mi izmeri (samo zbog te zedji), i tako sam imala sta da vidim.
Dakle, samo je pitanje vremena koliko organizam moze to da izdrzi, a ako nista ne preduzmete u nekom vremenu - posledice mogu biti dugotrajne.
Nemojte se sada baviti uzroko - da li je od stresa, ovoga ili onoga, za to nemate vremena, vec se hitno obratite lekaru!
Dijabeticari, normalno, mogu imati decu!
Puno srece vam zelim, a javite nam sta je bilo!
Dakle, samo je pitanje vremena koliko organizam moze to da izdrzi, a ako nista ne preduzmete u nekom vremenu - posledice mogu biti dugotrajne.
Nemojte se sada baviti uzroko - da li je od stresa, ovoga ili onoga, za to nemate vremena, vec se hitno obratite lekaru!
Dijabeticari, normalno, mogu imati decu!
Puno srece vam zelim, a javite nam sta je bilo!
gdjo ili gdjice mmila...
danas je dogovoreno da se u bolnici bude u ponedeljak, znaci prekosutra rano ujutro, tako da niko ne bezi od toga, samo doktori ne znaju i posle svih pretraga i u BL i u BGD sta se ustvari desava i zasto secer cas toliko nisko pada, pa onda abnormalno naraste, a da se osoba oseca odlicno.
zanima me ako mozete da mi odgovorite posto ste rekli da dijabeticari normalno mogu imati decu, da li ce biti neke posledice po detetu, tj da li ce biti normalno u svakom pogledu, kolike su mogucnosti da i dete postane dijabeticar?
Sta i kako ce u ponedeljak biti u bolnici ne znam da odgovorim, ali vam zahvaljujem sto ste bili jako ljubazni i kao normalna i odrasla osoba dali savet i odgovorili na post.
s postovanjem
danas je dogovoreno da se u bolnici bude u ponedeljak, znaci prekosutra rano ujutro, tako da niko ne bezi od toga, samo doktori ne znaju i posle svih pretraga i u BL i u BGD sta se ustvari desava i zasto secer cas toliko nisko pada, pa onda abnormalno naraste, a da se osoba oseca odlicno.
zanima me ako mozete da mi odgovorite posto ste rekli da dijabeticari normalno mogu imati decu, da li ce biti neke posledice po detetu, tj da li ce biti normalno u svakom pogledu, kolike su mogucnosti da i dete postane dijabeticar?
Sta i kako ce u ponedeljak biti u bolnici ne znam da odgovorim, ali vam zahvaljujem sto ste bili jako ljubazni i kao normalna i odrasla osoba dali savet i odgovorili na post.
s postovanjem
Najbolje je ovo da mu ne skodi
Mislim, ne skodi mu na oko, i ja sam imao oko 40 pa sam samo malo bio grogi ali sta se desava u tijelu i u organima je nesto sasvim drugo. Inace, sa regulisanim secerom, kao dijabeticar, nema ama bas nikakvih problema da postane otac. Ali kao sto mikalja rece, sa 42 to bi moglo biti malo teze.

Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
- mikalja
- Stalni član
Sa naj boljom namerom sam rekla ,sa tolikim shecerom hitno za bolnicu .I nigde ne vidim da je neko pa ni ja rekao tj napisao da je smeshno tu neshto.Naprotiv,samo ne zelim da podrivam lazne nade ili ti iluzije neke .Ja se plashim te cifre i ostajem pri tom .Zelela bih da budete u pravu i da on ne bude imao nikakvih problema kao shto kazesh.Mislim i nakon pregleda kao i sad shto kazesh da nema nikakvih problema.Samo ne zelim da mu zavaraju svoje pravo lice,shecerne ubice!!!Ne vidim ovde mesta ljtnji nit prochitah trag zlobnog posta ili ti podrivanja nekog cinizma.Pozdrav za sve i laq notjjjjjjj za sve .Prijatno
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm
Jedini problem oko potomstva moze biti tehnicke prirode, ako razumes, mislim bolje da ti to pojasni muski deo foruma.. Dete nece imati posledice i naravno da ce biti normalno!
Vidis da ipak ima vec neke tegobe - bolove u nogama, a aceton se javlja kada su seceri duze vreme visoki, i vrlo su stetni za organizam, ne brini, nestace kada se stanje sredi, ali to mora biti sto pre..
E pa super ako ste se vec obratili lekaru! I nemojte unapred bezati od insulina, insulin nije nikakav lek, to je hormon koji i ti i svi ljudi koji nemaju dijabetes sami proizvode u svom organizmu, dakle apsolutno nema nikakvih negativnih efekata, nuspojava..kako da ti kazem, to je kao kad npr. zene u menopauzi uzimaju nadopunu estrogena, takodje hormona, samo, ovaj hormon (insulin) se ne moze uzeti oralno (u vidu tablete) jer bi se "svario" u zelucu i izgubio svoje dejstvo.. Ako mu pankreas, kao sto si rekla, vise uopste ne radi, to znaci da on vise NE proizvodi insulin..
Javite sta je bilo u bolnici, pozz
Vidis da ipak ima vec neke tegobe - bolove u nogama, a aceton se javlja kada su seceri duze vreme visoki, i vrlo su stetni za organizam, ne brini, nestace kada se stanje sredi, ali to mora biti sto pre..
E pa super ako ste se vec obratili lekaru! I nemojte unapred bezati od insulina, insulin nije nikakav lek, to je hormon koji i ti i svi ljudi koji nemaju dijabetes sami proizvode u svom organizmu, dakle apsolutno nema nikakvih negativnih efekata, nuspojava..kako da ti kazem, to je kao kad npr. zene u menopauzi uzimaju nadopunu estrogena, takodje hormona, samo, ovaj hormon (insulin) se ne moze uzeti oralno (u vidu tablete) jer bi se "svario" u zelucu i izgubio svoje dejstvo.. Ako mu pankreas, kao sto si rekla, vise uopste ne radi, to znaci da on vise NE proizvodi insulin..
Javite sta je bilo u bolnici, pozz
- mikalja
- Stalni član
[quote="dacaBL"]gdjo ili gdjice mmila...
Prolaze dani i nadamo se da ste obavili u bolnici preglede sve potrebne?I interesuje nas ono bash prijateljski shta se deshavalo i shta su dijagnozirali struchnjaci?Nadali smo se da cesh nas obavestiti o ishodu?Ali poshto se ne javljash molimo te da nas obavestish da li je sve u redu ?Naravno ako smatrash da smo ti prijateljske savete davali?U ochekivanju da cesh nas obavestiti i obradovati sa pozitivnim vestima:Prijateljski pozdrav od mnogih ovde .Pozdrav i srecno ..Caooooooo
s postovanjem
Prolaze dani i nadamo se da ste obavili u bolnici preglede sve potrebne?I interesuje nas ono bash prijateljski shta se deshavalo i shta su dijagnozirali struchnjaci?Nadali smo se da cesh nas obavestiti o ishodu?Ali poshto se ne javljash molimo te da nas obavestish da li je sve u redu ?Naravno ako smatrash da smo ti prijateljske savete davali?U ochekivanju da cesh nas obavestiti i obradovati sa pozitivnim vestima:Prijateljski pozdrav od mnogih ovde .Pozdrav i srecno ..Caooooooo
s postovanjem
- mikalja
- Stalni član
[quote="dacaBL"]gdjo ili gdjice mmila...
s postovanjem
s postovanjem
Covek sa tolikim vrednostima secera i tolikim oscilacijama - kladim se da su lekari dijagnostifikovali Tip 1.
Dijabeticar moze da ima zdravu i normalnu decu, a pogotovu ako je rec o muskarcu. Izuzetak su muski dijabeticari sa ozbiljnijim ostecenjem bubrega, kod kojih moze da dodje do neke vrste steriliteta (nesto sa proteinima i spermatozoidima, zaboravio sam). Ne verujem da je to slucaj sa gospodinom, ali mora da se pripazi.
Inace, ako se brinete vec za potomstvo, znajte da je verovatnoca da dijabeticar tip 1 dobije dete sa tip 1 dijabetesom oko 5%. Verovatnoca je do 11% ako je osoba dobila dijabetes tip 1 u detinjstvu.
Tip 2 je jace genetski uslovljen, ali on se obicno dobija posle 40., i, u dobrom broju slucajeva, moze biti prevencionisan odgovarajucom ishranom i uopste zivotnim stilom.
Sve u svemu, ne brinite se za potomstvo. Pobrinite se da covek koji je u pitanju pocne da vodi racuna o sebi na pravi nacin.
Dijabeticar moze da ima zdravu i normalnu decu, a pogotovu ako je rec o muskarcu. Izuzetak su muski dijabeticari sa ozbiljnijim ostecenjem bubrega, kod kojih moze da dodje do neke vrste steriliteta (nesto sa proteinima i spermatozoidima, zaboravio sam). Ne verujem da je to slucaj sa gospodinom, ali mora da se pripazi.
Inace, ako se brinete vec za potomstvo, znajte da je verovatnoca da dijabeticar tip 1 dobije dete sa tip 1 dijabetesom oko 5%. Verovatnoca je do 11% ako je osoba dobila dijabetes tip 1 u detinjstvu.
Tip 2 je jace genetski uslovljen, ali on se obicno dobija posle 40., i, u dobrom broju slucajeva, moze biti prevencionisan odgovarajucom ishranom i uopste zivotnim stilom.
Sve u svemu, ne brinite se za potomstvo. Pobrinite se da covek koji je u pitanju pocne da vodi racuna o sebi na pravi nacin.
- mikalja
- Stalni član
misur napisao:Covek sa tolikim vrednostima secera i tolikim oscilacijama - kladim se da su lekari dijagnostifikovali Tip 1.
Ma mi to i predpostavljamo ali ako si chitao misur ove postove ovde ?Mogao si shvatiti o chemu je rech?Mislim njoj niko ne zeli zlo ovde nit njemu dechku/ choveku ili kome vec koi ima toooliki shecer i ona tvrdi da je to ok i da se on oseca sasvim ok?E sad mozesh videti nashe postove i ona je pogreshno shvatila, ili jednostavno je odbijala da shvati, da to nije u redu,' i da mora "ON" pod hitno u bolnicu na ispitivanje. Mislhljenja su nas vecine da ipak chovek s`tolikim shecerom ipak mora omati problema tj negativan trag.A ne kao shto ona/ni tvde da je sve u redu?Kama srece volela bih i ja prva da bude po njihovom ,mislim sve bez posledica.Evo meni danas shecer 8.4 i nikako nisam zadovoljna sa cifrom.Jer shta sve radim da ga dovedem u koliku toliku normalu,Tip sam 2 i ono pokushavam da se hranim travom kao krava,buraniju non stop zderem a mrzim je vishe nego ishta.I sve shta chujem to i radim .Od shetnji, fizichkih aktivnosti.A o ishrani da ne pricham?Od cimeta jogurta, buranije chichoke ALA -ALFA hleb minimum i to onaj crni paorski se zove kiseo i da hocesh ne mozesh pojesti vishe od parchenceta.Ma? I opet izmerim danas on 8.4 i razmishljam o posledicama , kontam da nije u redu a zamisli tek 42?