bebe preziveti i biti normalne?

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

misur
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 9:23 pm

Post od misur »

Ma kontam je o cemu se radi - o negiranju bolesti. Kao ono - sve je u redu kada nije sve u redu. Covek zaista moze sa oko 25 i vise da nista ne oseca, ako pije dovoljno tecnosti. Pogotovo ako je dijabetes svez, sto je slucaj kod Tipa 1. Ali, mali signali su tu - ucestalo mokrenje, ranice u uglu usana, moguca kandida (beo jezik i bol u grlu), posekotina nece vec tako brzo da zaraste, malo je vid mutniji - sve su to rani znaci da neko ima dijabetes, a za koje moze da kaze - ma nije to nista.

Ali takodje kapiram i da je dacaBL zabrinuta za buducnost i potomstvo koje taj covek moze da ima, pa rekoh samo da razbijem strahove.

Inace, mikalja, ja sam pristalica 'low-carb' iliti ishrane sa niskim ugljenim hidratima. Mislim da je to pravi pogodak za veliki broj dijabeticara, pogotovo za one 'sveze'. Pisacu uskoro vise o tome.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

misur napisao:Ma kontam je o cemu se radi - o negiranju bolesti. Kao ono - sve je u redu kada nije sve u redu. Covek zaista moze sa oko 25 i vise da nista ne oseca, ako pije dovoljno tecnosti. Pogotovo ako je dijabetes svez, sto je slucaj kod Tipa 1. Ali, mali signali su tu - ucestalo mokrenje, ranice u uglu usana, moguca kandida (beo jezik i bol u grlu), posekotina nece vec tako brzo da zaraste, malo je vid mutniji - sve su to rani znaci da neko ima dijabetes, a za koje moze da kaze - ma nije to nista.

Ali takodje kapiram i da je dacaBL zabrinuta za buducnost i potomstvo koje taj covek moze da ima, pa rekoh samo da razbijem strahove.

Inace, mikalja, ja sam pristalica 'low-carb' iliti ishrane sa niskim ugljenim hidratima. Mislim da je to pravi pogodak za veliki broj dijabeticara, pogotovo za one 'sveze'. Pisacu uskoro vise o tome.
Aman kontam/o mi da je ona zabrinuta za potomstvo s`takvom osobom !I treba da bude?Ali bilo je tu nekih nepotrebnih varnica ,nekom ovde nekom na pp i td.A niko ovde ne zeli da gubi vreme ,bar mislim tako da bi nekom napakostio ili ti slichno shto?Ako se moze pomoci ?Pomoci ce se makar i s`lepom rechju ako ne mozemo drugachije?Jer ovde smo skoro svi iz istih razloga jer nas je muka naterala.Mislim neznam ali ja sam zahvalna svakom ali bash svakom i na prijateljskom pozdravu a kamoli na pomoci bilo koje vrste,tipa opomene ili podeljenog znanja sa nama .Jer Boze moj nismo svi isto upuceni i vichni u ovu bolest.I ne treba da se odma prozivamo ili ti pronadjemo se medju istima bez razloga.Ali ima jedna izreka STARA ALI DOBRA I ISTINITA,,,: Nikome ne' treba savet; .Jer PAMETNOM NE TREBA a ludom rekao ili NE svejedno je..On tera po svom :wink: misur-e chitat cemo te kad budesh pisao o ishrani za Tip2 ?Mozda bude neshto ukusno i za nas smrtnike :) .Malo se zekim i pozdravljam te puuuno ,kao i sve forumdzije.Uh promena vremena krshtenica me opominje bice kishe,bice kishe .Pozdrav i laq noc svima :).Izvinjavam se za greshke pri kucanju,jer mrzi me da pregledam i ispravljam greshke :wink: .Snacicete se caos
mmila
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 06, 2006 12:06 pm

Post od mmila »

misur napisao: Dijabeticar moze da ima zdravu i normalnu decu, a pogotovu ako je rec o muskarcu. Izuzetak su muski dijabeticari sa ozbiljnijim ostecenjem bubrega, kod kojih moze da dodje do neke vrste steriliteta (nesto sa proteinima i spermatozoidima, zaboravio sam). Ne verujem da je to slucaj sa gospodinom, ali mora da se pripazi.
Da, to sam citala negde, da kod ostecene funkcije bubrega - oni propustaju proteine u mokracu, a isto tako i medju spermatozoide, sto ometa oplodnju, ali problem moze da se resi izdvajanjem tih proteina... tako nekako...
Draga moja mikalja, PUNO hvala za onu lepu poruku tamo, bas si me obradovala! :D Ljubim i pozdravljam!!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

mmila napisao:
misur napisao: Dijabeticar moze da ima zdravu i normalnu decu, a pogotovu ako je rec o muskarcu. Izuzetak su muski dijabeticari sa ozbiljnijim ostecenjem bubrega, kod kojih moze da dodje do neke vrste steriliteta (nesto sa proteinima i spermatozoidima, zaboravio sam). Ne verujem da je to slucaj sa gospodinom, ali mora da se pripazi.
Da, to sam citala negde, da kod ostecene funkcije bubrega - oni propustaju proteine u mokracu, a isto tako i medju spermatozoide, sto ometa oplodnju, ali problem moze da se resi izdvajanjem tih proteina... tako nekako...
Draga moja mikalja, PUNO hvala za onu lepu poruku tamo, bas si me obradovala! :D Ljubim i pozdravljam!!
Pa kad si mmila i draga :D bubim ja tebe ali josh bolje neki lep dechkic da to uradi umesto mene.prepustit cu mu :wink: Pozdravvvvvv
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

I nadam se da cesh vecheras biti na mnoogo lepshem mestu, nego shto je ovo ?Zar ne mmila ?Cmokitjak :wink:
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Re: bebe preziveti i biti normalne?

Post od Ludjakinja »

dacaBL napisao:izvinite sto opet otvaram temu ali stvarno sam laik sto se tice diabetesa...

zanima me kad muskarac ima dijabetes kao onaj sto sam u predhodnoj temi napisala (smatram da nije pravi secer vec da je na nervnoj bazi cim on varira od 8-42, a pri tome je osoba stabilna, normalna , vozi auto i sl.) da li on moze da ima dete, tj da li ce to dete biti normalno bez bilo kakvih posledica?

s postovanjem i unapred zahvalna
Secer kao taj koji ima ta osoba nikako nije posledica nerviranja vec nastalog dijabetesa.Realno...ni ljudima koji imaju dijagnostikovan dijabetes nedesava se toliko variranje secera,a narocito ne 42mmol/l.
A sto se dece tice,naravno da moze imati,pa nefali njemu nista da bi to bilo onemoguceno.Uz adekvatnu terapiju on je sasvim normalna i funkcionalna osoba.
Odgovori