STAFILOKOKE
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 3:30 am
STAFILOKOKE
Ja sam Maja i pishem wam wec iz ochaja
Pre 2 nedelje su mi se oko rane na lewoj cevanici pojawile chudne sitne bubuljice. Ta rana je najwerowatnije nastala prilikom depilacije i ja sam je rascheshala. Tokom narednih dana , rana je bila swe weca i weca i onda su se pojawile chudne bubuljice. Za weliki petak nocu sam otishla u hitnu pomoc i rekli su mi da je to neka wrsta alergije i rekli da ce proci i dali mi samo mast za ranu SINODERM.
Sutra weche sam bila kod mojih i uweche su bubuljice pochele da se pojawljuju i na rukama i na unutrashnjim stranama butina, opet sam otishla u hitnu pomoc ali u drugom gradu gde su mi opet rekli da je to neka alergija i dali su mi injekciju Urbazon i tabletu Fernangan.
Ali to nishta nije pomoglo pa sam 30.04. otishla kod koznog doktora koji mi je isto rekao da je to alergija i dao mi je tablete Aerius.
Narawno ni to nije donelo rezultata, a bubuljice su swe wishe i wishe shirile i u petak 01.05 sam otishla kod jedne doktorke dechjeg pedijatra ali i alergologa i kad je zena widela kako izgledam odmah je rekla da su to Stafilokoke, posawetowala se sa josh dwojicom kolega i prepisala mi sledecu terapiju: Eozin 1% vodeni rastwor i Palitrex 500 mg na 6h po jednu i dala mi je nekoliko bochica crvene technosti koju je sama naprawila u ordinaciji ali ne znam kako se zovu. Malo pre sam se probudila zbog nepodnoshljivog swraba i primetila da su bubuljice pochele da izlaze i ispod gushe i par na ledjima.
Molim was pomozite mi, shta da radim, da li ima neki lek bash za Stafilokoke jer mi je doktorka rekla da su lekowi protiw njih prestali da se proizwode josh pre desetak godina. Inache imam 23 godina i nikad nisam imala kozna oboljenja osim malih i welikih boginja.
Narawno, tushiram se dwa puta dnewno i stawljam eozin i drugi rastwor swuda po telu, najwishe bubuljica imam na mishicama obe ruke a bubuljice izgledaju kao kad se najezi koza, takodje i kada pipnem mishice one su weoma wruce ali ne swrbe mnogo. Nadam se da sam dobro izlozila swoj problem, poshto nisam bila chesto bolesna owa pojawa me zaista iritira i deprimira.
Nadam se washoj pomoci
Unapred zahwalna
Maja
Pre 2 nedelje su mi se oko rane na lewoj cevanici pojawile chudne sitne bubuljice. Ta rana je najwerowatnije nastala prilikom depilacije i ja sam je rascheshala. Tokom narednih dana , rana je bila swe weca i weca i onda su se pojawile chudne bubuljice. Za weliki petak nocu sam otishla u hitnu pomoc i rekli su mi da je to neka wrsta alergije i rekli da ce proci i dali mi samo mast za ranu SINODERM.
Sutra weche sam bila kod mojih i uweche su bubuljice pochele da se pojawljuju i na rukama i na unutrashnjim stranama butina, opet sam otishla u hitnu pomoc ali u drugom gradu gde su mi opet rekli da je to neka alergija i dali su mi injekciju Urbazon i tabletu Fernangan.
Ali to nishta nije pomoglo pa sam 30.04. otishla kod koznog doktora koji mi je isto rekao da je to alergija i dao mi je tablete Aerius.
Narawno ni to nije donelo rezultata, a bubuljice su swe wishe i wishe shirile i u petak 01.05 sam otishla kod jedne doktorke dechjeg pedijatra ali i alergologa i kad je zena widela kako izgledam odmah je rekla da su to Stafilokoke, posawetowala se sa josh dwojicom kolega i prepisala mi sledecu terapiju: Eozin 1% vodeni rastwor i Palitrex 500 mg na 6h po jednu i dala mi je nekoliko bochica crvene technosti koju je sama naprawila u ordinaciji ali ne znam kako se zovu. Malo pre sam se probudila zbog nepodnoshljivog swraba i primetila da su bubuljice pochele da izlaze i ispod gushe i par na ledjima.
Molim was pomozite mi, shta da radim, da li ima neki lek bash za Stafilokoke jer mi je doktorka rekla da su lekowi protiw njih prestali da se proizwode josh pre desetak godina. Inache imam 23 godina i nikad nisam imala kozna oboljenja osim malih i welikih boginja.
Narawno, tushiram se dwa puta dnewno i stawljam eozin i drugi rastwor swuda po telu, najwishe bubuljica imam na mishicama obe ruke a bubuljice izgledaju kao kad se najezi koza, takodje i kada pipnem mishice one su weoma wruce ali ne swrbe mnogo. Nadam se da sam dobro izlozila swoj problem, poshto nisam bila chesto bolesna owa pojawa me zaista iritira i deprimira.
Nadam se washoj pomoci
Unapred zahwalna
Maja
Uh Majo, tesko ce ti neko na ovaj nacin dati pravi savet. Za stafilokoke je tipicno to javljanje na misicama i u vreme vrucina zbog znojenja. Jedino sto i pada na pamet a sto vidim nije uradjeno, je bris koze. Ipak, mozda je neka fruga bakterija pa zato ne deluje terapija. Ipak, nastavi jos koji dan sa lecenjem, a ako ne bude poboljsanja pravac dr, po mogustvu taj poslednji koji ce da promeni terapiju.
Cao Majo
I ja ti kao i Iksica preporucujem da uradis bris koze. Kako izgledaju te bubuljice? Da li pucaju? Da li iz njih curi neka tecnost?
Bris bi ti svakako bio najbolje resenje a do tada pokusaj da mazes sa stanicid mascu (ako je st.aureus trebalo bi da pomogne), mada odlazak kod jos nekog koznog lekara bi bio idealno resenje.
I ja ti kao i Iksica preporucujem da uradis bris koze. Kako izgledaju te bubuljice? Da li pucaju? Da li iz njih curi neka tecnost?
Bris bi ti svakako bio najbolje resenje a do tada pokusaj da mazes sa stanicid mascu (ako je st.aureus trebalo bi da pomogne), mada odlazak kod jos nekog koznog lekara bi bio idealno resenje.
-
- Novi član
Doktorka kod koje sam poslednje bila je rekla da je kasno za bris koze, jer je to trebalo odmah da se uradi.
Bubuljice su sitne,grupisane jedna uz drugu i danas su pochele da pucaju i da se stwaraju krastice.Na nogama nije strashno ali na rukama je katastrofa, mishice su mi naduwene i bole me, a kada predjem preko njih, tako su zategnute da se chini kao da rukom prelazim preko plastike
(
Bubuljice su sitne,grupisane jedna uz drugu i danas su pochele da pucaju i da se stwaraju krastice.Na nogama nije strashno ali na rukama je katastrofa, mishice su mi naduwene i bole me, a kada predjem preko njih, tako su zategnute da se chini kao da rukom prelazim preko plastike

-
- Novi član
Ne razumem kako je kasno,vrovatno misli da je kasno jer si vec pocela sa antibiotskom terapijom (koja ocigledno nije dala rezultate), ti ga ipak uradi ako mozes.
Ako ne, pokusaj da mazes stanicidom.
Mada, verovatno danas ne mozes nista da uradis jer je nedelja, zato sutra pravac na bris.
Javi sta se desava.
Ako ne, pokusaj da mazes stanicidom.
Mada, verovatno danas ne mozes nista da uradis jer je nedelja, zato sutra pravac na bris.
Javi sta se desava.
lepo kaze nasa Djuu- stanicid jeste za stafilokoke, ali to kod tebe je postalo generalizovano, verujem da bi pre pomogao neki oralni antibiotik. A to za bris dr misli da je kasno jer si vec pocela sa antibioticima, tako da je to trebalo odmah uraditi, ali se kod nas brisevi vrlo retko (na zalost) uzimaju na vreme.
Po opisu, to odgovara stafilokoknoj infekciji, moguce da ti je preslo sa neke zivotinje. Nastavi sa palitrexom i eozinom, ako ne bude bolje obavezno kod istog dr da po potrebi promeni antibiotik.
Po opisu, to odgovara stafilokoknoj infekciji, moguce da ti je preslo sa neke zivotinje. Nastavi sa palitrexom i eozinom, ako ne bude bolje obavezno kod istog dr da po potrebi promeni antibiotik.
-
- Novi član
-
- Novi član
Cao evo opet mene....otishla sam jutros da mi uzmu bris ali su mi rekli da ce rez biti gotovi tek u sredu,kao i to da ce biti pravo chudo ako se neshto pokaze,jer je to trebalo ranije uraditi....Inache,osim toga dr u laboratoriji mi je rekla da uzmem neki sprej koji se zove FIRST sa alojom i da bi on trebalo da mi reshi problem svraba i krastica,kao i da promenim antibiotik jer mi je Palitreks ochigledno blag za ovakvu infekciju....pa...interesuje me vashe mishljenje o tim predlozima...
Inache,meni su obe ruke u malim i velikim krastama,jako me bole....a svrab mi je malo smanjen ali i dalje postoji....
Inache,meni su obe ruke u malim i velikim krastama,jako me bole....a svrab mi je malo smanjen ali i dalje postoji....

Pa da,za bris se ceka dva do tri dana. Da li ti je rekla koji antibiotik da primenis?
Ako mozes nazovi laboratoriju u kojoj si radila bri sutra popodne, cisto da vidis sta ima u prvom citanju, da li ima nesto suspektno,pa na osnovu toga da primenis neki antibiotik dok ne budu gotovi rezultati.
Ne znam sta da ti kazem, probaj sa tom alojom,cisto da ti ublazi svrab.
Ako mozes nazovi laboratoriju u kojoj si radila bri sutra popodne, cisto da vidis sta ima u prvom citanju, da li ima nesto suspektno,pa na osnovu toga da primenis neki antibiotik dok ne budu gotovi rezultati.
Ne znam sta da ti kazem, probaj sa tom alojom,cisto da ti ublazi svrab.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Maj 05, 2008 6:48 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jul 14, 2007 5:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Majo, moje iskustvo sa stafilokokama je veliko....imao sam problem preko 15 god sve sam resio kada sam otisao kod Dr Filip Ser...vec je spominjan na ovom forumu. Dakle, davao sam bris preko 50 puta uvek su rez. bili sterilni navodno nema bakterije...problem je bio u tome sto se nije mogla videti u brisu to mi je rekao Ser. Nisam verovao a li nema veze covek je bio u pravu...pre toga sam pio sve vrste antibiotika koje vi spominjete u predhodnim porukama.....da je u pitanju stafilokok saznao sam tek kod ovog doktora....prepisao mi je RIFAMOR (jak antibiotik za teske stafilokokne infekcije) i GALADROX oba leka u isto vreme...5 dana nikako duze.....ovo ti je samo jedan primer, nemoj uzimati lek na svoju ruku nego se posavetuj sa Dr. Potrazi na forumu o ovom doktoru jer je stvarno profesionalac...barem za mene.
-
- Novi član
cao,evo mene....pa nishta,danas treba da dobijem rezultat brisa..pa cemo da vidimo shta dalje...sva sam u krasticama...pochele su i da otpadaju....svrab mi je neshto manji ali i dalje se javlja...doktorka mi kaze da je proces lechenja malo duzi...pogotovo shto je to kod mene bash proshireno,i kaze da sam to dobila zbog slabog imuniteta...Ne znam ljudi...mnogo me sve to deprimira,ne mogu da pogledam svoju kozu a da ne zaplachem...mnogo,mnogo mi je gadno sve ovo...jedva chekam da mi se koza oporavi,a to mi sada deluje nemoguce.
..hvala vam svima shto mi odgovarate i shto vas interesuuje moj problem....Javicu vam se sutra sa novim vestima...Veeeeeeeeeeeliki pozdrav za sve!