STAFILOKOKE
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 3:30 am
-
- Novi član
Cao!ewo opet mene!uradila sam danas alergo test iiiiiiii kazu da od onoga shto oni ispituju nisam alergichna nina shta...tipa,na prashinu,polen,ambroziju,kucnu budj i slichno...e sada...postoji li josh tih testowa i shta mislite,da li je uopshte potrebno da ih radim?ljubim was puno!Iksicu i Dju najwishe 

ihhhh Dju moja, i ti se razumes u problematiku ne samo ja
Majce, rutinski se rade ti testovi, pada mi na pamer da proveris eventualno dal nisi alergicna na neku vrstu hrane, sto nije retko ( jagode, brasno, kikiriki, mleko, jaja, orahe, badem... na zivotinjsku dlaku...
a za nalete depresije ruckaj cokoladu
ili sladoled. a mi smo ti tu da vidimom sta dalje
ljubim vas
obeee

Majce, rutinski se rade ti testovi, pada mi na pamer da proveris eventualno dal nisi alergicna na neku vrstu hrane, sto nije retko ( jagode, brasno, kikiriki, mleko, jaja, orahe, badem... na zivotinjsku dlaku...
a za nalete depresije ruckaj cokoladu

ljubim vas

-
- Novi član
m
Cao dragi moji tj. drage moje!
Owako,shto se tiche gushenja i lupnjawe srca,ponekad se josh jawi onako malo otezano disanje,i to kada me neshto malo wishe uzbudi i kada putujem uglawnom...mada to u principu kratko traje i prodje me....mama mi je rekla da je i ona u jednom periodu swog ziwota imala te napade anksioznosti i da je to ikod nje neko wreme tako trajalo i da je wremenom prestalo....pa,shta mislite,da joj werujem?
A shto se tiche imuniteta,pa samo sam pojachala dozu woca,powrca,uzimanja technosti...i pijem neki prirodni preparat na bazi meda kao i neki kompleks wiamina a zbog anemije pijem u danima ciklusa i neko wino rastworeno u 2dl wode....swe to jednom dnewno...nadam se da ce swe to pomoci da mi organizam malo ojacha....inache,josh uwek mi se koza malo peruta i zna da zaswrbi...imam ponegde josh par starih i nowih krastica od cheshanja ali dobro...swe to nije strashno...nego dewojke,shta mislite,za koju kozmetiku sada da se ja odluchim?od swega owoga shto nashe trzishte nudi,shta mislite da bi bilo najbolje za owu moju izmuchenu kozu?
Ljubim was i pozdrawljam puuuuuuno!!!!!!!!

-
- Novi član
Juuhu,gde ste dewoljke?
Samo da wam kazem,treba mi hitno wash sawet,koza mi se,na mestima gde sam imala one krastice jako peruta,swrbi me i naprawila sam krastice na par mesta..danas sam pochela da mazem ponowo mast od newena posht je bash masna i hranljiwa pa se nadam da ce da mi ishidrira kozu...ali zanima me da li wi imate neki sawet...ne bih da idem ponowo kod lekara jer se bojim da ce me opet kljukati swim ziwim inekcijama i lekowima...stwarno nisam spremna da ponowo prolazim kroz to.
...weeliki pozz za swe was

Hej cao maja.MajaRaketic napisao:Juuhu,gde ste dewoljke?![]()
Samo da wam kazem,treba mi hitno wash sawet,koza mi se,na mestima gde sam imala one krastice jako peruta,swrbi me i naprawila sam krastice na par mesta..danas sam pochela da mazem ponowo mast od newena posht je bash masna i hranljiwa pa se nadam da ce da mi ishidrira kozu...ali zanima me da li wi imate neki sawet...ne bih da idem ponowo kod lekara jer se bojim da ce me opet kljukati swim ziwim inekcijama i lekowima...stwarno nisam spremna da ponowo prolazim kroz to.
...weeliki pozz za swe was
Moj savet ti je eucerin krema sa 10% uree. To je meni dr preporucio kada sam imala slican problem, probaj sa njom.
Pozdrav svima.
Ja sam kao što se da videti novi član foruma, ali ga dugo pratim. Elem ja imam sličan problem kao Maja, samo što je kod mene u pitanju lice. A celokupan problem je krenuo pre mesec i malo više. Dakle na licu sam imala nekoliko aknica , ništa opasno( meni se bar tako činilo) međutim toliko se iskomplikovalo da verovali ili ne JA SAM ŠOKIRANA. Dakle preko noći je lice buknulo buknulo( crvenilo kao opekotine) i stvorile su se rekla bih laički neke male bubuljice pune valjda gnoja, ma užas jedan. I tako zakažem ja na VMA pregled, ali pre toga odem do Koto Derme i dr. Marijeta mi odredi terapiju( i ona je bila šokirana) ali me je bodrila i utešila stvarno. Na VMA doktorka mi da terapiju pod dijagnozom AKNE VULGARIS. Terapija sa VMA: Hemomicin 250 mg. 10 dana, i Diane 35...zatim Viši krema i za 2 meseca kontrola. Naravno pre toga sam uradila krvnu sliku, gde su leukociti bili 12,7 i trombociti 448. Terapija koju mi je dr. iz Koto Derme dala obuhvata 13 preparata....od toga bio je tu Mikoseb, Belogent i Objutin krema...i njihovi galenski proizvodi. Na svoju ruku sam prekontrolisala hormone sa kojima je sve ok, kao i jajnike sa kojima je takođe bilo sve ok i ponovo uradila krvnu sliku i urinokulturu. Sa urinokulturom je bilo sve ok dakle bakterije nisu izolovane, ali sada su leukociti bili čak 19,5.... tako da sam morala da popijem hemomicin , dok Dianu 35 nisam želela da pijem. Ponovo nakon popijene 2 kutije hemomicina uradila sam krvnu sliku i leukociti su spali na 12. I opet na svoju ruku, čitajući ovaj forum dobijem ideju da uradim BRIS KOŽE LICA i tako juče mi stigne rezultat:
Izolovana je KLEBSIELLA ENTEROBACTER
Piše na koje antibiotike je osetljiva, ali ja sam imala jednu vrstu penicilinskog šoka( ako se to tako kaže) kao devojčica od 8 godina, pa mi je doktorka u Domu zdravlja prepisala gentamicin 120 mg jednom dnevno 7 dana. I nastavila sam da primenjujem terapiju lokalnu iz Koto Derme.
Lice je kud i kamo bolje, ali je bakterija napravila takav haos da prosto nemam želju da izađem iz kuće, mislim ja sam vrlo pozitivna osoba ali ovo ubija u pojam, baš utiče na psihu. Inače i ja sam Majo imala lupanje srca, pritisak u grudima ali znam da je od nervoze jer sam se stvarno nervirala opasno. Da napomenem da sam i ja oslabila ali ne zbog dijete nego zbog ispita, posla itd. Imunitet mi je sigurno katastrofalan( nisam toliko upućena, ma nisam uopšte šta treba uraditi da se i to proveri) . Samo jedno pitanje za vas iskusniji ljudi, koliko vremena treba da prođe da se ova bakterija ubije? Pozz i hvala svima na strpljenju...

Izolovana je KLEBSIELLA ENTEROBACTER
Piše na koje antibiotike je osetljiva, ali ja sam imala jednu vrstu penicilinskog šoka( ako se to tako kaže) kao devojčica od 8 godina, pa mi je doktorka u Domu zdravlja prepisala gentamicin 120 mg jednom dnevno 7 dana. I nastavila sam da primenjujem terapiju lokalnu iz Koto Derme.
Lice je kud i kamo bolje, ali je bakterija napravila takav haos da prosto nemam želju da izađem iz kuće, mislim ja sam vrlo pozitivna osoba ali ovo ubija u pojam, baš utiče na psihu. Inače i ja sam Majo imala lupanje srca, pritisak u grudima ali znam da je od nervoze jer sam se stvarno nervirala opasno. Da napomenem da sam i ja oslabila ali ne zbog dijete nego zbog ispita, posla itd. Imunitet mi je sigurno katastrofalan( nisam toliko upućena, ma nisam uopšte šta treba uraditi da se i to proveri) . Samo jedno pitanje za vas iskusniji ljudi, koliko vremena treba da prođe da se ova bakterija ubije? Pozz i hvala svima na strpljenju...

Ovako:Ja sam radila bris grla jos pre 2-3 meseca,i ISTA bakterija mi je pronadjena kao i tebi,klebsiella enterobacter spp(mali broj)-tako pise.Takodje sam dobila tu listu lekova na koje je rezistentna i senzitivna.I ja,takodje,imam slab imunutet,a i citala sam na netu kako ove bakterije napadaju bas osobe sa slabim imunutetom.I pila sam lekove u kapsulama,sve po uputstvu,kako pise,ali nijedan mi nije pomogao...E sad opet,nasla sam netu i nesto kao da se iz creva ne moze apsorbovati u krvotok lek,nego da se moraju koristiti inekcije,pa mozda zato..Ako neko ima neki savet da mi pomogne...
-
- Novi član
Re: STAFILOKOKE
POzdrav svima....evo mene posle puno vremena:)Ovako,imala bih jedno pitanje za ljude na ovom forumu koji su mi mnooogo pomogli prosle godine kada sam imala veliki problem sa koznom infekcijom.
Naravno,posle gentamicina i raznih masti infekcija je nestala....i jedno vreme je bilo sve u redu...e sada,posle par meseci mi se deshavalo da me na mestima gde sam imala najgore kraste i otoke u toku infekcije zasvrbi i da mi se tu pojave bubuljice i male krastice...namazem neven i za dan-dva one nestanu...i tako na par meseci,recimo kada se menja vreme pa mi koza postane suvlja,to mi se desi ali brzo prodje...
Medjutim....deshava se josh beshto,zbog chega i pishem sada ovaj post....osetim kako me boli unutra,znachi kao da me boli sama kost na tom mestu...(iznad chlanaka),bude to onako sevajuci kratak bol,kao reuma...i to isto se deshava kada se menja vreme(pre kishe najcheshce),boli malo i prodje...pa posle nekog vremena ponovo,pa ponovo prodje...inache,to mesto odnosno koza na tom mestu mi je i u toku tih bolova sasvim chista,bez bubuljica ili bilo chega slichnog...pa sam htela da vas pitam koliko je to strasno....treba li neshto da preduzimam...?
Naravno,posle gentamicina i raznih masti infekcija je nestala....i jedno vreme je bilo sve u redu...e sada,posle par meseci mi se deshavalo da me na mestima gde sam imala najgore kraste i otoke u toku infekcije zasvrbi i da mi se tu pojave bubuljice i male krastice...namazem neven i za dan-dva one nestanu...i tako na par meseci,recimo kada se menja vreme pa mi koza postane suvlja,to mi se desi ali brzo prodje...
Medjutim....deshava se josh beshto,zbog chega i pishem sada ovaj post....osetim kako me boli unutra,znachi kao da me boli sama kost na tom mestu...(iznad chlanaka),bude to onako sevajuci kratak bol,kao reuma...i to isto se deshava kada se menja vreme(pre kishe najcheshce),boli malo i prodje...pa posle nekog vremena ponovo,pa ponovo prodje...inache,to mesto odnosno koza na tom mestu mi je i u toku tih bolova sasvim chista,bez bubuljica ili bilo chega slichnog...pa sam htela da vas pitam koliko je to strasno....treba li neshto da preduzimam...?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 02, 2012 5:37 pm
Re: STAFILOKOKE
Molim Vas, imm strasan problem sa kojim se borim vec godinu dana. ukratko cu Vam ga izloziti , pa ako ima neko da ima slican problem, a da ga je resio, neka mi se javi. Pre godinu dana dobila sam infekciju na dojci. uz jake bolove, otok i upalu koze dela dojke, otisla sam na onkologiju. tamo su mi napravili inciziju, tj.secnuli na tom mestu da bi istisnuli nakupljeni gnoj. U brisu uzorka koji je radjen, izolovana je bakterija Proteus Mirabilis. od tada , do dana danasnjeg sve je gore i gore. U proseku odlazim na onkologiju jednom mesecno i svaki put mi to otvaraju, cede i ispiraju. Da i ne govorim o tome koliko je bolno i da uglavnom doktor to radi pod lokalnom. Taman kad novootvorena rana treba da zaraste, gnoj se sakupi i doktor mora opet da ga otvori. Operaciju mi ne preporucuje jer, kako on kaze , velika je verovatnoca da ce se navratiti i po operaciji. Molim Vas, ako neko zna nesto o ovome, neka mi se javi.