Opadanje kose - prvi put pisem pomozite

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Tango
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 16, 2013 2:19 pm

Re: Opadanje kose - prvi put pisem pomozite

Post od Tango »

U poslednje vrijeme na prostoru BiH i RS-a pojavio se takozvani Sistem Aktiv preparat za ubrzani rast kose.
Prekrili su flajerima sve haustore i kafice, na kojima pozivaju na besplatan pregled vlasista u ''Moja Apoteka'' ciji je vlasnik Ranko Skrbic. I naravno tamo vas ceka doktor sa ful opremom koja nicemu ne sluzi, palamudi vam 5 min. o vasem problemu, koji je ustvari isti za sve i preporuci gore navedeni kvazi-preparat koji morate koristiti u 3-4 terapije. Cijena jedne terapije iznosi oko 100km, nista cudno.
Doktor se navodno na kraju ogradi sa ''Nista ja ne obecavam, ali vrijedi pokusati'' :)
Nigdje na netu ne postoji ni najmanji podatak o ovom preparatu, koji se vjerovatno proizvodi u nekom selu nadomak Laktasa ili Aleksandrovca :) Pa zasto bi Vejn Runi placao 80.000 funti kad moze proci sa jedno 400-500 km?! Pa zato sto je zdravstveni sistem u BiH i RS-u jedno 20-tak godina ispred evropskog. :)))
Radi se o jos jednoj giga prevari spomenutog Ranka Skrbica, koji je nanio toliko stete zdravstvu i samom narodu sa ovih prostora, da zasluzuje svakodnevno kamenovanje, u najmanju ruku.
Tango
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 16, 2013 2:19 pm

Post od Tango »

I dok je ovaca za sisanje bice i luksuznih vila po Azurnoj obali!
ivanica81ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 24, 2013 1:56 pm

Post od ivanica81ns »

Bojanana napisao:Pozdrav svma
Moj problem je sledeci:
Skoro dve godine imam problem sa opadanjem kose. Kada dodirenem kozu glave osecam ostar bol kao da imam neku ranu na glavi. Medjutim vec posle par sekundi taj bol na tom mestu prestaje. Pa onda pipnem na drugom mestu i isto osetim taj bol pa opet prestane. Prosto zvuci neverovatno ali je tako. Kosa mi opada bez prestanka i pocinje da mi se vidi koza glave. Mlada kosa raste ali kad je povucem ona ispada. Probala sam razne preparate. Alpecin ( sampon i losion) Plantur 39 ( sampon i losion), i mnoge druge da ne nabrajam, zatim razne vitamine, MERC, FITOVAL, NAIL AND HAERS itd. razne preparate koje sam sama pravila od biljaka. Krvna slika mi je uredu, gvozdje je 35, hormaonalni status uredu, nisam pod stresom. Imam 36 godina. Radila sam mikroskopskipregle, bakterioloski, i sve je uredu. Dali postoji ikakva dijagnoza za moj proble. Lekari kod kojih sam bila nisu dali nikakvu dijagnozu sem tih preparata koje sam pila i koji mi nisu pomoglu.
Molim vas za pomoc
Unapred zahvalna

Draga Bojana, iz ličnog iskusva ti mogu preporučiti bio konopljino ulje. Ja sam ga koristila za problem kože na licu i uspela da ga rešim. Nisam ni bila svesna koliko mi kosa opada dok nije prestala! Ulje sam nastavila da pijem preventivno (to je jestivo ulje naravno i koristi se kao dodatak ishrani) i čvrsto sam ubeđena da je ono sprečilo opadanje kose. Imala sam veoma stresne trenutke u životu za ovo malo godina (32) i opadanje kose sam povezivala sa tim, što verovatno i jeste uzročnik.
Probaj, ne može ti škoditi!
pozz
MarkoM93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 23, 2013 3:47 pm

Post od MarkoM93 »

Volio bih da mi neko strucno odgovori ...

Imam 20 godina ,i primijetio sam da imam blage zaliske i svi mi kazu da je to urodjeno i da umisljam ,ali ja ne mislim tako...Cak sam bio kod doktora ,dermatologa koji je jako cijenjen u bivsoj Jugoslaviji ,covjek se bukvalno nasalio sa mnom, samo sto mi nije rekao da izadjem iz ordinacije , rekao mi je da ne vidi nikakve promjene na kozi/kosi, da imam urodjene zaliske i sl. iako ja sa strane ,onamo sa lijeve i desne strane slepocnica vidim drugaciji kvalitet kose ,da li je to normalno? I volio bih da mi odgovorite koja je vjerovatnoca da ja ostanem bez kose ako mi je ujak celav , a stricevi i svi sa tatine strane nemaju problem sa tim ,cak imaju jako kvalitetne kose.I da li se moze reci da sam ja prosao te godine od kad nastupa nasledna celavost ,jer ja vidim neke moje drugove i kolege ,cak i mladje od mene koji gube kosu i imaju jakooo izrazene zaliske?

Srdacno!
afka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 23, 2013 7:35 pm

Post od afka »

Barbam napisao:Zoksi,
Kontaktirao sam Vlastimira i poslao mi je čaj, ali ne i uputstvo. Na moj E-mail više ne odgovara. Možeš li, molim te pojasniti kako se ovo sredstvo koristi. Unaprijed hvala.
pozdrav,
molim vas ako mozete mi poslati broj telefona od Vlastimir jer se ne javlja ne Sait
moj mail je [email protected]
hvala vam unaprijed
Ljubav-Vera-Nada
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 17, 2013 12:32 am

Post od Ljubav-Vera-Nada »

Protiv opadanja pomaze nirel sampon. Postoji i nirel losion. I nisu uopste skupi, ja sam samo sampon koristila zato sto mi je kosa samo po malo opadala od koriscenja gela i laka za kosu. Od kad sam ga koristila kosa je dosta bujnija. Sve zavisi koji su razlozi opadanja kose. Meni je opadala od preteranog koriscenja gela i laka za kosu.
sake
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2014 6:11 pm

Post od sake »

i meni opada kosa sta da radim da li mogu spreciti i doci do nove kose hvala vam
sake
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 15, 2014 6:11 pm

Post od sake »

Postovani drugovi i drugarice,imam problema sa opadanjem kose,kosa postepeno opada ali sve manje i manje je ima,i zato vidim da cu ostati celav,pa bih vas zamolijo u koliko moizete da mi pomognete da sprecim opadanje kose,i da li je moguce doci do novi rast kose.Hvala vam unapred na odgovoru,ja sam citao ovde neke komentare ali sada neznam koliko je to istina za ovaj melem sto se pominje,daj boze da je to istina hvala vam :)
snjbbc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 04, 2014 1:30 pm

Post od snjbbc »

sake napisao:Postovani drugovi i drugarice,imam problema sa opadanjem kose,kosa postepeno opada ali sve manje i manje je ima,i zato vidim da cu ostati celav,pa bih vas zamolijo u koliko moizete da mi pomognete da sprecim opadanje kose,i da li je moguce doci do novi rast kose.Hvala vam unapred na odgovoru,ja sam citao ovde neke komentare ali sada neznam koliko je to istina za ovaj melem sto se pominje,daj boze da je to istina hvala vam :)
Prije jedno sedam-osam godina imala sam problem sa opadanjem kose, koji sam, ni manje ni vise,sama uzrokovala. Odlucila sam da promjenim boju kose tj. da predjem u plavo, tako da sam u roku od dva dana blansom tretirala kosu dva puta. Rezultat - katastrofalno opadanje kose. Cesljanje je bilo nocna mora, pramen sam mogla da izvucem bez imalo muke. Sreca je samo sto imam jako gustu kosu, pa se nije sve to toliko primjetilo. Elem, ono sto je mene spaslo je sampon Fitoval ( ja se iskreno nadam da jos taj sampon postoji), koji mi je preporucio prijatelj koji je imao problem sa opadanjem kose. Sampon sam kupila u apoteci i bocica je bila tamno crvene boje (bordo). Posle drugog- treceg pranje primjetis razliku. Kosa manje opada i jaca je. Ja sam potrosila dvije bocice, vise kao osiguranje, nego sto mi je stvarno trebalo. Jeste da je bio malo skuplji nego obicni sampon, ali meni se isplatilo i pomoglo mi je(posle toliko godina jos pamtim naziv :)) Nisam bas sigurna da li pospjesuje rast kose, ali da sprijecava opadanje to da.
Bojanana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 24, 2011 6:51 pm

Post od Bojanana »

ivanica81ns napisao:
Moj problem je sledeci:
Skoro dve godine imam problem sa opadanjem kose. Kada dodirenem kozu glave osecam ostar bol kao da imam neku ranu na glavi. Medjutim vec posle par sekundi taj bol na tom mestu prestaje. Pa onda pipnem na drugom mestu i isto osetim taj bol pa opet prestane. Prosto zvuci neverovatno ali je tako. Kosa mi opada bez prestanka i pocinje da mi se vidi koza glave. Mlada kosa raste ali kad je povucem ona ispada. Probala sam razne preparate. Alpecin ( sampon i losion) Plantur 39 ( sampon i losion), i mnoge druge da ne nabrajam, zatim razne vitamine, MERC, FITOVAL, NAIL AND HAERS itd. razne preparate koje sam sama pravila od biljaka. Krvna slika mi je uredu, gvozdje je 35, hormaonalni status uredu, nisam pod stresom. Imam 36 godina. Radila sam mikroskopskipregle, bakterioloski, i sve je uredu. Dali postoji ikakva dijagnoza za moj proble. Lekari kod kojih sam bila nisu dali nikakvu dijagnozu sem tih preparata koje sam pila i koji mi nisu pomoglu.
Molim vas za pomoc
Unapred zahvalna

Draga Bojana, iz ličnog iskusva ti mogu preporučiti bio konopljino ulje. Ja sam ga koristila za problem kože na licu i uspela da ga rešim. Nisam ni bila svesna koliko mi kosa opada dok nije prestala! Ulje sam nastavila da pijem preventivno (to je jestivo ulje naravno i koristi se kao dodatak ishrani) i čvrsto sam ubeđena da je ono sprečilo opadanje kose. Imala sam veoma stresne trenutke u životu za ovo malo godina (32) i opadanje kose sam povezivala sa tim, što verovatno i jeste uzročnik.
pozz

Ajde probacu i to pa javljam dali ce prestati....unapred hvala
Bojanana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 24, 2011 6:51 pm

Post od Bojanana »

ivanica81ns napisao:
Moj problem je sledeci:
Molim vas za pomoc
Unapred zahvalna

pozz
Draga Ivanice....probacu i to pa javljam dali je prestalo opadanje....daj boze :D
David 011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2014 2:08 pm

Post od David 011 »

Dobro veče,
Od svojih rođaka sam čuo da su koristili proizvod firme Natrol ( Skin Hair Nails ).
Kažu da je to proverena stvar. Pronašao sam u Beogradu, ima ga na više mesta, u radnjama sa suplementima za trening...
Koristiću ga, pa ću javiti ako ima pomaka.
Srdačan pozdrav,
David
MarioKI
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 16, 2011 11:05 pm

Post od MarioKI »

Preporucujem da procitajte tekstove na
http://www.dermoskop.com
tamo ima dosta korisnih informacija. cisto da se informisete. Nisu nikakve reklame, prodaje u pitanju tako da ne morate da se brinete, samo tekstovi jednog decka koji je u slicnoj situaciji kao i mi. On vodi dnevnik sta pomaze-sta ne.
Mimitza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 13, 2010 4:11 am

Post od Mimitza »

Pozdrav svima,
Evo i ja da da podelim sa vama svoje iskustvo.
Opadala mi je kosa bas puno, i rece meni prijateljica za KOSOLID sampon i losion protiv opadanja kose. Preparati su 100 % biljnog sastava, radjeni po receptima starih fruskogorskih travara.
I tako krenem ja da koristim... posle mesec dana se smanjilo opadanje, da bi se za par meseci skroz zaustavilo. Ja sam prezadovoljnaaaaaa .
Nisu mnogo skupi, imaju neku akcoju, 2 flasice losiona su 2100 dinara, biljni sampon im je super, kosta 890 dinara, i traje. Eto, to su cene od par meseci, pa vi proverite na njihovom sajtu www.kosolid.rs.
Srecno i javite utiske !
Odgovori