Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
vec duze vreme koristim losion D i BP+E gel i otkako ga koristim lice mi je masnije.
kada se umijem i namazem losion i bp+e koza mi je skroz suva ali posle nekih sat-dva koza pocne da se masti vremenom sve vise i vise.posle nekih 3-4 sata koza mi je totalno masna i sija se kao da sam stavio kilo kreme.zasto se to desava i kako mogu da se oslobodim toga???
Koliko dugo koristite? Možda ste predugo koristili BP+E pa ste isušili kožu. Kada se koža previše isuši, lojne žlezde pokušavaju da nadoknade loj, tako što više luče, pa se onda stvori začarani krug. Losion D možete koristiti neograničeno dugo, ali morate koristiti preko dana negi lagani krem ili gel za vlaženje kože.
koristim losion i bp+e od februara.kada prestanem da koristim bp+e bubuljice pocnu da mi izlaze opet pa sam ga relativno neprestano koristio.koju kremu mi preporucujete ali da mi se nesija koza previse od nje jel mi onda isto dodje kao da mi je koza masna.e i jos jedno pitanje ako nije problem.na licu su mi ostale crvene tackice na mestima gde su mi bile bubuljice,nisu mnogo velike ali ih ima dosta,sta bih trebao da koristim da mi nestanu,ako je to uopste moguce?
Kako kod koga. Ako se radi o aknama u pubertetu i ako na licu ima i komedona, bez komedoekspresije ili tretmana enzimima, ne mozemo samo lokalnom terapijom izleciti akne a i dobro je za kozmeticare, jer bi u suprotnom pola njih ostalo bez posla
Crvene tackice i oziljci mogu da se uklone voćnim kiselinama, ali te tretmane treba odložiti do jeseni, jer se ne rade u sunčanom periodu.
Smislicu nesto od cega lice nece da se sija, pa cu poslati odgovor.
Pozdrav!
ja imam papule i pustule a nemam komedona ali mi se lice pogorsa kad prestanem da koristim preparate jel to nenormalno?
bas me nervira, kad mi se ovako cudno nesto desava, evo bas juce mi izasle 3 bubuljice na donjoj strani obraza a sto je cudno na istom mestu i na drugom obrazu su mi izasle 2 bubuljice,potpuno simetricno kako je to debilno ajde razumem da sam nesto iritirao kozu ali pipnuo lice nisam a ono opet izlaze i to na istim mestima na oba obraza
Zdravo Snoopy,
sacekaj jos godinicu-dve (najvise) da ti se izbalansiraju hormoni i tada ce verovatno tvoje muke sa bubuljicama prestati. Nastavi sa koriscenjem terapije, lice umivaj mlakom vodom i sapunom (ako ti odgovara) i mozda ne bi bilo lose da odes jednom mesecno na higijenski tretman kod kozmeticara. To sto ti se desava nije ni nenormalno ni debilno! U tvojim godinama, na kozi mog lica nije bilo polja zdrave koze, sve je bilo preplavljeno miteserima i gnojanicama. To se oko 20-e godine potpuno smirilo, uz adekvatnu terapiju i redovnu posetu kozmeticaru. Eto, ako ti je to za utehu, onda je dobro.
pa u jednu ruku i jeste,ali u drugu i nije bas
jos malo punim 19 pa mi je ostalo jos malo do dvadeset
nego jel postoji neka krema od koje se koza ne sija???da bar do dvadesete ne sijam kao sijalica
Postoje takve kreme. Obicno u sebi sadrze, pored ostalih supstanci, i glinu, koja upija masnocu. Moram samo da vidim koji brend ima takav preparat pa cu ti javiti. Pozdrav!
Nivea ima krem koji upija višak masnoće, ali ne znam efekte.
Japanski brend Annayake ima ODLIČAN fluid koji upija višak masnoće. Sadrži glinu, pa moraš da vodiš računa da ne presušiš kožu! Jedini problem može da bude cena, mislim da jedna bočica košta oko 25-30 eur-a, ali traje više od pola godine, jer se malo troši. Eto Snoopy, nadam se da si dobio toliko željeni odgovor i da se više nećeš sijati! Srećno!