Masna koža lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

snoopy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:55 pm

Post od snoopy »

hvala na pomoci, i ja se nadam da se vise necu sijati :)
a dali znate dali mozda ima negde da se kupe neutrogenine kreme kod nas,posto sam imao vec jednu koju su mi poslali iz amerike koja mi je bila odlicna,na njoj je pisalo no oil i pislao je da se koza ne sija od nje,i stvarno se nije sijala a koza mi nije bila suva uopste.a i jeftinija je od te japanske?
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Masna koža

Post od mr ph. Silvio »

Ovde postoji jedna firma koja uvozi Neutrogenu, ali mislim da imaju samo krem za ruke i nesto za negu tela. Ipak ćeš morati iz Amerike... :(
stankostanko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 05, 2005 2:54 am

Re: Masna koža

Post od stankostanko »

Kada se koža previše isuši, lojne žlezde pokušavaju da nadoknade loj, tako što više luče, pa se onda stvori začarani krug. Da li se rad lojnih zlezdi regulise posle odredjenog vremena sam od sebe? Kako trajno resiti problem povecanog lucenja loja?
lenaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 2:37 pm

pomazite

Post od lenaa »

imam dosta masnu kozu. usled toga pojavili su mi se i mitiseri oko nosa a sada na predelu brade i cela.ne koristim nista jer se plasim sem lorealove trake za nos protiv mitisera ali slabo mi deluju.da li znate postoji li neka krema protiv mitisera ili drugaciji bolji nacin.hitno!!!!!!! vec postajem nervozna
mr ph. Silvio
Saradnik

Miteseri

Post od mr ph. Silvio »

Od Lorealovih flastera vajde nema. Koliko imate godina?
Pomoglo bi, sasvim sigurno, više stvari: tretman enzimima, higijenski tretman kod kozmetičara, tretinoin (ali sada kreće sunčani period, pa se izbegava). Razmislite pa se javite.
stankostanko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 05, 2005 2:54 am

Re: Masna koža

Post od stankostanko »

Kada se koža previše isuši, lojne žlezde pokušavaju da nadoknade loj, tako što više luče, pa se onda stvori začarani krug. Da li se rad lojnih zlezdi regulise posle odredjenog vremena sam od sebe? Kako trajno resiti problem povecanog lucenja loja?
mr ph. Silvio
Saradnik

Masna koža

Post od mr ph. Silvio »

Tako trajnog rešenja nema. Lučenje loja zavisi od hormona, emocionalnih faktora, okruženja i drugih . Adekvatna nega može pomoći da se reguliše izličivanje loja (tretman u kozmetičkom salonu i preparati za kućnu negu).
Bane_24
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 12:48 am

Post od Bane_24 »

Koju kremu ima Nivea za upijanje masnoce?
Jel li imaju Uriage i Vichy takve kreme?
mr ph. Silvio
Saradnik

Masna koža

Post od mr ph. Silvio »

Tačan naziv Niveinog proizvoda ne znam. Piše na preparatu (fluidu) da upija višak masnoće i sjaja.
Uriage nema takav preparat.
Vichy ima. Preparat se zove Termal S mat.
lenaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 25, 2005 2:37 pm

hvala

Post od lenaa »

Hvala na savetu nadam se da ce mi pomoci.Zivim u mestu gde nema kozmeticara ili to ne rade pa vas molim da mi kazete sta mogu sama uciniti. Imala sam mitisere i pre dve god. ali ne u ovolikom broju.Cistim kozu jonsonovim preparatima ali mi ne pomazu.Slabo sam upucena u ovo pa vas molim da mi objasnite sta i kako. Imam 23 god. Unapred zahvalna.
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Gledajte da negde posetite dobrog kozmetičara.
snoopy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:55 pm

Post od snoopy »

imam jos jedno pitanje :-?
skoro su mi izasle sitne bubuljice po nosu na nosu i na celu pa me zanima zbog cega?da nije zbog preteranog mascenja koze.ja bar tako mislim posto mi je na tim mestima najmasnija koza.izvinjavam se sto smaram :(
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

U nastanku akni vazna je i kolicina loja koja se proizvodi ali je najvaznije stvaranje cepa u izvodnom kanalu lojne zlezde
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
neli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 30, 2005 12:37 am

Post od neli »

Za otklanjanje suvisnog sjaja lica, mogu da preporucim Garinier Pure kremu sa glinom. Nije skupa, a ima odlican efekat.
kasijana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 11:09 am

Post od kasijana »

Da li ulje cajnog drveta stvarno moze pomoci u terapiji bubuljica?
Odgovori