Make up uz kaficu ;)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

arwena napisao:hm... nenno, ako ti je površina kože ravna, tj. mitiseri i komedoni su unutra, ne bi trebalo da ostaju fleke posle ceđenja, bar ja imam takvo iskustvo. kada se baš unakazim, fleke ostanu samo tamo gde su komedoni već izašli na površinu i vide se kao neke kvržice.
arwena, kao neko ko od 2003. mnooogo vremena dnevno provodi u borbi za zdravu kožu (što izmedju ostalog, podrazumeva i položaj ispred ogledala :D ) u početku sam i te kako vodila računa da moj "ručni rad" bude izveden uz sve neophodne pripreme, kao što su skinuta šminka, očišćeno i napareno lice, smirenost, 8) entuzijazam itd. Kako je vreme odmicalo, tu radnju "privremenog uništavanja" zarad čistih pora sam morala sve češće da ponavljam, a živci su mi postajali sve tanji, a ja sve grublja prema mom jadnom licu. :-? Videvši da je vrag odneo šalu, krenula sam na "profesionalno" čišćenje u salon sa "zvučnim imenom"... otišla par puta, pukla pare i dobila gori krajnji efekat nego kad to radim sama. Tada sam rekla veliko NE za svaki dalji odlazak na klasični tretman u (bilo koji) salon.

Podrazumeva se da sam nastavila sa čišćenjem pora u domaćoj radinosti. Hiljadu puta mi se desilo da dodjem odspolja, i dok perem ruke posmatram lice na neonskom svetlu koje je još pod šminkom i puderom i krenem da ga demoliram bez ikakve pripreme. To je svega par minuta "posla", i nekada mi se čini kao da sam hipnotisana dok to radim i kad završim samodestrukciju i vidim šta sam uradila, dodje mi da bacim bombu na samu sebe. :-?

Generalno, pre oko 4 godine kad mi se dogodio hormonalni haos i sve se to odrazilo na kožu, lice mi je bilo "mila majka" u odnosu na ovo stanje sada. A tada mi se činilo da neću da "preživim" to što me snašlo. Obilazila sam do besvesti beogradske dermatologe i slepo slušala njihove instrukcije, verujući da nešto mora da upali. Onda sam otkrila ovaj forum, i ne postoji krema, gel, losion, maska koju je neko ovde preporuičo a da je nisam isprobala. Bez ikakvog trajnog uspeha. A upravo su me najviše uništila sva ta agresivno-abrazivna sredstva i do te mere su mi istanjila kožu i učinila je osetljivom, da koliko god ja bila nežna dok se kopam, mora da ostane pripremeno crvenilo. Kad često "čistiš" pore kao što ja činim, neminovne su posledice u vidu izmaltretirane kože...ne mogu da kažem da mi ostaju klasične fleke posle kopanja, ali definitivno sam mu ukinula prirodnu moć regeneracije.

Vreme je da malo iskuliram i da se okrenem prirodi. :-?
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

@tara_bg....Skinoren imas u skoro svakoj apoteci...a proizvodjac je Shering...kosta oko 750 din....I to je u stvari lek,a ne obicna krema...:)
tara-bg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 10:12 pm

Post od tara-bg »

Hvala Ana :)
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Puder Vichy Normateint ima potpuno identičnu teksturu (Andjelin izraz :D) kao i krema Vichy Normaderm, čak je i miris isti.

Pokupila sam ovih dana 3 testera, nadajući se nekoj normalnoj nijansi, :o gde god sam ušla da tražim dali su mi uz osmeh, većina apoteka koja ih ima istakla je ogroman reklamni plakat ovog pudera u izlog, samo budite dovoljno šarmantne kad ga tražite - i ne može da omane :)
Danas sam ga ceo dan držala na licu, i iskreno, uopste mi ne svidja kako čuči na koži, suviše je suv, lice deluje dehidrirano kao i kod Normaderma, iako se ispod stavi dnevna krema kao podloga, bar je to moje iskustvo.
Definitvno, ne želim Normateint da imam u kolekciji.
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

Imam jedno pitanjce za devojke koje koriste Revlonov Color Stay Soft Flex....

Da li vama na bocici uopste pise rok upotrebe???:(

Posto sam ja tek skapirala sada da ga na mojoj bocici uopste nema,i razmisljam kako je moguce da Revlon pise samo na nalepnici koju mogu i ja da nalepim a nigde na bocici....

Nesto sam se sad skroz istripovala u vezi njega:(
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Nema potrebe za tripovanjem (bar se nadam :D ), ja sam isto imala dilemu kad sam tražila da kupim ColorStay pre 6 meseci, jer ga nigde po gradu zvanično nije bilo, tačnije, nisu imali zvanične distributere više od godinu dana. Samo na jednom mestu u gradu sam uspela da ga nadjem, u podzemnom prolazu na Terazijama.

E onda je Revlon opet ušao na velika vrata u Srbiju putem firme ITM Group kao generalnog zastupnika, krenula je pompezna reklama za puder po svim ženskim časopisima...i verujem da su sada proširili prodajni lanac...
Andjela kaže da ih ima na OTC-u i u Piramidi i ne verujem da bi smeli toliko da rizikuju da prodaju fuš.
Relax 8)
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

Pa i ja sam ga kupila pre 2 meseca i to bas u prolazu..parfimerija Tref...

Nego juce sam slucajno uzela bocicu kad vidim nigde datuma nema...!

A i cudno mi je opet da na bocici bar ne pise onaj serijski br ili sta vec to bese...na dnu pakovanja?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Leleeeeee Ana kako su ti uvalili neki falsifikat. :o Sad si gotova! :-? Ko zna sta su tu stavili :D Salim se, trebalo bi da ti pise, pogledaj dobro na onoj etiketi koja je zalepljena na bocicu, ispod datuma proizvodnje MORA da pise i rok trajanja, uglavnom je to 3 godine. Ja sam ga kupila u "Marini' , i na njemu je sve regularno. Hajde pogledaj jos jedanput, da ne bude ono ' u strahu su velike oci' .
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

nenno, sto se tice Normateinta, barem sada znas da nije bas tako kako ga reklamiraju. Cudno za Vichy, oni bas retko omanu, ispada da je Revlonov Color Stay daleko bolji za masnu kozu. Ako nista, ides sad po sistemu eliminacije.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Moja trenutna isušenost lica je prouzrokovana ovom jačom Exfoliac kremom sa 15% kiselina. Jaka je i agresivna, i lice mi se non stop ljušti već 3 dana. Mada to jeste svrha, da se koža regeneriše. Ali ona varijanta sa 10% kiselina je neuporedivo bolja, ni jednog trenutka nisam imala bilo kakvu iritaciju tokom 2 meseca.

Možda zato moj utisak o Vichy Normateintu nije pozitivan, jer dok ne prestanem da se ljuštim, bilo koji puder ne stoji onako kako treba.
Ono što poslednjih dana mažem za isušenost je Pantenol tečnost, prava stvar, navlaži lice i smiri ga, a uopšte ne masti, toplo ga preporučujem svima.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Dajte,zenske,ne nervirajte se ni za sta.Lepe ste takve kakve ste.
Unesite malo optimizma u svoje zivote,mislite pozitivno.
I naucite da cenite sebe i svoj izgled,jer ako toga nema ne ocekujte ni da vas drugi vole.

Nenna,skini se s tog ogledala,zadavicu te.

I tesite se time da kako nam je sve ovo doslo na lice tako ce i otici.Dakle,samo!!!!!!!!!

Sve najbolje.
Pozz
Jelena83
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 17, 2006 11:17 am

Post od Jelena83 »

Meni je ova Deline tonirana krema super.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Ja sam pocela da eksperimentisem kao nenna i pomesala sam malo mog Clinique pudera sa Deline toniranom (mini proba) . Clinique ima fantasticnu pokrivnu moc ali mi je za mrvicu suvlji. Kada se njemu doda malo Deline tonirane koja je hidratantna, dobije se super kombinacija:)

Slazem se za Deline Jelena, i mislim da se polako opet vraca na velika vrata. Jedno vreme ga je potisnula Nivea, ali sada se mnogi vracaju njoj a oni koji su je prvi put probali su stvarno zadovoljni. Da ne spominjem smesnu cenu od 320 dinara.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

bobo001 napisao:Dajte,zenske,ne nervirajte se ni za sta.Lepe ste takve kakve ste.
Unesite malo optimizma u svoje zivote,mislite pozitivno.
I naucite da cenite sebe i svoj izgled,jer ako toga nema ne ocekujte ni da vas drugi vole.

Nenna,skini se s tog ogledala,zadavicu te.

I tesite se time da kako nam je sve ovo doslo na lice tako ce i otici.Dakle,samo!!!!!!!!!

Sve najbolje.
Pozz
Bobo majstore! Znaju zenske da su lepe, ali hoce da budu jos lepse ali lepo je sto zelis da budes podrska. Sedi da popijes koju kaficu sa nama. Sa secerom , bez secera, nes, kapucino...biraj:)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

A pa da nenno, sad stvarno nece valjati da bilo sta stavis na lice, ne samo zbog estetskog izgleda, nego prosto nije ni dobro da stavljas puder ako ti je koza trenutno u tom stanju. Smiri to pa kreni dalje u potragu:)
Odgovori