Kontraceptivne pilule i akne
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
Milica-milica
meni je ginekolog dao diane bas zbog bubuljica,nemam ciste...
od njih mi je lice bilo gore,sve same tvrde potkozne fuj,jedva sam ih se resila,tako da ne mora da znaci da ce svako pomoci,ipak je u njima konjska doza hormona,postoje i druge koje se spominju da su za bubuljice,jeanine ili yasmin....
ali nista bez ginekologa ili dermatologa,najbolje je utvrditi pravi razlog nego napamet piti.
meni je ginekolog dao diane bas zbog bubuljica,nemam ciste...
od njih mi je lice bilo gore,sve same tvrde potkozne fuj,jedva sam ih se resila,tako da ne mora da znaci da ce svako pomoci,ipak je u njima konjska doza hormona,postoje i druge koje se spominju da su za bubuljice,jeanine ili yasmin....
ali nista bez ginekologa ili dermatologa,najbolje je utvrditi pravi razlog nego napamet piti.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 2:49 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Zao mi je sto se kod tebe chocoladice nije desilo isto sto i kod mene.
Bez sumnje treba biti pod kontrolom lekara.
Svaki organizam je prica za sebe. Treba pokusati u svakom slucaju, ako ne ide prestati, pa traziti nesto drugo. I ja bih da mi nije Diane pomogla, trazila nesto drugo i ne treba sprecavati druge da traze spas sebi.
Bez sumnje treba biti pod kontrolom lekara.
Svaki organizam je prica za sebe. Treba pokusati u svakom slucaju, ako ne ide prestati, pa traziti nesto drugo. I ja bih da mi nije Diane pomogla, trazila nesto drugo i ne treba sprecavati druge da traze spas sebi.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm
daju ih i dermatolozi kao terapiju za akne,mada su one za policistice jajnike,i mnogi ginekolozi ih daju kao kontracepciju bez obzira da li imas akne ili ne.
dr. mi ih je dao bas radi bubuljica nadajuci se da ce da pomognu medjutim nista.tako da sam se *bacila* trazeci druge metode i napravila sam mali pomak....
kupila sam garnier pure gel za umivanje sa onim granulicama i kremu,navece mazem na lice propolis kapi...

dr. mi ih je dao bas radi bubuljica nadajuci se da ce da pomognu medjutim nista.tako da sam se *bacila* trazeci druge metode i napravila sam mali pomak....
kupila sam garnier pure gel za umivanje sa onim granulicama i kremu,navece mazem na lice propolis kapi...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 27, 2007 11:51 am
Veoma je vazno da su hormoni preporuka lekara.Ja sam pobedila neizlecivu bolest mikroginonom.Cak mogu i da izguram jos jednu trudnocu(mada su mi neki lekai rekli da je to nemoguce,a sad se cude)Samo je vazno ne zezati se sa terapijom,piti mesec,dva,pa stati,i tako. Nisu te pilule kao nekad,sa velikom dozom hormona,pa da izazovu gojaznost,promenu raspolozenja,masnocu koze,akne i sl. Mom licu su pomogle,ciklus mi je odredjen u dan(sto ranije nijje bio slucaj)i nemam vise one dosadne neposnosljive bolove.Procitaj letke o svakim pilulama,pa uz savet ginekologa to resavaj. srecno.
jos samo nesto:ako bi pila hemiju samo zbog akni i slicnih problema,hajde prvo probaj najobicniji piling sapun Bozen (on je oko 200 din) a traje vise od pola godine.Cisti kozu fantasticno,uz njega ti ne treba nista drugo za ciscenje koze,cak ni za skidanje sminke(sem sa ociju,naravno).U pocetku ga koristi svako vece,a nakon par dana,kad vidis da ti se lice ocistilo (a to ide brzo) onda svako drugo ili trece vece.Probaj,pa javi koliko si zadovoljna,jer znam da hoces.
PS:posle sapuna uzmi blagu hidratantnu kremu(mrvicu)na mokro lice,pa utrljaj.Veruj mi,ovaj sistem je cudo.
veliki pozdrav
jos samo nesto:ako bi pila hemiju samo zbog akni i slicnih problema,hajde prvo probaj najobicniji piling sapun Bozen (on je oko 200 din) a traje vise od pola godine.Cisti kozu fantasticno,uz njega ti ne treba nista drugo za ciscenje koze,cak ni za skidanje sminke(sem sa ociju,naravno).U pocetku ga koristi svako vece,a nakon par dana,kad vidis da ti se lice ocistilo (a to ide brzo) onda svako drugo ili trece vece.Probaj,pa javi koliko si zadovoljna,jer znam da hoces.
PS:posle sapuna uzmi blagu hidratantnu kremu(mrvicu)na mokro lice,pa utrljaj.Veruj mi,ovaj sistem je cudo.
veliki pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 14, 2007 1:43 pm
Imam povećan nivo testosterona (+ 0,1 iznad gornje granice) i jedna policistični jajnik. I akne koje nisam u stanju da izlečim od puberteta a imam 32g. Upravo počinjem drugu kutiju Diane 35. Ne znam kako ću to preziveti jer me je prva urnisala depresijom i glavoboljama koje su trajale po par dana. Nisam migrenozni tip i nisam depresivac niti sam sklona menjanju raspolozenja, ljudi koji me poznaju obično me opisuju kao ravnu liniju kada se radi o emocionalnosti, a ovo me je pretvorilo u zver. i DA NE ZABORAVI APSOLUTNO NEMAM ZELJU ZA SEXOM.
Prijavila sam ovo ginekologu, kaze da bi trebalo da me prodje posle par meseci.
Lice mi deluje dosta bolje ali sam i na tretinoinu i Calenduli po savetu kozmetičarke kod koje se lečim u Fenixu...
Prijavila sam ovo ginekologu, kaze da bi trebalo da me prodje posle par meseci.
Lice mi deluje dosta bolje ali sam i na tretinoinu i Calenduli po savetu kozmetičarke kod koje se lečim u Fenixu...

Ja evo pijem 4. kutiju Jeanine pilula. Do ginekologa sam otisla u cilju dobijanja saveta za njihovo koriscenja zbog problema sa kozom, a on je konstatovao da imam ne ciste, vec samo tendenciju pojave cista na jajnicima i da bi koriscenje pilula bilo idealno resenje.
Vec posle 2. kutije rezultati su bili drasticni. Inace imam bas svetao ten i svaka i najmanja promena na licu mi se primecivala. Sada mi je lice savrseno, nikada nisam mogla da ocekujem ovakve rezultate. Prezadovoljna sam.
Vec posle 2. kutije rezultati su bili drasticni. Inace imam bas svetao ten i svaka i najmanja promena na licu mi se primecivala. Sada mi je lice savrseno, nikada nisam mogla da ocekujem ovakve rezultate. Prezadovoljna sam.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 06, 2008 6:33 pm
Ja sam pila diane skoro 2 godine i prva 2 meseca nije bilo velikog poboljsanja,ali mi se posle toga lice dosta popravilo.Naravno ova terapija nema nikakav uticaj na stare oziljke..Nazalost.Potrebno je strpljenje i to je dugotrajna terapija,ali pored koze ima i dobar uticaj na menstrualni ciklus-traje krace,ne boli 

Ja sam pocela sa Jeanine jer mi se lice unistilo poslednjih 3 meseca, pre nisam imala problema, takodje nemam ginekoloskih problema, vec samo neku malu cisticu na levom jajniku pa i iz tog razloga mi ginekolog dao ove pilule, jer misli da ce mi Diane biti jake..
skreno pijem drugu kutiju i ne vidim nikakvo poboljsanje cak sta vise izlaze mi i nove bubuljice, pisala sam i ginkeolozima na 21 dan sajtu i tvrde da od njih nikako ne izlaze bubuljice vec da je to zbog neadekvatne kozmetike.. i da sacekam sa tri popijene kutije i vidim efekat, ukoliko nema poboljsanja da se savetujem sa ginekologom i predjem na Diane...
Ja vec psihicki pucam zbog lica jer sam uvek imala prelepo a sad vise ne mogu ni da ga prekrijem korektorom..uzas... Ne znam ni kako skinuti posle sve oziljke koji ce ostati...
MOgao bi se neki doktor javiti na ovom forumu i dati adekvatan savet....
Pozdrav...
skreno pijem drugu kutiju i ne vidim nikakvo poboljsanje cak sta vise izlaze mi i nove bubuljice, pisala sam i ginkeolozima na 21 dan sajtu i tvrde da od njih nikako ne izlaze bubuljice vec da je to zbog neadekvatne kozmetike.. i da sacekam sa tri popijene kutije i vidim efekat, ukoliko nema poboljsanja da se savetujem sa ginekologom i predjem na Diane...
Ja vec psihicki pucam zbog lica jer sam uvek imala prelepo a sad vise ne mogu ni da ga prekrijem korektorom..uzas... Ne znam ni kako skinuti posle sve oziljke koji ce ostati...
Pozdrav...
Treba da se javis dermatologu, radi korigovanja terapije. Procitala sam sta uzimas i cini mi se da nije dovoljno. Ne moze ginekolog da ti leci akne.refresh napisao:Ja sam pocela sa Jeanine jer mi se lice unistilo poslednjih 3 meseca, pre nisam imala problema, takodje nemam ginekoloskih problema, vec samo neku malu cisticu na levom jajniku pa i iz tog razloga mi ginekolog dao ove pilule, jer misli da ce mi Diane biti jake..
Pozdrav...
Treba da se javis dermatologu, radi korigovanja terapije. Procitala sam sta uzimas i cini mi se da nije dovoljno. Ne moze ginekolog da ti leci akne.[/quote]
Dermatolog mi je rekao da je pametno sto pijem Jeanine i da efekat treba da se vidi posle tri meseca, pored toga mi je dao Differin gel koji jos nisam pocela da koristim jer ga cekam iz inostranstva da stigne, zatim Vichy Normaderm i Nivea power gel za umivanje...
Dermatolog mi je rekao da je pametno sto pijem Jeanine i da efekat treba da se vidi posle tri meseca, pored toga mi je dao Differin gel koji jos nisam pocela da koristim jer ga cekam iz inostranstva da stigne, zatim Vichy Normaderm i Nivea power gel za umivanje...
Dermatolog mi je rekao da je pametno sto pijem Jeanine i da efekat treba da se vidi posle tri meseca, pored toga mi je dao Differin gel koji jos nisam pocela da koristim jer ga cekam iz inostranstva da stigne, zatim Vichy Normaderm i Nivea power gel za umivanje...[/quote]refresh napisao:Treba da se javis dermatologu, radi korigovanja terapije. Procitala sam sta uzimas i cini mi se da nije dovoljno. Ne moze ginekolog da ti leci akne.
Mislim da bi efekat trebao da se vidi i ranije. Cini mi se da je tri meseca dugacak rok, i da ako izbijaju nove akne, onda mora da se promeni terapija
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 2:02 pm
Diana 35
koristila sam je, ginekolog mi je prepisao zbog hormonskog disbalansa i policistinih jajnika ( naravno one su na cistoj hormonskoj bazi radjene tablete), rezultati su bili vidljivi nakon mjesec dana, cista koza ma super, ali vec naredni mjesec koza je pocela da se isusuje, ne samo spolja, moje raspolozenje je bilo flegmaticno, nisam se ugojila sto je dobro ali jednostavno od mjesovite koze dogurala sam do izrazito suve, sto je najgore i sluzokoza mi se isusila tako da sam na kraju imala iziritiranu sluzokozu toliko da su mi i gacice iritirale kozu i sluzokozu. Pozalila sam se ginekologu ali je on rekao da koristim lubrikante. ponavljam moje raspolozenje bilo je: bezvoljna, nezainteresovana za bilo kakav "bliski kontakt" koji i nije bio moguc zbog suvoce koze. na svoju ruku sam ih prestala piti nakon 9 mjeseci i odmah poslije toga dobila veliku cistu na jajniku pa sam morala piti Dabroston (opet hormonske tablete) da bi se to saniralo, sve u svemu vise su mi odmogle nego pomogle.