Kontraceptivne pilule i akne
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni je bio preporucio derm. , a onda sam otisla kod ginekologa , da cujem njeno misljenje. Ona me je pregledala (nisam imala policisticne jajnike ) i rekla da mogu da pijem diane, bas mi ih je bila ISKRENO preporucila -kao , bas ce mi se popraviti lice i tome sl . Al' na zalost, meni nisu bile pomogle-al vidim mnogima pomazu.Iksa napisao:Opet ja, a jel vam doktor preporucio pilule ili ste ih uzele na svoju ruku?
Pozdrav!
ZNACI , obavezno vidi sa doktorom !!!!
pozzz
Da... i ja sam o njemu cula samo reci hvale, al, rekoh bolje da cujem od "korisnika". Na jednom predavanju iz ginekologije ga moj prof. tako ishvalio ( elem, studiram medicinu, al jos ne stigoh do tog ispita
) i naglasio da pauza mora da se pravi posle godinu dana uzimanja i to 3 meseca. Iskonsultovacu se pa vam se pridruzujem 

to da se mora praviti pauza poslije god dana kaze jedan, drugi da ne mora itd. evo na primjer, moja prijateljica i ja idemo u istu zdravstvenu ustanovu ali kod razlicitih ginekologa. i Njoj je njena dr rekla da mora praviti pauzu, a meni moja ne, zbog cega sam promijenila ljekara, i napravila pauzu od 3 mjeseca. KAd sam pred pocetak 'druge' ture otisla kod novog dr, koji je inace jako poznat ginekolog-hirurg, i rekla mu za to, covjek se zabezeknuo i rekao...ma kakva pauza?!?Ne treba praviti pauzu,naucno nije dokazano stetno djelovanje kod trajnog, besprekidnog uzimanja...
pa ti sad vidi ko je u pravu...

jedni govore da treba praviti pauze, kako bi se jetra odmorila, jer se sve pilule preradjuju putem jetre, a drugi da ne, jer ne treba izazivati nove oscilacije hormona i ponovo prolazii kroz period privikavanja na pilulu. ja sam ih uzimala 1.5 god, i najbitnije mi je da nisam osecala smetnje za to vreme.
Evo, bas sam malopre pitala dermatologa dal da uzmem diane, a on kaze da ove moje nisu estrogen zavisne akne (bubuljice) i da se ne zalim jer imam samo 1 na obrazu???!!! (da, danas, ali sutra vec nece biti tako...) NIje siguran da ce da pomogne u mom slucaju, ali ne moze da skodi, on je ODLICAN lek.
Treba svakih 6 meseci uraditi analizu krvi,urina i ne znam sta sve jos...(zna ginekolog)ako je sve u najboljem redu ne mora se praviti pauza bas na svakih godinu dana... ali trebalo bi je ponekad napraviti...anchica napisao:to da se mora praviti pauza poslije god dana kaze jedan, drugi da ne mora itd. evo na primjer, moja prijateljica i ja idemo u istu zdravstvenu ustanovu ali kod razlicitih ginekologa. i Njoj je njena dr rekla da mora praviti pauzu, a meni moja ne, zbog cega sam promijenila ljekara, i napravila pauzu od 3 mjeseca. KAd sam pred pocetak 'druge' ture otisla kod novog dr, koji je inace jako poznat ginekolog-hirurg, i rekla mu za to, covjek se zabezeknuo i rekao...ma kakva pauza?!?Ne treba praviti pauzu,naucno nije dokazano stetno djelovanje kod trajnog, besprekidnog uzimanja...
Da li se kontraceptivne pilule mogu uzimati u slucaju kada je menstruacija neredovna? Tj ja nisam dobila 3 meseca, imam policisticne jajnike i akne pa sam trazila ginekologu da mi ih prepise a on mi je prepisao orgametril da bih prvo dobila menstruaciju.Da li diane pilule imaju neka nezeljena dejstva npr visak kg?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Cure,ovde imate dosta toga o kontracepciji pa mozda nadjete i odgovor na vase probleme.
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 79&start=0
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 79&start=0
Katjaa ti si primer u kom slucaju se treba odluciti za pilule, mislim da bi se i dr slozio. Elem, diane ne bi trebalo da ti "dodaje" kg-e. Iako je moguc kg do 2 u visku, a to je iskljucivo od vode. I onda, fora je da sto vise pijes vodu da bi "naterala" bubrege da je brze izlucuju. Dakle, sto se tezine tice, ne treba brinuti. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
Cure
ja pijem Diane od kraja avgusta zbog bubuljica i bas mi nisu nesto preterano pomogle,tu i tamo....
,ugojila sam se od njih,ne drasticno,ali sam se ugojila,jednostavno mi se povecao apetit,a i bila sam nervoznija
,i imala sam vecinu nuspojava....Ne bih nikoga da obeshrabrim,jer znam i dve devojke koje su imale problema sa bubuljicama i pilule su im pomogle.Usput,nemam policisticne jajnike i odlucila sam da prestanem sa tom terapijom.Cula sam razna oprecna misljenja,ali ako se posle pregleda i svih potrebnih analiza ginekolog slozi da mozete da ih pijete,cini mi se da vredi probati.
Srecno svim!Pozdrav

ja pijem Diane od kraja avgusta zbog bubuljica i bas mi nisu nesto preterano pomogle,tu i tamo....

Srecno svim!Pozdrav

Ako imas cilj,naci ces i put do cilja...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 2:49 pm
Diane-35
Diane-35 su odlicne, svakom preporucujem.
Pijem ih tacno godinu dana, tacnije sada vec trinaesti mesec, lice mi je besprekorno, a bilo je strasno.
Kada sam pocela da ih pijem puna tri meseca se nista nije desavalu u pogledu smanjenja bubuljica. Taman sam htela da odustanem i da prestanem da ih pijem, suzdrzavala sam se samo zato sto na uputstvu pise da je potrebno tri meseca da pocnu da deluju. Rekla sam sebi izdrzaces ta tri meseca pa da onda mozes da kazes da je to bezveze i da ne pomaze. Ali na veliku srecu nakon tri meseca zaista mi se lice skoro skroz iscistilo, a svakim narednim je bilo sve bolje i bolje.
Ako ste poceli sa terapijom Diane ne odustajte, daj te im sansu da deluju.
Pijem ih tacno godinu dana, tacnije sada vec trinaesti mesec, lice mi je besprekorno, a bilo je strasno.
Kada sam pocela da ih pijem puna tri meseca se nista nije desavalu u pogledu smanjenja bubuljica. Taman sam htela da odustanem i da prestanem da ih pijem, suzdrzavala sam se samo zato sto na uputstvu pise da je potrebno tri meseca da pocnu da deluju. Rekla sam sebi izdrzaces ta tri meseca pa da onda mozes da kazes da je to bezveze i da ne pomaze. Ali na veliku srecu nakon tri meseca zaista mi se lice skoro skroz iscistilo, a svakim narednim je bilo sve bolje i bolje.
Ako ste poceli sa terapijom Diane ne odustajte, daj te im sansu da deluju.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
Logest
Samo da vam javim cure,
danas mi je ginekolog(ne onaj koji mi je prepisao Diane 35) rekao da su za bubuljice koje nisu uslovljene policisticnim jajnicima najbolje resenje pilule Logest...Ja trenutno ne mogu da pocnem da ih pijem,ali ako se budem vracala na kontraceptivne pilule,mislim da cu pokusati upravo sa Logest pilulama.
Pozz
danas mi je ginekolog(ne onaj koji mi je prepisao Diane 35) rekao da su za bubuljice koje nisu uslovljene policisticnim jajnicima najbolje resenje pilule Logest...Ja trenutno ne mogu da pocnem da ih pijem,ali ako se budem vracala na kontraceptivne pilule,mislim da cu pokusati upravo sa Logest pilulama.
Pozz
Ako imas cilj,naci ces i put do cilja...
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 05, 2005 2:49 pm
Ja sam u 26-toj godini se naodjednom obubuljicala i to strasno.
Nisam imala problema u pubertetu, tu i tamo je bilo bubuljica, ali bas onih pubertetskih, cak mi ni u tom uyrastu nisu smetale. jako.
Isla sam na sve pretrage. Ispitala sam sve, jajnike, briseve na skoro sve bakterije, parazite, bukvalno sve. Na srecu, rezultati svi OK.
Na insistiranje moje dobila sam uput kod endokrinologa, koji mi je izvrsio sve moguce preglede, skoro sve hormone sam ispitala (fsh,lh, testosteron, hidrotestosteron bubrezne, nadbubrezne zlezde itd.) i srecu opet na srecu sve je bilo OK.
Kada sam opet stigla kod endokrinologa ona mi je rekla da mi je svaki rezultat super i da ona nista nije pronasla da ne valja.
Rekla mi je da pokusam sa Diane-35, da su odlicne za problematicno lice i da imaju niyak sadrzaj hormona tako da nisu stetne (bar ne u velikoj meri).
Pocela sam da ih uzimam i prva tri meseca zaista nisam imala bitnijih promena. Posle ta tri meseca kao da ih je neko bubuljice rukom odneo.
Sada mi je lice zaista odlicno, kao sto je i bilo, samo se malo bojim da prestanem da ih koristim, da mi se ne vrate. Na uputstvu pise da nakon godinu dana uzimanja lice se skroz iscisti i izleci.
Pozdrav
Nisam imala problema u pubertetu, tu i tamo je bilo bubuljica, ali bas onih pubertetskih, cak mi ni u tom uyrastu nisu smetale. jako.
Isla sam na sve pretrage. Ispitala sam sve, jajnike, briseve na skoro sve bakterije, parazite, bukvalno sve. Na srecu, rezultati svi OK.
Na insistiranje moje dobila sam uput kod endokrinologa, koji mi je izvrsio sve moguce preglede, skoro sve hormone sam ispitala (fsh,lh, testosteron, hidrotestosteron bubrezne, nadbubrezne zlezde itd.) i srecu opet na srecu sve je bilo OK.
Kada sam opet stigla kod endokrinologa ona mi je rekla da mi je svaki rezultat super i da ona nista nije pronasla da ne valja.
Rekla mi je da pokusam sa Diane-35, da su odlicne za problematicno lice i da imaju niyak sadrzaj hormona tako da nisu stetne (bar ne u velikoj meri).
Pocela sam da ih uzimam i prva tri meseca zaista nisam imala bitnijih promena. Posle ta tri meseca kao da ih je neko bubuljice rukom odneo.
Sada mi je lice zaista odlicno, kao sto je i bilo, samo se malo bojim da prestanem da ih koristim, da mi se ne vrate. Na uputstvu pise da nakon godinu dana uzimanja lice se skroz iscisti i izleci.
Pozdrav