B5 (ISTINA ILI ZABLUDA)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Bokica_BG
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 18, 2006 10:33 pm

B5 (ISTINA ILI ZABLUDA)

Post od Bokica_BG »

Neki dermatolozi se kunu u efikasnost vitamina B5 u borbi protiv akni!!!
Naime,radi se o tome da ukoliko dnevno unosite velike kolicine vitamina B5 (u obliku tableta ili cega vec...) da cete za dva meseca imati u potpunosti cisto lice.
U SAD je izvrseno testiranje koje pokazuje da velike kolicine unetog vitamina B5 ima isti efekat kao ROACUTANNE ali bez groznih nuspojava!!
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobo001 »

Dakle,DA ili NE??????
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

bobo001 napisao:Dakle,DA ili NE??????
----------------------------------------------

Ja licno ne znam nisam probao, probaj malo procitati na ovom linku sto sam ostavio sta kazu oni koji jesu,onoliko koliko sam primetio malo prelistavajuci: ide od onih koji su super zadovoljni pa do onih koji nisu.

Kao i svako sredstvo na nekom deluje na nekom ne,znaci morao bi svako od nas probati da bude siguran.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Hvala ti,citao sam i iznenadilo me je to da ide od prezadovoljnih do ocajnih.Jos jedan dokaz da je sve individualna stvar!
Probao bih ja,ali moram prvo ispitati ima li nekih efekata(losih).
Ne znam.......
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Šta kažeš Marko987654, neki face wash cream je u stvari konačno rešenje za sve naše probleme sa kožom o kojima danonoćno raspravljamo?! :o

A na trenutak sam pomislila da je to ipak Minoxidil 5% za muškarce i Rogaine za žene.

Hvala što si nas prosvetlio i rešio misteriju :roll:
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Ovaj MARKO je bas lik!
Ma legendo!
Ja cu ti posuditi svojih 50 postova pa da ne ispadnes amater u ovoj temi, ali samo suti!
Mislim...pisi ako te volja, ali izgleda da nemas stvarno nista pametno reci o tom problemu i nasrecu nikad ga nisi ni imao.

Citao sam dosta o B5 prije, ali puno toga sam zaboravio.
Stavio sam sve na papir i koliko se sjecam, bilo je dosta opasnih nuspojava.
Normalno, nekom se manifestiraju a nekom ne!
Jos cu malo pogledati o tom, ali definitivno ne idem na to.
Na Roaccutanu sam i to dermatolozi priznaju.
Lijeci se time od 1982. godine.
B5 se pojavio prije par godina...mozda da je 2020. onda bi se prebacio na to...ali za sada nista.
Uostalom skup je...tko ce financirati to sve...zdravstveno osiguranje...ne,ne,ne...sve cete sami financirati a do tableta cete dolaziti putem brodova i aviona iz SADa.
Ovdje je preeeskup ako ga uopce nadete.
branislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 26, 2005 4:11 pm

Post od branislava »

ja sam ga koristila,i meni nije ni malo pomogao,cista prevara
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

B5

Post od mirja »

:oops: Zdravo svima. Ja sam pila vitamin B5 odprilike pre godinu dana. Pisala sam o tome u ranijim postovima. Pila sam ga nekih 2 meseca ili 3 nesecam se vise. 10 tableta dnevno ili 12 ni to nemogu vise da se setim. Nikakvo poboljsanje nisam primetila pa sam digla ruke i sada sam ponovo na roacutanu.
Sto se tice stetnosti vitamina B5 mogu da kazem iz licnog iskustva da 100% mnje razara od roaccutana i nisi depresivan eto to je moje iskustvo.
Pozdrav :wink:
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Re: B5

Post od bobo001 »

mirja napisao:10 tableta dnevno ili 12
???????????????????????????????????????????????????pa da zavrsim na ispiranju!jer si sigurna?!!!!!
mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Re: B5

Post od mirja »

bobo001 napisao:
mirja napisao:10 tableta dnevno ili 12
???????????????????????????????????????????????????pa da zavrsim na ispiranju!jer si sigurna?!!!!!
:wink: pa isperi se i skini se vise??????????????????????????????????????????????? sigurna sam da si dilea na kvadrat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

bas me zanima sta ce drugi da kazu.Pa jer si ti nornalna,jer znas ti koliko je 10 tableta???????????????zanima me da li znas pre svega da brojis.

sigurno nisam veca dilea od tebe,jer takva kao sto si ti je vanserijska.

10 tableta?????????????????????ne mogu da se nacudim tvom ispadu nevidjenih razmera.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

evo ga opet ovaj sto sve redom provocira i koji je obecao da mi se vise nece obracati :D ako zena kaze da je pila 10 ili 12 tableta dnevno, u cemu je tvoj problem? sta ti imas s tim? :o stvarno si previse frustriran :lol:
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

inace imam prijateljicu koja ima nekih 40ak godina. pre 20 godina je u nemackoj bila na terapiji roaccutanom koja je izgledala ovako: prvi dan 10 tableta od 20 mg, sledeci dan 9, zatim 8, 7, tako sve do jedne tablete pa ponovo 2, 3, 4 pa opet sve do 10 tableta i tako dva meseca. lako je sabrati da je ona za ta dva meseca unela istu kumulativnu dozu kao neko ko pije 6 meseci po 40 ili 60mg dnevno, tako da nezreli i neobavesteni ljudi kao sto je ovaj bobo bi trebali da se pokriju usima i cute :) inace, prijateljica posle terapije nikada nije dobila nijednu bubuljicu u zivotu i ima savrseno lice bez ijedne bore :)
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

pa tebi se i nisam obratio,ludaro.ma zbog mene mozes da pijes i po 30 tableta,nece da ti skodi jer si vec luda,u pravom smislu te reci.

Ja provociram?????????????????Ha.....
Odgovori