Gel protiv oziljaka
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Gel protiv oziljaka
Jednostavno,'Cicactive' brenda Uriage je (u) radi(o) 'svoj posao'.
Mada,znamo da je sve individualno,dobro je sto sam izbegla kupovinu Dermatixa,gela protiv oziljaka u maloj tubici (15 ml),cene oko 3000 dinara i kupila ovaj gel (fluide hydrocolloide) u duplo vecoj kolicini (30 ml) a cena je oko 1000 dinara.
Dovoljno ga je mazati dva meseca,ne dva puta dnevno kako je naglaseno...ja sam ga mazala kad god mi je to palo na pamet ,dakle vise puta u toku dana...neskodljiv je i proziran.
Oziljak od mladeza koji sam uklonila pre izvesnog vremena skoro je potpuno postao nevidljiv.
Dakle,topla preporuka:)
Mada,znamo da je sve individualno,dobro je sto sam izbegla kupovinu Dermatixa,gela protiv oziljaka u maloj tubici (15 ml),cene oko 3000 dinara i kupila ovaj gel (fluide hydrocolloide) u duplo vecoj kolicini (30 ml) a cena je oko 1000 dinara.
Dovoljno ga je mazati dva meseca,ne dva puta dnevno kako je naglaseno...ja sam ga mazala kad god mi je to palo na pamet ,dakle vise puta u toku dana...neskodljiv je i proziran.
Oziljak od mladeza koji sam uklonila pre izvesnog vremena skoro je potpuno postao nevidljiv.
Dakle,topla preporuka:)
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
bobo,neka se svako nadje tamo gde zeli.
Ovde je bilo puno reci o uklanjanju mladeza,pa je dosta ljudi postavljalo pitanje vezano za odgovarajuci gel koji bi im sveo na najmanju mogucu meru oziljak koji bi ostao posle intervencije.
Ukratko,neka ova moja preporuka bude prvenstveno upucena svima onima koji traze resenje za : (navodim indikacije spomenutog gela)
-opekotine i sve manje povrsinske rane
-sva ostecenja nastala usled dermatoloskih tretmana (tretman laserom,radioterapija,depilacija,dermoabrazija,manji hirurski zahvati,tretmani tecnim vodonikom,elektrokoagulacija..)
Poz i tebi
Ovde je bilo puno reci o uklanjanju mladeza,pa je dosta ljudi postavljalo pitanje vezano za odgovarajuci gel koji bi im sveo na najmanju mogucu meru oziljak koji bi ostao posle intervencije.
Ukratko,neka ova moja preporuka bude prvenstveno upucena svima onima koji traze resenje za : (navodim indikacije spomenutog gela)
-sva ostecenja nastala usled dermatoloskih tretmana (tretman laserom,radioterapija,depilacija,dermoabrazija,manji hirurski zahvati,tretmani tecnim vodonikom,elektrokoagulacija..)
Poz i tebi
Ja mazem dermatix na oziljke od hirurski skinutih maldeza mesec dana i za sada sam zadovoljan kako napreduje ali je naglaseno da treba mazati minimum 2 meseca. Takodje imam i cicactiv koji sam uzeo na preporuku doktora koji mi je laserski uklonio mladeze. Nega mazem jer on za razliku od dermatixa sme da se maze na zivu ranu. Oba preparata mi deluju ok i videcu kako ce sve to uskoro da izgleda.
A contratubex po meni nema nikakvog efekta. To znam iz licnog iskustva
A contratubex po meni nema nikakvog efekta. To znam iz licnog iskustva

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 12:48 am
[quote="Andjela"]bobo,neka se svako nadje tamo gde zeli.
I po tvom misljenju sta bi rekla,da li taj gel moze da se koristi za oziljke od akni...mislim kad kazes ovo "sve manje povrsinske rane" .razmisljam se da li bi mu to bilo to na neki nacin????
I dalje mi jos niko nije reko sta misli o tom Saljicevom preparatu,vredi li to uzimati,sta,kako????
I po tvom misljenju sta bi rekla,da li taj gel moze da se koristi za oziljke od akni...mislim kad kazes ovo "sve manje povrsinske rane" .razmisljam se da li bi mu to bilo to na neki nacin????
I dalje mi jos niko nije reko sta misli o tom Saljicevom preparatu,vredi li to uzimati,sta,kako????
Da masna je dosta.....pa sta bi po tebi bila dobitno za tretiranje oziljaka od akni na licu?...Eh da mi je da vratim koju god unazad,kakvo sam samo lice imao....bebina guza....a sad kad pogledam brrr,i to sve zato sto sam majmun cackao samo tako,o cemu li sam razmisljao boze boze da me pitas.....nenna napisao:@borische, Saljiceva mast nikako za tretiranje oziljaka od akni na licu!
Suvise je masan, a predpostavljam da imas problematicnu i masnu kozu lica, pa ces samo da pogorsas situaciju i produzis agoniju.
pozdrav

Poz!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
E Borische u ovome se potpuno slazem sa tobom,mada sam ja to vec prevazisao,briga me sta ko misli,kaze ili sta vec o meni!Zivim za sebe!
Mada mnogo bolje se osecam u zadnjih mesec dana,valjda zato sto imam "novo"lice!Bio sam i to vrlo cesto u situaciji da ne izlazim iz kuce zbog lica!!!!Ali nemoj da brines sredice se sve,izlazi,uzivaj......i koristi Vichy&Lush!
Pozz svima
Mada mnogo bolje se osecam u zadnjih mesec dana,valjda zato sto imam "novo"lice!Bio sam i to vrlo cesto u situaciji da ne izlazim iz kuce zbog lica!!!!Ali nemoj da brines sredice se sve,izlazi,uzivaj......i koristi Vichy&Lush!
Pozz svima
Hvala na podrsci covece ali i sam kao sto si reko znas sta je i kako je...treba samo naci ljude koji ce te ceniiti i postovati zbog onog sto jesi iznutra ali ne i spolja....veoma opasna i laka situacija da sebi nabijes komlpeks....zato ja kazem jak karakter i veliko samopouzdanje u sebe...ko ume svaka mu cast....ja se bar za sada ne vidim u tome,videcemo...ko zna sta donosi dan a sta noc......bobo001 napisao:E Borische u ovome se potpuno slazem sa tobom,mada sam ja to vec prevazisao,briga me sta ko misli,kaze ili sta vec o meni!Zivim za sebe!
Pozz svima
A sto se tice Lusha i Vichya,nisam nabavio to (iako vidim da ga ovde svi hvale) jer ne vidim kako bi mi on pomogao u otklanjanju oziljaka,u stvari ne znam da li uopste moze (cisto sumnjam)??To je koliko znam terapija da svoje lice odrzavas ga i cistis od tih napasti acni,zar ne?
Poz