Gel protiv oziljaka

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Gel protiv oziljaka

Post od Andjela »

Jednostavno,'Cicactive' brenda Uriage je (u) radi(o) 'svoj posao'.

Mada,znamo da je sve individualno,dobro je sto sam izbegla kupovinu Dermatixa,gela protiv oziljaka u maloj tubici (15 ml),cene oko 3000 dinara i kupila ovaj gel (fluide hydrocolloide) u duplo vecoj kolicini (30 ml) a cena je oko 1000 dinara.

Dovoljno ga je mazati dva meseca,ne dva puta dnevno kako je naglaseno...ja sam ga mazala kad god mi je to palo na pamet ,dakle vise puta u toku dana...neskodljiv je i proziran.

Oziljak od mladeza koji sam uklonila pre izvesnog vremena skoro je potpuno postao nevidljiv.

Dakle,topla preporuka:)
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Lepo od tebe sto si to podelila sa nama ,ali ne zaboravi da ovde ima ljudi (medju njima i ja)koji treba da lece oziljke od akni,kojih u svakom slucaju ima vise!
Ali probacu i ovaj,za svaki slucaj,mada je najpoznatiji gel za oziljke na nasem trzistu Dermatix!
Pozz
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

bobo,neka se svako nadje tamo gde zeli.

Ovde je bilo puno reci o uklanjanju mladeza,pa je dosta ljudi postavljalo pitanje vezano za odgovarajuci gel koji bi im sveo na najmanju mogucu meru oziljak koji bi ostao posle intervencije.

Ukratko,neka ova moja preporuka bude prvenstveno upucena svima onima koji traze resenje za : (navodim indikacije spomenutog gela)

-opekotine i sve manje povrsinske rane

-sva ostecenja nastala usled dermatoloskih tretmana (tretman laserom,radioterapija,depilacija,dermoabrazija,manji hirurski zahvati,tretmani tecnim vodonikom,elektrokoagulacija..)

Poz i tebi
iwancica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 12:30 am

Post od iwancica »

Takodje je poznat i "Contratubex" gel za oziljke, samo sto on ima jednu manu a to je da izvlaci na povrsinu akne koje "cuce" negde ispod koze.
Dakle, njegova upotreba se ne preporucuje pre nego se koza potpuno iscisti.
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Jel moze da se maze sa tim Uriage preparatom oziljci koji su ostali od cedjenja mitesera. Takozvane prosirene pore, na nosu i sli?

ja vec imam ozbiljan problem sa tim.
Dejanbg
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am

Post od Dejanbg »

Ja mazem dermatix na oziljke od hirurski skinutih maldeza mesec dana i za sada sam zadovoljan kako napreduje ali je naglaseno da treba mazati minimum 2 meseca. Takodje imam i cicactiv koji sam uzeo na preporuku doktora koji mi je laserski uklonio mladeze. Nega mazem jer on za razliku od dermatixa sme da se maze na zivu ranu. Oba preparata mi deluju ok i videcu kako ce sve to uskoro da izgleda.
A contratubex po meni nema nikakvog efekta. To znam iz licnog iskustva :(
borische
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 1:56 pm

Post od borische »

Hmm....bas se pitam sta je sa onim Saljicevim preparatom "Jomelop E",da li se on moze koristiti za oziljke posle akni???
ChickDeluxe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 22, 2006 12:48 am

Post od ChickDeluxe »

U svakom slucaju, ako neko ne bude zadovoljan ucinkom Cicativ-a, uvek moze da koristi Dermatix kasnije. On moze da se koristi i za stare oziljke.
borische
Stalni član
Stalni  član

Post od borische »

[quote="Andjela"]bobo,neka se svako nadje tamo gde zeli.

Ovde je bilo puno reci o uklanjanju mladeza,pa je dosta ljudi postavljalo pitanje vezano za odgovarajuci gel koji bi im sveo na najmanju mogucu meru oziljak koji bi ostao posle intervencije.

Ukratko,neka ova moja preporuka bude prvenstveno upucena svima onima koji traze resenje za : (navodim indikacije spomenutog gela)

-opekotine i sve manje povrsinske rane

-sva ostecenja nastala usled dermatoloskih tretmana (tretman laserom,radioterapija,depilacija,dermoabrazija,manji hirurski zahvati,tretmani tecnim vodonikom,elektrokoagulacija..)

I po tvom misljenju sta bi rekla,da li taj gel moze da se koristi za oziljke od akni...mislim kad kazes ovo "sve manje povrsinske rane" .razmisljam se da li bi mu to bilo to na neki nacin????

I dalje mi jos niko nije reko sta misli o tom Saljicevom preparatu,vredi li to uzimati,sta,kako????
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

@borische, Saljiceva mast nikako za tretiranje oziljaka od akni na licu!

Suvise je masan, a predpostavljam da imas problematicnu i masnu kozu lica, pa ces samo da pogorsas situaciju i produzis agoniju.

pozdrav
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Znaci "cicactivE"-uriage je preporuka!? Ja imam sitnije neravnine od akni , ne bih rekla da su to STRASNI oziljci al' mene nerviraju....pa me interesuje da li moze taj "cicactive"?,...Saljic nikako....i ja sam o njemu razmisljala al mi je nekako frka da ga stavljam na lice zbog njegove masnoce
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Saljic mi je nekako vise za sve oziljke ozim za nase od akni,ai i masan je do bola!Ja sam ipak za Dermatix!
borische
Stalni član
Stalni  član

Post od borische »

nenna napisao:@borische, Saljiceva mast nikako za tretiranje oziljaka od akni na licu!

Suvise je masan, a predpostavljam da imas problematicnu i masnu kozu lica, pa ces samo da pogorsas situaciju i produzis agoniju.

pozdrav
Da masna je dosta.....pa sta bi po tebi bila dobitno za tretiranje oziljaka od akni na licu?...Eh da mi je da vratim koju god unazad,kakvo sam samo lice imao....bebina guza....a sad kad pogledam brrr,i to sve zato sto sam majmun cackao samo tako,o cemu li sam razmisljao boze boze da me pitas..... :evil: :oops: ....pa nema to samo da uhvatis i da dobro ubijes boga u meni :evil: .....kao sto rece agonija....i tacno primecujem kako utice na moju psihu i uopste ponasanje u drustva,i ne izlazi mi se nigde iz kuce kad god bacim pogled u ogledalo :evil: ...kad me onako pogledaju a ja sve imam utisak kao da mi proucavaju oziljke i onako gnusno se gade u sebi.....treba izuzetno jak karakter da bi se sve to tretiralo kao nesto sasvim "normalno".....
Poz!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

E Borische u ovome se potpuno slazem sa tobom,mada sam ja to vec prevazisao,briga me sta ko misli,kaze ili sta vec o meni!Zivim za sebe!
Mada mnogo bolje se osecam u zadnjih mesec dana,valjda zato sto imam "novo"lice!Bio sam i to vrlo cesto u situaciji da ne izlazim iz kuce zbog lica!!!!Ali nemoj da brines sredice se sve,izlazi,uzivaj......i koristi Vichy&Lush!
Pozz svima
borische
Stalni član
Stalni  član

Post od borische »

bobo001 napisao:E Borische u ovome se potpuno slazem sa tobom,mada sam ja to vec prevazisao,briga me sta ko misli,kaze ili sta vec o meni!Zivim za sebe!
Mada mnogo bolje se osecam u zadnjih mesec dana,valjda zato sto imam "novo"lice!Bio sam i to vrlo cesto u situaciji da ne izlazim iz kuce zbog lica!!!!Ali nemoj da brines sredice se sve,izlazi,uzivaj......i koristi Vichy&Lush!
Pozz svima
Hvala na podrsci covece ali i sam kao sto si reko znas sta je i kako je...treba samo naci ljude koji ce te ceniiti i postovati zbog onog sto jesi iznutra ali ne i spolja....veoma opasna i laka situacija da sebi nabijes komlpeks....zato ja kazem jak karakter i veliko samopouzdanje u sebe...ko ume svaka mu cast....ja se bar za sada ne vidim u tome,videcemo...ko zna sta donosi dan a sta noc......
A sto se tice Lusha i Vichya,nisam nabavio to (iako vidim da ga ovde svi hvale) jer ne vidim kako bi mi on pomogao u otklanjanju oziljaka,u stvari ne znam da li uopste moze (cisto sumnjam)??To je koliko znam terapija da svoje lice odrzavas ga i cistis od tih napasti acni,zar ne?
Poz
Odgovori