Gel protiv oziljaka

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Omen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 8:28 am

Post od Omen »

Ja sam imala oziljke na nozi, imam i dalje male diskoloracije. Evo sta je meni najvise pomoglo - Ehinacea gel (ima ehinaceu i kamilicu), ubrzava epitelizaciju i izbledelo mi je oziljke. Probajte, kosta oko 200 din. Povremeno sam mazala kozu limunovim sokom i zink-oksidom (oni izbeljuju kozu).
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Lu »

Cink -oksid!? Pojasni malo !!!!-Molim te !
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

borische napisao:
nenna napisao:@borische, Saljiceva mast nikako za tretiranje oziljaka od akni na licu!

Suvise je masan, a predpostavljam da imas problematicnu i masnu kozu lica, pa ces samo da pogorsas situaciju i produzis agoniju.

pozdrav
Da masna je dosta.....pa sta bi po tebi bila dobitno za tretiranje oziljaka od akni na licu?...Eh da mi je da vratim koju god unazad,kakvo sam samo lice imao....bebina guza....a sad kad pogledam brrr,i to sve zato sto sam majmun cackao samo tako
Znam o cemu pricas, najbolje bi bilo da sklonis sva ogledala iz svog vidokruga, jer je mene upravo to unistilo sto non-stop visim na nekom ogledalu i analiziram kozu lica, trazim nepravilnosti i sve sto mi zasmeta - cedim.
Ja cak nemam klasicne bubuljice ni akne, nego mi se samo pore zapusavaju, jer mi se poremetio rad lojnih zlezda i onda mi se stvaraju komedoni, a to me izludjuje :roll:

Mislim da bi tebi dosta pomoglo par tretmana mikro-dermoabrazije, ili jos bolje A-HA , tj. vocne kiseline, sacekaj samo jos mesec dva, jer je sunce kontraindikovano za obe vrste tretmana.

Pozdrav i nemoj da se zatvaras u sebe. Veruj mi da je SVE SAMO U TVOJOJ GLAVI, ostatak sveta verovatno i ne primecuje tvoj problem, sve dok im ti svojim ponasanjem ne ukazes da on postoji. Meni se svi smeju kad kazem da imam problem sa licem, jer se on, zaista i ne vidi, jer je meni lice od silnih preparata spolja skroz isuseno i glatko, posebno kad se nasminkam, al iznutra je masno, i ja bih volela da ne moram da korstim te silne gelove, losione, sapune, suspenzije, maske... non-stop, nego prirodno da mi lice bude kakvo je bilo do pre par godina kad sam krenula sa svim tim agresivnim preparatima.
Raspisala se ja

pozdrav jos jednom :wink:
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Ljudi,ko ce da mi objasno za se koriste AHA vocne kiseline?!
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Višestruko i blagotvorno delovanje AHA kiselina:

*
imaju keratolitičko delovanje, tj. pospešuju ljuštenje i odstranjivanje odumrlih stanica epiderme (površinskog sloja kože)
*
stimuliraju obnavljanje i regeneraciju kože
*
dehidriranoj (isušenoj) koži vraćaju vlažnost i vitalnost
*
uklanjaju sitne, površinske bore i smanjuju duboke
*
izbljeđuju pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni
*
kod masne i nečiste kože čiste i smanjuju proširene pore te dovode do općeg poboljšanja tena i smanjenja mogućnosti ponovnih upala

O tretmanu...

Tretmani voćnim kiselinama izvode se u kurama od šest do 10, s tim da se dolazi jednom do dva puta tjedno:

* koža se najprije očisti od šminke, a potom se dodatno odmašćuje specijalnim pre-peel preparatom
* voćne kiseline nanose se vrlo precizno mekanim kistićem, izbjegavajući područje neposredno u blizini očiju i usana
* tijekom djelovanja kiselina potreban je nadzor stručne osobe radi praćenja reakcije kože i eventualne pojave iritacije
* nakon tri do 10 minuta (ovisno o koncentraciji i specifikaciji određenog proizvođača) kiselina se neutralizira posebnim, za to određenim preparatom i dobro ispere vodom
* potom se na kožu nanosi hidratantna maska koja osigurava dovoljno vlažnosti mladim stanicama kože i štiti je
* tretman završava nanošenjem hranjive kreme s UV filtrom.

Iako su rezultati primjene voćnih kiselina vidljivi vrlo brzo nakon tretmana, svakako se preporučuje nastaviti s kućnom njegom barem dva do tri mjeseca kako bi se koža potpuno obnovila, a učinak bio potpun. Za kućnu njegu također se koriste preparati s voćnim kiselinama, ali puno niže koncentracije (od osam posto naviše). Ono što je znanstveno potvrđeno, a ujedno je i naše iskustvo u praksi, jest da preparati za kućnu njegu ne smiju imati suviše niske koncentracije, primjerice jedan posto i niže, jer imaju suprotan učinak od onoga koji želimo postići. Naime, male koncentracije omekšaju kožu samo površinski, ljuštenje je vrlo slabo ili gotovo nemoguće jer su stanice kože slijepljene jedna uz drugu, što na kraju rezultira naglim pogoršanjem tena s velikim brojem malih, ali tvrdih bubuljica.
Puno snažnije djelovanje na regeneraciju kože i kolagenih vlakana voćne kiseline imaju u kombinaciji s vitaminom C. Stoga se preporuča takve tretmane provoditi naizmjenično s dolascima klijenta na tretmane voćnim kiselinama. Najbolji učinak daju kombinacije određenih kiselina, primjerice preparati koji sadrže glikolnu, mliječnu i salicilnu kiselinu u jednom proizvodu.

O čemu treba voditi računa - Veće koncentracije AHA kiselina, nižeg pH, izazivaju i jače ljuštenje što dovodi do intenzivnijeg obnavljanja kože, ali mogu izazvati i jaču iritaciju kože. Za vrijeme uporabe preparata i provođenja tretmana treba izbjegavati izlaganje suncu jer je povećana fotosenzibilnost (osjetljivost na sunce) kože. Ako se koriste preparati s UV filtrima, ne treba ih prekidati.

Stanje nakon... - Izgled kože nakon jedne kure kiselinama znatno je poboljšan, koža je blistava i zategnuta, vraća joj se prirodna ružičasta boja, ožiljci od akni i druge mrlje puno su bljeđi i manje vidljivi, bore su znatno pliće, a cijelo lice odiše neobičnom svježinom!

Preporuka - Zimsko vrijeme idealno je za primjenu voćnih kiselina, preporučam ih svima koji imaju određene indikacije, a zbog njihova blagotvornog djelovanja i svima onima koji žele poboljšati opći izgled i stanje kože.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Sto se tice kucne nege,a mislim da bi to bilo dobro resenje za sve vas koji muku mucite sa flekama od bubuljica, odlicna je krema iz kolekcije Lipocosmetics (Lipo kozmetika-nasa kozmeticka kuca sa svojom laboratorijom ,kozmetika za profesionalnu upotrebu ali se njihovi proizvodi mogu naruciti po vrlo pristupacnim cenama)

Lipo AHA - Krem sa 5% voćnih kiselina. Namenjen je dnevnoj nezi nečiste kože kojoj je potreban stalni blag hemijski piling. Koristi se i kao dnevna krema za kožu sa ožiljcima i flekama.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Hvala ti puno!
Ja sam ocistio lice od akni,a i crvenilo se polako povlaci,valjda od Pantenol rastvora!
Imam neke blage oziljke koje samo ja vidim kada satima visim pred ogledalim,pa zelim i njih da nema :lol:
Ne znam ko kod mene radi tretmane vocnim kiselinama,tako da cu ja to sam obaviti,ali ne odmah!Nadam se da ces biti tu za eventualna pitanja!
Znaci u apoteci da trazim "AHA vocne kiseline"?!
Dakle da rezimiram AHA v.kiseline i Lipo AHA krema 5%v.kis.Tako??
I jos jedanputaHVALAAAA
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

bobo,

Najbolje bi bilo da ti lice pogleda dobar kozmeticar ili dermatolog i proceni da li je potrebno raditi profesionalni tretman vocnim kiselinama. (mr Silvio je ovde u par navrata hvatio tretman Muradovim vocnim kiselinama,a i pacijenti su imali odlicna iskustva). Bilo kakav profesionalni tretman vocnim kiselinama ostavlja se za period kada nema sunca (jesen,zima..) jer je u suprotnom,kontraindikovan (moguca je pojava fleka po licu)

Inace,u kremama, AHA je samo sastojak koji je inkorporiran u odredjenom procentu.Ne mozes ga u apoteci traziti na nacin na koji si ti pitao:)

Krema iz Lipo kozmetika koju sam navela je za kucnu upotrebu, njihove kreme se mogu kupiti u Beogradu,samo na jednom prodajnom mestu (Laboratorija Lipo kozmetika,Borivoja Stevanovica 37) ili se mogu naruciti .U apotekama ih nema.

Njihov sajt je www.lipocosmetics.co.yu

a emal adresa:[email protected]

Ako im se obratis mejlom,odgovorice ti pismom ljubazna farmaceutkinja koja ce ti pritom poslati i ceo katalog njihovih krema ,sa cenovnikom.

Sto se tice cena,u martu je cena kreme sa AHA bila :za 50 ml-350,00 din.
150 ml-700,00 dinara,250ml-950,00 dinara.

Aj,pa srecno:)
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Zanimljivo.....
Moje lice je "proslo"pored 8-9dermatologa(ni sam ne znam)i nijedan me nije zadivio!Svi su isli na istu foru,iste lekove,kreme,sapune.....tako da im vise ne verujem!Odem s vremene na vreme cisto da vidim sta ce da mi kazu i onda mi vrati neku kremicu koju sam koristio pre nekog vremena!I zato sada sve sam radim kada je lice u pitanju,forum je bolji od bilo kog dermatologa!Ja sam bas na forumu nasao dobitnu kombinaciju!
Sada sam malo zbunjen jer ne znam sta da radim i kada da pocnem sa ovim!Rekoh trenutno koristim Vichy &Lush i to mi je extra za akne i sl.ali me iritiraju ovi bas blagi oziljci!
Hvala ti puno!
P.S.kako da trazim kiseline u apoteci :D :wink:
Veliki pozzzz
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

najbolje da uradish kod kozmeticara par tretmana vocnim kiseilinama ili enzimima, e sad ne znam shta je bolje, ocekujem josh uvek odgovor:)
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

bobo,samo trazis neku kremu sa AHA kiselinama,mada koliko ja znam ,na nasem trzistu je veoma skucen izbor takvih krema.

Postoji Dercom active krema,kazu da je odlicna,ali je procenat vocnih kiselina malo veci (10 %) pa bi to mozda bilo prejako?

Odakle ste bobo i makki?
borische
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 1:56 pm

Post od borische »

nenna napisao:
borische napisao:
nenna napisao:@borische, Saljiceva mast nikako za tretiranje oziljaka od akni na licu!

Suvise je masan, a predpostavljam da imas problematicnu i masnu kozu lica, pa ces samo da pogorsas situaciju i produzis agoniju.

pozdrav
Da masna je dosta.....pa sta bi po tebi bila dobitno za tretiranje oziljaka od akni na licu?...Eh da mi je da vratim koju god unazad,kakvo sam samo lice imao....bebina guza....a sad kad pogledam brrr,i to sve zato sto sam majmun cackao samo tako
Znam o cemu pricas, najbolje bi bilo da sklonis sva ogledala iz svog vidokruga, jer je mene upravo to unistilo sto non-stop visim na nekom ogledalu i analiziram kozu lica, trazim nepravilnosti i sve sto mi zasmeta - cedim.
Ja cak nemam klasicne bubuljice ni akne, nego mi se samo pore zapusavaju, jer mi se poremetio rad lojnih zlezda i onda mi se stvaraju komedoni, a to me izludjuje :roll:

Mislim da bi tebi dosta pomoglo par tretmana mikro-dermoabrazije, ili jos bolje A-HA , tj. vocne kiseline, sacekaj samo jos mesec dva, jer je sunce kontraindikovano za obe vrste tretmana.

Pozdrav i nemoj da se zatvaras u sebe. Veruj mi da je SVE SAMO U TVOJOJ GLAVI, ostatak sveta verovatno i ne primecuje tvoj problem, sve dok im ti svojim ponasanjem ne ukazes da on postoji. Meni se svi smeju kad kazem da imam problem sa licem, jer se on, zaista i ne vidi, jer je meni lice od silnih preparata spolja skroz isuseno i glatko, posebno kad se nasminkam, al iznutra je masno, i ja bih volela da ne moram da korstim te silne gelove, losione, sapune, suspenzije, maske... non-stop, nego prirodno da mi lice bude kakvo je bilo do pre par godina kad sam krenula sa svim tim agresivnim preparatima.
Raspisala se ja

pozdrav jos jednom :wink:

Sa ovakvim konceptom koji si iznela, 'ladno bih reko da studiras ili si psiholog ili tu negde blizu :wink: .....Ne ovaj bez sale,mislim stvarno misljenje koje si upravo iznela je ono...no comment...svaka cast...savet koji si upravo dala neverovatno jako i snazno utice na coveka da kaze sebi "hmm...stani malo,pa u pravu je...ako ne resis taj problem u svojoj glavi cimaces se i dalje oko toga bespotrebno bilion puta".....hvala ti puno na izlasku u susret i snaznoj podrsci koju pruzas,znaci mi puno.

Sto se tice AHA kiselina,naravno vec sam dosta toga pozitivnog procitao na nekim topicima ovde!Svakako da sam pomisljao da oprobam tretman njima za meces,dva kako i sama rece!No,ono sto me prevashodno zanima jeste cena tog tretmana!Ako znas da mi kazes koliko bi me to stajalo,kako bih vec sad poceo da izdvajam iz budzeta posto ne verujem da je taj tretman "skroman" :wink: !?

Sto se tice korisnosti ovog foruma,u potpunosti se slazem sa bobo-om....ladno zamenjuje na desetine kvazi dermatologa!!!

Tebi Neno hvala jos jednom,pozdrav veliki i naravno imas moju punu podrsku u sanaciji bilo kog problema koji imas!
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Ma forum je ucinio cudo za mene!Hvala svima!
Pa rekoh,necu jos mesec dana,sto zbog sunca,a i zelim da zavrsim sa zapocetim!
Dermatix mazem po ledjima i ama bas nista na bolje ne primecujem!
Ja sam,nazalost,iz Vrnjacke Banje!
Od sinoc se nisam nijedanputa pogledao na ogledalo,extra!
Bas cu danas da svratim do kozmeticara da vidim da li rade sa vocnim kiselinama!
E pa makki,Andjela hvala vam puuno!Pozz
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Ja sam u martu ove god. radila tretman "muradovim"vocnim kiselinama-murad inace vazi kao za najbolje (ja ne znam-tako su mi rekli).Tretman je izgledao ovako:Prvo mi "iscedi" lice (jer sam imala uzasnu upalu akni), onda mi premaze lice kiselinom i to stoji neko vreme , nakon toga elektro forezom mi nanosi vitamin C(vocne kiseline najbolje deluju sa njim u komb.), a posle toga neka muradova maska na lice-i onda kraj-stavlja mi neku kremu na lice i to je to !
Taj jedan tretman me je kostao 2500 hiljade(a imala sam ih 10-nedeljno jedan put).Cena mi je bila uzasno visoka-ali posto sam se krajem maja udavala-nisam mogla da dozvolim da mi lice bude grozno na dan svadbe, a ko za baksuz od januara se samo "kvarilo"-rekose mi na nervnoj bazi(muka mi je vise od tih konstatacija!!!!)
JAKO JE VAZNO da tretmane vocnim kiselinama radite kod dermatologa , pogotovo ako se radi sa vecom koncentracijom(postepeno se povecava koncentracija kiseline, tako da sam ja na zadnjim tretmanima drzala 70% kiselinu)
Posle tih tretmana lice mi se sredilo.....i mogla sam lepo da se nasminkam za svadbu , a da ne izgledam ko cudo!
...sad..."smrc"ponovo imam problem sa bradom...al' valjda ce se srediti/....
Izvinjavam se na duzini...
Pozdrav!
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

borische napisao: Sa ovakvim konceptom koji si iznela, 'ladno bih reko da studiras ili si psiholog ili tu negde blizu .....Ne ovaj bez sale,mislim stvarno misljenje koje si upravo iznela je ono...no comment...svaka cast...savet koji si upravo dala neverovatno jako i snazno utice na coveka da kaze sebi "hmm...stani malo,pa u pravu je...ako ne resis taj problem u svojoj glavi cimaces se i dalje oko toga bespotrebno bilion puta".....hvala ti puno na izlasku u susret i snaznoj podrsci koju pruzas,znaci mi puno.
Nisam psiholog i ne studiram psihologiju (studiram nesto sasvim drugo), ali znam kako se covek oseca kad je neopravdano i neosnovano opsednut nekim licnim problemom estetske prirode.
Mene je to mnogo kostalo u poslednjih 2-3 godine koliko se zlopatim sa licem, i s vremena na vreme se dozovem pamati i shvatim da sam ja ta koja 90% proizvodi takvo stanje.
Kad sam opustena po pitanju lica, manje se ogledam, manje se cackam i unistavam, samim tim koristim manje sminke i svakojake hemije da prikrijem "rucni rad", a sto dovodi do toga da mi lice u tom periodu postane bas onakvo kakvo zelim da bude.
Da ne spominjem sta stres moze da ucini za kozu lica, posebno stres nastao iz razloga sto sam "opet demolirala lice, iako je tek zaraslo" u prevodu, ne izlazim narednih 2-3 dana iz kuce.
Ovaj put sam cvrsto odlucila (po 70ti put) - necu vise :wink:

poz
Odgovori