Gel protiv oziljaka

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

borische
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jun 19, 2006 1:56 pm

Post od borische »

nenna napisao:
borische napisao: Sa ovakvim konceptom koji si iznela, 'ladno bih reko da studiras ili si psiholog ili tu negde blizu .....Ne ovaj bez sale,mislim stvarno misljenje koje si upravo iznela je ono...no comment...svaka cast...savet koji si upravo dala neverovatno jako i snazno utice na coveka da kaze sebi "hmm...stani malo,pa u pravu je...ako ne resis taj problem u svojoj glavi cimaces se i dalje oko toga bespotrebno bilion puta".....hvala ti puno na izlasku u susret i snaznoj podrsci koju pruzas,znaci mi puno.
Nisam psiholog i ne studiram psihologiju (studiram nesto sasvim drugo), ali znam kako se covek oseca kad je neopravdano i neosnovano opsednut nekim licnim problemom estetske prirode.
Mene je to mnogo kostalo u poslednjih 2-3 godine koliko se zlopatim sa licem, i s vremena na vreme se dozovem pamati i shvatim da sam ja ta koja 90% proizvodi takvo stanje.
Kad sam opustena po pitanju lica, manje se ogledam, manje se cackam i unistavam, samim tim koristim manje sminke i svakojake hemije da prikrijem "rucni rad", a sto dovodi do toga da mi lice u tom periodu postane bas onakvo kakvo zelim da bude.
Da ne spominjem sta stres moze da ucini za kozu lica, posebno stres nastao iz razloga sto sam "opet demolirala lice, iako je tek zaraslo" u prevodu, ne izlazim narednih 2-3 dana iz kuce.
Ovaj put sam cvrsto odlucila (po 70ti put) - necu vise :wink:

poz

Samo bih se u potpunosti slozio sa tobom i nista vise :D

Pozzzzz
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bobo001 »

borische napisao:
bobo001 napisao:E Borische u ovome se potpuno slazem sa tobom,mada sam ja to vec prevazisao,briga me sta ko misli,kaze ili sta vec o meni!Zivim za sebe!
Mada mnogo bolje se osecam u zadnjih mesec dana,valjda zato sto imam "novo"lice!Bio sam i to vrlo cesto u situaciji da ne izlazim iz kuce zbog lica!!!!Ali nemoj da brines sredice se sve,izlazi,uzivaj......i koristi Vichy&Lush!
Pozz svima
Hvala na podrsci covece ali i sam kao sto si reko znas sta je i kako je...treba samo naci ljude koji ce te ceniiti i postovati zbog onog sto jesi iznutra ali ne i spolja....veoma opasna i laka situacija da sebi nabijes komlpeks....zato ja kazem jak karakter i veliko samopouzdanje u sebe...ko ume svaka mu cast....ja se bar za sada ne vidim u tome,videcemo...ko zna sta donosi dan a sta noc......
A sto se tice Lusha i Vichya,nisam nabavio to (iako vidim da ga ovde svi hvale) jer ne vidim kako bi mi on pomogao u otklanjanju oziljaka,u stvari ne znam da li uopste moze (cisto sumnjam)??To je koliko znam terapija da svoje lice odrzavas ga i cistis od tih napasti acni,zar ne?
Poz
Tek sada sam video ovo!Pa da to je za ciscenje lica,akne,crvenilo,mada sam ja za crvenilo poceo da koristim Pantenol rastvor,i dobar je!
U pravu si da je tesko naci ljude koji ce ceniti ono sto si iznutra i neke druge vrednosti(ma koje druge)ali ja sam ih nasao,ustvari sami su se stvorili!Ja imam ogromno samopouzdanje u sebe tako da sam oguglao na sve te price,a i zivimo u dosta konzervativnoj sredini!Svako gleda tudja posla :evil: Moras da vratis samopouzdanje,probaj,reci sebi da ti to mozes i zivi za sebe,ne za druge!Kod mene je to bila promene preko noci!
Pozz
rajci
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 18, 2006 10:18 pm

Post od rajci »

Ja sam isla i u kotodermu, i kod doktora Lalosevica i u Zavod Dzordza Vasngtona,i kod dematologa u Domu zdravlja u Zemunu, u pocetku pomogne i onda opet isto, koristila sam i GARNIER pure, dercome clear,airol, skinoren kozmetiku afrodita, benzoil peroksid, pila sam i amracin , onda losione eritromicin ,klindamicin , doroslovac. A alergicna sam na penicilin. sada trenutno se lecim U Avalskoj ( to su mi preporucili sa VMA),imam hirirske intervencije, jako je bolno,direktno u lice mi ubrizgavaju antibiotik,imam tretmane elktroforezu i tecni azot, bolje mi je ali opet ne mogu ceo zivot ici na te tretmane! Pomozite!!!!!
Jack
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 12, 2006 10:26 am

...

Post od Jack »

Da li je neko koristio SCAR SO SOFT?

Devojka je dobila taj preparat da koristi posle dermoabrazije... ima li neko iskustva?

http://www.scars-keloids.com/english/products/sss.htm
Jack
Novi član
Novi član

...

Post od Jack »

Dobro je sto je kod nas duplo skuplji... :( :( :(

http://www.beousluge.com/public_html/me ... i/Scar.htm
Jack
Novi član
Novi član

...

Post od Jack »

Imam jos jedno pitanje...

Sa cim je najbolje da se maze otvorena rana?
Jack
Novi član
Novi član

Post od Jack »

Omen napisao:Ja sam imala oziljke na nozi, imam i dalje male diskoloracije. Evo sta je meni najvise pomoglo - Ehinacea gel (ima ehinaceu i kamilicu), ubrzava epitelizaciju i izbledelo mi je oziljke. Probajte, kosta oko 200 din. Povremeno sam mazala kozu limunovim sokom i zink-oksidom (oni izbeljuju kozu).
Jel moze taj gel da se maze na otvorenu ranu?
shajabusa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 27, 2006 9:01 pm

kako otkloniti oziljak od cmicka sa ocnog kapka

Post od shajabusa »

Da li postoji sredstvo kojim je moguce otkloniti oziljak na gornjem kapku,koji je preostao od cmicka?Veoma nervirajuce deluje,prvenstveno estetski.
issis
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 15, 2008 1:03 pm

Post od issis »

Kakva iskustva imate sa zelenim gelom Aloe Gelly od FLP,cula sam da je dobar za oziljke i pospesuje zarastanje rana?
Odgovori