Crvenilo lica
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moze da se desi da su bakterije prerasle gljivice. To se obicno desava kod atopicara. Zato se i preporucuje u tim slucajevima ili Cu Zn sapun za umivanje ili D-S krem sa Cu i Zn jonima brenda Uriage
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
-
- Saradnik
Odgovor
U nedelju uveče ili ponedeljak pre podne.
-
- Saradnik
Seboroični dermatitis
Zdravo,
da li je Vasa slika stigla iz Kragujevca?
da li je Vasa slika stigla iz Kragujevca?
-
- Saradnik
Seboroicni dermatitis
Ja sam posalo odgovor, ali ocito nije stiglo. Pokusacu ponovo.
Izvinite i hvala, za svaki slucaj ovo je moj mail: [email protected]
-
- Saradnik
Seboroični dermatitis
Poslato.
Zahvaljujem se na odgovoru i ja sam vama uzvratila.Ali vidim da je brze da vas pitam sta me interesuje preko foruma.
Nije mi jasna razlika izmedju kuperoze,rozacee,eriteme,facial blushing/flushing...Hocete li da mi to pojasnite? I da mi kazete sta treba da koristim,koju terapiju,posto imam dermatitis i elemente rozacee? Da li je moguce da uticem na obe stvari?

-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
kuperoza je kozmeticki termin za rozaceu koja je dermatoloski termin. Flushing-blushing u doba adolescencije moze biti uvod u rozaceu u kasnijim godinama. Obicno je emocionalno uslovljen i radi se o paradoksalnom sirenju krvnih sudova, problem sa inervacijom misica koji regulise protok kroz kapilarbno korito. Cesto se desava da zbog viska CO2 u kuperoznoj kozi nastaju povoljni uslovi za razmnozavanje normalno prisutnih gljivica Pitirosporona koji onda dovode do seboroicnog dermatitisa koji dodatno ostecuje vec ostecenu i lose ishranjenu kozu. Osnov terapije obe stvari je limfna drenaza, bolja prokrvljenost, hidratacija i zastita od sunca uz antimikotiocnu terapiju, ali vec uspostavljanjem fizioloskog nivoa CO2 u kapilarnom koritiu koze delovacemo supresivno na razmozavanje pitirosporona
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.