Crvenilo lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
mono
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 30, 2005 1:50 am

Post od mono »

mr ph. Silvio napisao:Ja bih Vam preporucio emulziju DS, brenda Uriage, koja ide uz Mycogel, a baš je namenjena SD.
Mislim da je bolje da ne koristite kozmetičke proizvode tipa Nivea, Solea i sl, ne zato što nisu dobri, već stanje Vaše kože iziskuje posebne preparate (medicinske kozmetike).
Pozdrav i srećno!
Onda bih vas zamolio da mi, ako je moguće, tu kremu pošaljete na vama poznatu kućnu adresu.

hvala.
stereo
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Ako nije problem, radi svake sigurnosti, pošaljite mi na privatan mail adresu.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

Ipak bi bilo dobro da dodjete u savetovaliste jer imate pojavu promena po trupu na bokovima van sevboroicnih regija. Mozda se radi o sebopsorijazi. Nisam videla slike. Imate li promene na noktima, laktovima kolenima i naslage u kosi.
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
barometar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2005 11:03 pm

Post od barometar »

Imam problem sa crvenilom i perutanjem oko nosa vec tri godine. Crvenilo traje nedelju dana pa nestane pa se pojavi opet posle npr. mesec dana. Pre dve nedelje pojavio se svrab i crvenilo na kapcima i takodje njihovo perutanje. Koza na njima je nekako naborana i suva.
Da li su ovi novi simptomi na kapcima povezani sa crvenilom oko nosa ili je moguca alergija s obzirom da je to prvi put da imam problem na kapcima?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

moguce je da se radi o kontaktnom dermatitisu na ocnim kapcima. Probajte da nekoliko dana nista ne mazete i pazite sta dodirujete rukama
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
barometar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 10, 2005 11:03 pm

Post od barometar »

Hvala na odgovoru. U medjuvremenu sam posetio prvo ocnog lekara misleci da je to neka ocna bolest i on je posle pregleda rekao da je to kozni problem i da se verovatno radi o nekom dermatitisu i poslao me je kod dermatologa. Dermatolog je to potvrdio i prepisao mi je mast ESPERSON da namazem kapke i lice. Medjutim u upustvu za koriscene ove masti pise da se ne sme koristiti za lice. Zbunjen, opet sam se vratio kod ocnog i on mi je rekao da tu mast ne smem da nanosim na kapke.
Sada sam jos vise zbunjen i ne koristim ovu mast. Molio bih vase misljenje o ovoj masti. Unapred hvala.
goranai
Saradnik

Post od goranai »

umesto espersomna uzmite 1% Hidrocortizon krem za oci ali ga koristite najvise 5 dana
Vrhovna_Truba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 10, 2002 2:00 am

Post od Vrhovna_Truba »

Isto mi je dijagnostifikovan SD. Doktorica mi je dala Hidrokortizon 2,5% i neku madjarsku kremu Nizoral. Imam dva pitanja: koliko dugo smem da koristim hidrokortizon kremu (ona mi pomaze, cim prestanem s njom posle nedelju dana se vrati crvenilo) i da li se ovaj problem moze TRAJNO resiti i kako?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Hidrokortizon se bez straha moze koristiti najvise 5 dana u mesec dana. Umesto Nyzorala postoji i pravljeni ketokonazol krem i gel najvaznije je u medicinskoj nezi hidratisati kozu jer e obicno radi o masnoj ali dehidriranoj kozi. Bolest je povezana sa padom imuniteta i stresom
Vrhovna_Truba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 10, 2002 2:00 am

Post od Vrhovna_Truba »

Dobro, znaci dosta sa hidrokortizonom za ovaj mesec :) Jel nizoral mogu bez bojazni da koristim koliko dugo hocu? I posto je koza dehidrisana, na koji se nacin ona hidrise? Neke hidratantne kreme ili kako? Ako moze i njihove nazive. Hvala!
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Nizoral je bezopasan a za hidrataciju dolaze u obzir razliciti preparati. Pure focus lancome, Visio hidro gel sebamed, Hyseke Uriage,Nkoliko preparata iz programa Vichy, La Roche Possay, darphin, RVB, Ella Bashe Guinot
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

Post od zvezdana »

Vrhovna_Truba napisao:Dobro, znaci dosta sa hidrokortizonom za ovaj mesec :) Jel nizoral mogu bez bojazni da koristim koliko dugo hocu? I posto je koza dehidrisana, na koji se nacin ona hidrise? Neke hidratantne kreme ili kako? Ako moze i njihove nazive. Hvala!
ja bih (kao neko ko ima dermatitis i mešovit tip kože) spisku dr gorane dodala samo još eucerinov fluid "hydro-protect matt lsf 15" za dnevnu upotrebu koji meni odgovara.

nakon što mi se upaljeni dermatitis povukao koristila sam eucerinovu kremu sa ureom 5%. u početku mi je odgovarala jer je koža bila izuzetno suva, ali sam zbog "masnoće" ipak kupila samo hidrantni, gore pomenuti fluid i zadovoljna sam.

PITANJE ZA DR. GORANU...

analizom krvi je utvrđeno da imam manjak Zn. trenutno pijem Zn kapsule. preporučena doza 3xdnevno/1 kapsulu.

DA LI I U KOLIKOJ MERI JE ZN POVEZAN SA SD-om I DA LI JE MOGUĆE DA KOSA OPADA VIŠE NEGO INAČE KADA SE PIJU TE KAPSULE? :-?
mono
Novi član
Novi član

Post od mono »

posle 4 meseca koriscenja ds emulzije i squaphan sampona. mogu da konstatujem da se stanje moje koze popravilo samo utoliko sto se ona vise ne peruta kao ranije, ali je crvenilo i dalje prisutno, posebno u poslednjih par dana.
desava mi se da se ono izgubi i da je jedva vidljivo, ali na kraju opet se navrati. moguce u zavisnosti od hrane koje jedem, ljuto, slatko... ili sam mozda umislio.

peruti imam takodje manje od kako koristim gore pomenuti sampon, ali ga ima jos uvek.

sad na kraju, da pitam dr. silvia za savet: da li i dalje da koristim ove preparate posle 4 meseca relativnog uspeha, ili da probam nesto drugo?

ocajan sam :(. ovo je moja slika i vide se rezultati.

hvala.

Slika
stereo
mono
Novi član
Novi član

Post od mono »

u vezi gore navedenog, zaboravio sam da navedem najbitniji preparat koji koristim, a to je mycogel za umivanje lica.

:)
stereo
igor022
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 16, 2006 3:26 pm

Post od igor022 »

Pozdrav svima
Prvi put pisem, ali sam dosta iscitavao ovaj forum, iz prostog razloga sto imam SD vec 5 godina... a tek mi je 20! :lol: Ono sto bih zeleo da podelim sa vama je da sam uspeo da za relativno kratko vreme sredim svoje lice... Crvenila nema, perutanje je minimalno, a sve to zahvaljujuci Herbalife fel Aloa Vere... Ne znam da li je to ikad iko koristio ali ja sam poceo pre 3 nedelje a znajuci sa kakvim se probleima susrecemo lice mi se sada mnogo smirilo... Voleo bih ako je neko jos koristio ovaj gel da mi se javi... Mozda je ovo kod mene samo reakcija na pocetku, mada nastavljam da ga koristim... Ukoliko iko zeli da podrobnije porazgovaramo neka se javi na Yahoo messenger ID: igorsimic2001 Veliki pozdrav svima
Odgovori