Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
NikaBeba
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 22, 2006 9:02 am

Post od NikaBeba »

Ljudi meni se ceo nos isperutao od ove kreme/gela sta li je vec
Slika
jecka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 3:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jecka »

Ja ne bih da ureknem, AD kod mene NEizaziva perutanje ni crvenilo, već samo blago mašćenje obraza, a to valjda što nemam odgovarajuću kremu za dan. Poooolllaaaakkkooooo mi se sređuje lice, prolaze i iskoči po koja nova ali ne ONAKO VELIKA! Pozzz svima :D
Omen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 03, 2006 8:28 am

Post od Omen »

Ovo nema veze sa AD, ali htedoh da vam preporucim jednu idealnu kremu koja uopste nije agresivna, kremu za noc (ja je tako koristim). Zove se Plantoderm mast pravi je Zdravlje Leskovac, kosta oko 150 dinara i ima 50ml. Sadzri ekstrakte/ulja nevena, hajducice, gaveza (i jos neceg, ne mogu da se setim)... i zinc oxid, bez konzervansa, potpuno je prirodna. Nemojte da vas zbunjuje ovo – ulja, jer ona SIGURNO ne blokira pore, ova ulja deluju pozitivno na masnu i kombinovanu kozu. Namazite je ne bubuljicu kad izadje, vise puta dnevno (iako na kutiji pise 2 x), potkozne sredi za tili cas, potpuno smiri crvenilo posle kopanja i ubrzava zarastanje. VOLIM ovu kremu :D !

Ja imam neke cudne kao malene potkozne mitisere na obrazima. Posto ocistim lice, stavim ovu kremu u podebljem sloju (a pise da se stavlja u tankom), i ujutru nema niceg, ili izadju na povrsinu, tako da ih samo uklonim vaticom. Valjda zato sto cisti lojne kanale. Nisam pokusavala da je stavim preko dana, ne znam da li moze da se upije, zelene je boje, pa je koristim samo kao nocni tretman. Probajte, od srca preporucujem, nece vam biti zao ako i bacite 150 dinara, a potpuno je neskodljiva-neiritirajuca. Imala sam ranije razne gelove za “ciljanje” bubuljica – vichy, garnier, manhattan..., nista nije pomagalo. Samo ovo.

I za ledja je odlicna, tu namazem u tanjem sloju – i ujutru sve cisto :o . Fantasticno!
valentine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 5:50 pm
Kontakt:

Post od valentine »

Ta takozvana krema plantoderm i nije krema nego mast i ona se uopšte ne stavlja na celo lice već samo na bubuljice. Iako mi je koleginica mnogo nahvalila ovu kremu meni nije bila od koristi. Naprotiv bilo je jako neugodno ujutro videti svoje lice posle te kreme. Posle nekoliko meseci kada sam otvorila kutiju mast se rastopila i izgledala je užasno. A ona je tvrdila da kopa po licu pa preko noći namaže deblji sloj ove masti a ujutru sve ravno.Kada sam malo bolje zagledala njeno lice videla sam da nije ništa bolje od mog i da to prekriva puderom u više slojeva. Ja diacneal već dve nedelje ne koristim i nekako mi se koža vraća u normalu. Naravno čarobnu kremu za lečenje bubuljica još uvek nisam našla. Jedino me teši što ću opet raditi na duty free shopu i ponovo ću kupiti estee lauder ili clinique imaju odlične preparate za problematičnu kožu. Ponavljam u diacneal sam zaista jako razočarana. Posle njega koža izgleda kao da je bila u veš mašini na centrifugi. Toliko beživotno umorno i izmučeno. Drago mi je zaista zbog onih kojima ova krema pomaže. A mi ostali ćemo tragati dalje.
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

valentine napisao:Ponavljam u diacneal sam zaista jako razočarana. Posle njega koža izgleda kao da je bila u veš mašini na centrifugi. Toliko beživotno umorno i izmučeno. Drago mi je zaista zbog onih kojima ova krema pomaže. A mi ostali ćemo tragati dalje.
Dobro je da nisam jedini i meni je koza isto tako izgledala:umorno i mrtvo.
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Pu i za mene!
takodje... :lol:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Cime hidrirate kozu preko dana? Ako nije dobro nahranjena,mozda to moze biti razlog perutanja,crvenila itd.

Ako ne,menjajte terapiju.Nije AD bogom dan proizvod.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ja sam sa avene hydrance optimale, ali sam ipak prestalada ga koristim,
sad samo kao nocni tretman za neku bubuljicu kad izadje.
Emilija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 5:32 pm

Post od Emilija »

Ja koristim AD vec 6 nedelja i lice mi se nikada nije isperutalo.
Naprotiv,moje lice izgleda potuno normalno.
Mislim da mnogo gresite u tome sto ne hidrirate kozu.
Iz iskustva znam da mi su mi lice uvek susili prejaki gelovi za umivanje a najvise sapuni.
Bez obzira sto je koza masna i aknozna najbitnija stvar i jeste hidriranje jer samo tako celija moze normalno da radi.
U suprotnom se javlja kontra efekat,luci se vise sebuma da bi se koza navlazila.
Mozda vam AD stvarno ne odgovara,ali i obratite paznju na ove stvari,jako su bitne.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Emilija napisao: Mislim da mnogo gresite u tome sto ne hidrirate kozu.

Ja stvarno ne znam koliko vise puta da napisem da je svako od nas koristio hidratantnu kremu dok je koristio AD, i odakle ideja da nismo hidrirali kozu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ne shvati nista licno, ali ovo je milioniti post sa tim "savetom" i ne razumem zasto neko prvo ne procita sta je pisano, pa onda daje komentare.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Pogledaj samo moj post, poslednji pre tvog u kome sam napisala da sam koristila avene hydrancem dakle jos hidratantniju nego sto moja koza zahteva!
Lu
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 12:12 pm

Post od Lu »

Tek da dodam- i meni se od AD peruta koza ! Sad sam u zadnja tri dana probala neku "caku ".Namazem uvece Ad , i posle jedno pola sata , na lice nanesem "borogal" kremu-galenikinu. Ovo oko Borogala mi je slucajno sinulo , jer je jednoj mojoj drugarici svojevremeno dermatolog preporucio tu kremu !(bacila sam uputstvo , prepisala bih vam)-uglavnom krema je dobra za ostecenja na kozi ! ( uporedila bih je sa "pantenol kremom")-imam utisak da mi POMAZE ! al' videcu kako ce biti dalje.
Nije skupa sezdeset i nesto din . u LILI-ju
p.s. vodim se mislju da uzmem hidrantnu kremu "apotekarske ustanove Beograd " za dan !!!!!(sta mislite?)
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

Ja sam se pokajao 1000000 puta sto sam uzeo diacneal :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: ali dok nesto ne probam ne mogu znati da li mi odgovara............
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

kod mene na diacnealu sve isto.
nema nikakvog crvenila ni perutanja za ovih nedelju i par dana kako ga koristim, koža mi je i dalje masna, naročito ujutru kad se probudim, a i u toku dana se izmasti, tako da problem sebuma još nije rešen.
ali zato sve izvlači na površinu, čak i potkožne, i to bukvalno preko noći.
verujem da je tako sa svim retinoidima, da se prolazi kroz period inicijalnog pogoršanja, tako je bilo i sa airolom, s tim što je perutanje i zatezanje bilo nenormalno.

sve u svemu, stvari drži pod kontrolom kod mene, nema neki magični efekat čišćenja pora i sebuma (možda će se to tek pokazati), ali što je najbitnije koža mi je normalne boje, znači nema crvenila, nema perutanja, a to sam i želela, tako da je dobra alternativa za benzoil peroxid. ništa spektakularno, ali bolje.

@skvo

možda je to prevelika količina, manje od zrna graška samo za nos i bradu? ne znam tačno kolika je to količina (postoje prilično krupna zrna graška :D )
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

Emilija napisao: U suprotnom se javlja kontra efekat,luci se vise sebuma da bi se koza navlazila.
mislim da je to sa kontra efektom jedna velika zabluda.
na osnovu iskustva.

koža mi je bila podjednako masna i pre i posle raznih terapija, s tim što je na terapiji bila i crvena i zategnuta.
Odgovori