Avene Diacneal

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nenna »

Eto skvo, resila si problem uslova, sad jos da nabavis Diacneal i kazes zbogom prosirenim porama. :wink:

Necu da baksuziram, ali moram ovo da podelim sa vama.
Jako sam srecna ovih dana, lice mi se vraca u stanje od pre 3 godine, sto mi je delovalo neverovatno, cak i kad su postojala odlicna poboljsanja prilikom koriscenja drugih preparata, nikad nisam videla mogucnost da se to vrati na staro stanje kad nisam imala problem sa porama.
Koza na licu deluje zdravo, pore su se dosta skupile, lice je zategnutije, ali nije dehidrirano i iziritirano kao usled koriscenja Antopar gela, nego je nezno i nahranjeno.
Sutra nameravam da kupim Hysake 25, pa cu da vam prenesem kakva su iskustva. 8)
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Neno, vidi sta je Dragana napisala, pa mozda da delove koji nisu problematicni ne mazes mnogo cesto, posto sam ja citala da su se neke devojke zalile da im je "izgorelo" kozu, s tim sto valjda nisu koristile po uputstvu i nisu koristile dnevnu sa spf... ali u svakom slucaju budi oprezna.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

Ma i meni je izgoreo koren nosa, (pocrveneo) jer tu nisam nista namazala kao zastitu, a izasla sam napolje po suncanom danu. A mahinalno sam tu noc pred spavanje namazala Avene po celom licu, ukljucujuci taj deo hrskavice nosa na kome definitivno nema potrebe da mazem. :-?
Ali, verujm mi, tretmani vocnim kiselinama na koje sam isla, i na koje sam bila ponovo spremna da krenem, (dok nisam cula od Makkia za Diacneal) proizvode mnogo jaci efekat pilinga. Jer to I JESTE POENTA vocnih kiselina (izmedju ostalog), da odstrani povrsinski sloj koze.

Volela bih da mogu svima da pokazem razliku PRE i POSLE, za ovih 7-8 dana koriscenja, i da vas ubedim da krema definitivno NIJE TOLIKO JAKA kao sto se pomisli kad se procita sastav. A napravljena je da resi probem, otud je opravdan malo "agresivniji " sastav, uslovno receno.
Naravno, ne treba da se koristi u nedogled. Ja nameravam da potrosim ovu tubu, pretpostavljam da ce mi trajati jos nekih mesec dana, a onda cu da napravim pauzu da vidim kako lice i pore reaguju bez kreme, mada se iskreno nadam da mi nece ni biti potrebna nova tuba. :wink:
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Ok, samo pazi ;)
Ja cu najverovatnije jednu tubu potrositi. Posle mozda uzmem Cleanance ili Cleanance K(ona ima jaaako mali procenat vocnih kiselina).
Jos uvek ne znam sta cu za dnevnu. Javi kakva ti je Hyseke :)
bobo001
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jul 25, 2005 2:25 pm

Post od bobo001 »

ja cu za dan Neutrogenu,ako nadjem.
nikolabeograd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 17, 2006 3:31 pm

Post od nikolabeograd »

Dragi forumaši,
preparati sa tretinoinom (pa i ovaj Avenin proizvod) se koriste isključivo za acne comedonica,znači akne gde dominiraju komedoni. Kod gnojnica uopšte nema efekta. Drugo, koža je fotoosetljiva u ovom godišnjem periodu. Treće, kao mnogo efikasniji i bezbedniji retinoid koristi se adapalen, odnosno zaštićen preparat pod imenom Differin.
Dragana, obnovi retinoide! :roll:
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

nikolabeograd napisao:Dragi forumaši,
preparati sa tretinoinom (pa i ovaj Avenin proizvod) se koriste isključivo za acne comedonica,znači akne gde dominiraju komedoni. Kod gnojnica uopšte nema efekta. Drugo, koža je fotoosetljiva u ovom godišnjem periodu. Treće, kao mnogo efikasniji i bezbedniji retinoid koristi se adapalen, odnosno zaštićen preparat pod imenom Differin.
Dragi Nikola, ja nemam akne, vec gnojnice, i ova krema ih je pocistila za par dana. Jedno je teorija, a drugo je praksa, narocito danas kada se i ne moze objasniti shta, kako i zashto deluje. Differin je daleko jaci od ove kreme i plus je differin GEL. Poz.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

nikolabeograd napisao:
Ne vidim potrebu za takvim komentarom.
Dragana NIJE DUŽNA da nam svima ovde daje besplatne savete, kao ni podršku u traženju najoptimalnijeg rešenja za svakog od nas, a IPAK TO ČINI iz dana u dan.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

bobo001 napisao:ja cu za dan Neutrogenu,ako nadjem.
Bobo, ja koristim Neutogeninu kremu Visibly Clear, ali ona ne sadrži UV zaštitu.
Bolje uzmi Uriage Hyseke 25
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Trazio sam je ali nema!

Ova neutrogena krema je bas za zastitu od UV zracenja!
Pozzz tebi Nenna.
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

bobo, kako tačno glasi naziv te Neutrogenine kreme?
bobo001
Aktivan član
Aktivan član

Post od bobo001 »

Pogledaj na temi o kremi sa spf,imas i link!
nenna
Aktivan član
Aktivan član

Post od nenna »

E super, hvala ti, nisam čitala tu temu,

Evo i ovde link kome bude trebalo

http://www.acne.org/rate_item.php?item_id=126

Možda je ipak bolje da umesto Uriage Hyseke25 kupim ovu Neutrogenu, jer već imam dobro iskustvo sa tim brandom. Neutrogena moistuiser koji koristim mi ne masti kožu, a vlaži je, jedino što nema SPF. :-?
Takodje, maska (daily wash) za umivenje 2u1 im je super, više od nedelju dana se umivam time ujutru i uveče, i uz Diacneal noću lice mi je postalo prva liga.

poz, i javi kako ti odgovara ova Neutrogena:)
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

evo da se javim i ja,kupila sam ovu kremicu od aven / Diacneal/ i losion isto aven, pa cemo da vidimo kako ce biti,evo dvije veceri se mazem kremicom,za sada necu nista da komentarisem ipak je kratko pa vidjecemo rezultate i javljam.za dnevnu kremu koristim nivea za masnu i mjesovitu kozu,ona kremica u tubi,za sada jedina koja mi odgovara,ovdje neutrogenu nema pojma da nadjem.
samo ovaj losion,nije los, ali mi se cini da previse isusi kozu :roll: ,mozda je to na pocetku,dok se lice ne navikne.
valentine
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 5:50 pm
Kontakt:

Post od valentine »

Da li kod nas u Srbiji ima ova neutrogena jer od milion njihovih proizvoda kod nas u apotekama ima ne vise od 4 ili pet. Napisite ako neko zna jer su komentari odlicni.
Odgovori